Recept: gierst stoofschotel met pruimen

Ik heb onlangs vond een recept voor mijn naamgenoot, Hannah provinzkindchen.com ik moest en zou te imiteren. “Millet stoofschotel met Pruimen”, klonk gewoon te mooi. Het aardige ding over gierst is kunt u (Quinoa, zoals, bijvoorbeeld, ook) zoete of hartige koken, zowel smaakt heerlijk! Omdat ik toevallig had een grote doos van pruimen thuis, om te worden verwerkt, aangeboden aan de zoete braadpan. Een paar dingen die ik heb niets veranderd in het recept.

Hirse-Pflaumen-Auflauf1

%image_alt% Millet stoofschotel met pruimen stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept gierst stoofschotel met pruimen stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties 2 porties 2

  • Menu Het Dessert
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 1 Kopje Gierst
  • 1 Ei
  • 15 pruimen
  • 1 EETLEPEL honing
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 1 THEELEPEL kaneel

Porties: Ingrediënten

  • 1 Kopje Gierst
  • 1 Ei
  • 15 pruimen
  • 1 EETLEPEL honing
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 1 THEELEPEL kaneel

Porties:

  • Menu Het Dessert
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • 300 ml water in een steelpan en breng aan de kook de gierst voor ongeveer 10-15 Min. op een laag niveau sudderen.
  • De pruimen, verwijder de zaden en snijd in stukken. Klop de eierdooiers met de honing mengen. Klop de eierdooiers en de gehakte noten.
  • Vervolgens de gekookte gierst met het dooier-massa en 2/3 van de pruimen en giet het in een ovenschaal. De stijfgeklopte eiwitten op de top en de rest van de pruimen op de top. Vervolgens de gemalen noten om te bestrooien.
  • Op 180°C voor ongeveer 20 – 30 minuten bakken.
  •  

    Hirse-Pflaumen-Auflauf2Goede Eetlust!

    Geef een reactie