Soja yoghurt in vergelijking: Alpro, Provamel en Soja

Nadat ik gepost een paar weken geleden mijn Alpro soya yoghurt op Instagram, kwam meerdere malen de vraag waarom ik hun toevlucht tot deze yoghurt alternatief, en niet naar een ander. In tegenstelling tot andere soja yoghurt van Alpro suiker bevat. Omdat de vraag van die soja yoghurt is aanbevolen, veel geïnteresseerden, ik heb drie soja-yoghurt (“natuur”) vergeleken met: Alpro, Soya en Provamel.

Sojajoghurts im Vergleich

Alpro is er te koop is in de normale supermarkt, wat was de reden voor mij om te grijpen spontane deze soja-yoghurt – het was in “mijn” Edeka branche waarin ik werd spontaan na het werk, geen andere soja-yoghurt. De Alpro soya yoghurt Alternatieven smaak zeer goed voor mij en ik vind dat er nu in bijna elke supermarkt met een compleet assortiment. Van de Bio-supermarkt, echter, de soja yoghurt van Provamel en Soja. Provamel is het biologische merk van Alpro. De Alpro yoghurt alternatieven zijn niet biologisch en waarschijnlijk spreken een andere doelgroep dan de soja-yoghurt Alternatieven van de biologische markt of de gezondheid van voedsel op te slaan. In de veganistische melk alternatieven (of soja-yoghurt, amandel melk of haver melk, enz.) dat kan je kopen in de “normale” supermarkt, maar helaas, de meeste van de suiker. Dus ik keek naar de drie soja-yoghurt Alternatieven van Alpro, Provamel en Soja, ze vergeleken met elkaar en in het bijzonder een kijkje op de ingrediënten gegooid in:

Vergleich_Soja_Joghurt

(Klik om te Vergroten)

Zoals u kunt zien, wordt alleen gegeven op de Alpro soya yoghurt lijst van ingrediënten suiker. Waarom dit zo is, Alpro beantwoord door de manier waarop, op zijn Facebook pagina: “Puur plantaardige producten, zoals, bijvoorbeeld, onze soja producten bevatten geen lactose (melksuiker) – dat is waarom ze zijn zeer “bohnig” en niet zoet naar smaak. Om optimaal van de smaak, daarom gebruiken wij een verscheidenheid van zoetstoffen voor onze producten.”

De Soja-yoghurt alternatief heeft de minste ingrediënten en is, als je alleen kijkt naar de ingrediënten, de beste keuze. In termen van smaak, ik moet zeggen, echter, dat is voor mij hebben geproefd van de varianten van Alpro en Provamel beste. Soja-smaak – als het moet – zeer soja en “bohnig”. Alpro en Provamel smaak, echter, in mijn mening, meer als een “normale” koe-melk, yoghurt … en niet op basis van soja. Mijn vriend, heb ik bereid de yoghurt, zelfs zo, dat hij heeft geproefd geen verschil tussen de conventionele yoghurt en was verbaasd toen ik hem vertelde dat hij net heeft gegeten soja-yoghurt.

Schoon Eten & Soja-Yoghurt

(Soja) yoghurt, zoals, bijvoorbeeld, ook beschouwd kaas of melk alternatief als “schoon” is, hoewel het is verwerkt van nature sterk, en daarom is een industrieel product, op voorwaarde dat de ingrediënten. De yoghurt alternatief Alpro (natuur) is, daarom, vanwege de suiker, niet “schoon”. In Soja de natuurlijke en de Provamel natuurlijk geen suiker is opgenomen, moet deze worden beschouwd als “schoon”.

Wat zijn de Alternatieven kies ik

In het geval van de melk alternatieven zoals amandel melk, haver melk of soja melk ik ervoor om deze te kopen in de biologische supermarkt, en kies producten die bevatten geen suiker. Gewoon omdat ik nog heel veel melk alternatieven verbruikt een gemiddelde van 100 ml per dag, meestal voor het Ontbijt. Hier heb ik over het algemeen selecteert u de producten van Provamel of Alnatura. Soja-yoghurt, echter, eet ik maar heel zelden. In de laatste paar jaar heb ik gekocht heb misschien twee Keer per jaar met soja-yoghurt. Omdat ik toen gebruikte, maar ook met soja-yoghurt Alternatieven van Alpro, hoewel er suiker bevatten en de ingrediënten lijst is langer, zoals in het geval van Soya en Provamel. De verklaring is heel simpel: ze waren impuls aankopen en ik kan de smaak van de yoghurt Alternatieven op zijn best. Naast de “normale” supermarkt ligt dichter bij mijn appartement dan de biologische supermarkt! 😉 En zoals ik hierboven gepost, slechts zeer zelden soja-yoghurt om te eten, het is perfect voor mij om te yoghurt, een Soja-Alternatief, de suiker bevat. Omdat ik niet overslaan volledig op suiker en chocolade te eten, er zijn ergere dingen dan een beetje suiker in de soja-yoghurt. Vooral als je, zoals ik, woont al eerder, in een kleine stad of dorp, en niet zo gemakkelijk is om het juiste voedsel komt, omdat, bijvoorbeeld, is geen biologische markt in de buurt, spreken vanuit mijn oogpunt, niets op tegen. Zoals overal waar ik denk dat het belangrijk de juiste Balans te vinden.

Mijn Conclusie

Als u regelmatig soja-yoghurt eten, je “schoon” wil je eten en de mogelijkheid om te kopen suiker-vrije soja-yoghurt in de biologische supermarkt, moet u deze voorkeur. Voor mij persoonlijk, maar vooral de soja-yoghurt van Alpro smaak erg goed en ik slechts zelden eten, dit vind ik ook leuk.

WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2© Gräfe en Unzer

Geef een reactie