Zo langzaam de zomer van 2013, pakt zijn einde en de bladeren in de herfst, in het speelveld. Mij lust, dan wordt het weer meer om de opwarming van de aarde gerechten die u en tevreden, maar tegelijkertijd lekker en gezond. Niet zo gemakkelijk!
Ik heb al lang op zoek naar een schoon Alternatief voor het één van mijn favoriete desserts: de rijst pudding! Ik vroeger hield de rijst pudding mix van Dr. Oetker, maar een blik op de ingrediënten lijst onthult: suiker, suiker, suiker. Ook ik ben niet langer een vriend van de normale, gedopte (melk-)rijst.
Uiteindelijk heb ik een Alternatief gevonden, een recept idee met de gierst, moest ik proberen uit dezelfde tijd als de melk rijst Alternatief. Ze komt uit met zo weinig ingrediënten en is heerlijk! Sinds “melk millet” het klinkt stom, ik laat het met de naam “rijst pudding” 😉
Vandaag de dag zijn er dus, de warmte, de kokosmelk, rijst met gierst en kaneel.
Ingrediënten voor 1 Portie kokosmelk en rijst:
- 1 schaal gekookte gierst
- Kokos-een grote gekoelde kokosnoot melk
- een kleine kokosnoot water uit de kokosnoot melk
- 1.5 EETLEPEL agave siroop
- 1 THEELEPEL kaneel
- 1/2 THEELEPEL gemalen vanille
Voorbereiding:
Dit kokosmelk en rijst is Saul Ecker, hoef ik het niet te noemen?! 😉 En het Clean Eten het past ook. Absolute Koken-aanbeveling voor de val! Niet alleen voor zoete Tand…