Perzische pilaf met geroosterde groenten en een sesam-yoghurt-Dip

Vandaag het recept, ik schrijf u vrijwel direct uit de keuken of van de eettafel. Want het is zo lekker dat ik zeg u direct.

Ik ben al op zoek naar een uitzonderlijke vegetarisch of zelfs veganistisch rijst recept, omdat ik van de vennootschap, rijst de honger een heel pakket met verschillende volkoren rijst variëteiten voor het Testen. In een van mijn oudste kookboeken, vond ik een geweldige stimulans: een perzische pilaf. Een pilaf is een midden-Oosters rijstgerecht, die wordt geleverd met heel veel groenten. Daar heb ik niet gehad, maar voor het originele recept, een deel van de ingrediënten en sommige niet leuk vond, heb ik experimenteerde een beetje rond en – denk ik – een zeer smakelijke pilaf-recept is gemaakt, is de absolute waarde is om te delen met je…. U en ate schreef de laatste hap. 😉

Vandaag de dag zijn er zo een perzische pilaf met geroosterde groenten en een sesam-yoghurt Dip.

PilawRezept1

Ingrediënten voor de perzische pilaf (2 persoon):

Voor de rijst:

  • 200g rode volkoren rijst
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 Prei
  • 100 gram gedroogde bessen Mix
  • 100 gram gehakte walnoten
  • Zout en peper

 

Voor de gebakken groenten:

  • 4 EETLEPELS olijfolie
  • 2 EETLEPELS balsamico-azijn
  • 2 EETLEPELS vers geperst sinaasappelsap
  • 1 THEELEPEL gemalen koriander
  • 1 snufje chilipoeder naar smaak
  • 1 THEELEPEL geraspte sinaasappelschil
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper
  • 3 sjalotjes of kleine uien
  • 4 middelgrote wortelen
  • 1 rode biet (geschild of pre-gekookt)
  • 1 gele paprika
  • 150 gram sperziebonen

 

Voor het sesam-yoghurt Dip:

  • 200g yoghurt
  • 2 EETLEPELS tahin (sesampasta)
  • 1 THEELEPEL gemalen koriander
  • 1/2 THEELEPEL kurkuma
  • 2 EL witte sesamzaadjes
  • Zout en peper

 

Voorbereiding:

  • Mix voor de oven groenten in 4 EETLEPELS olijfolie in een grote kom met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de balsamico azijn, de koriander, het laurierblad en de chilipoeder in een Marinade. De wortelen, rode bieten, de peper, de bonen en de uien in kleine stukjes en de Marinade toe en meng goed.
  • De gemarineerde groenten in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden convectie verwarm de oven plantaardige bak ongeveer 45 minuten totdat het gaar is. Van tijd tot tijd. Eenmaal de smaak die uit de oven met zout en peper.
  • In de tussentijd, de rode rijst met de groente bouillon in een pan en op een middelhoog vuur aan de kook brengen. Temper het vuur, leg een deksel op en ongeveer 40 minuten sudderen, tot de rijst gaar is en de bouillon volledig is opgenomen. Vooral aan het einde van de 40 minuten, de rijst moet worden geroerd zorgvuldig door, zodat niets brandwonden in de pot.
  • Terwijl de groenten in de oven en het koken van de rijst, bereid sesam-yoghurt Dip. In een kleine kom meng de yoghurt met andere ingrediënten (tahin, koriander, kurkuma en sesam) en meng. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg dan de sjalotten en de wortel bij de rijst in de keuken machine/ chef-kok te verpletteren. De Prei in ca 1 cm dikke plakken. Sjalotten, wortel en prei in stukjes met een beetje olijfolie in een grote koekenpan. De gekookte rode rijst en bak. Ongeveer 3 minuten later de gedroogde bessen Mix, evenals de geplette walnoten in de pan en bak. Verminder de hitte en voeg de rijst met zout en peper naar smaak.
  • De gebakken groenten uit de oven en leg ze op een bord. De pilaf, rode rijst en een grote klodder toevoegen sesam yoghurt Dip. Gedaan!
  • PilawRezept2

    PilawRezept3

    Het gerecht smaakt net zo lekker als het eruit ziet in de foto ‘ s. In de oven de groenten verraste me, vooral de gebakken rode bietjes. Zeer zoete en licht aardse smaak. Maar ook de knapperige groene bonen zijn een traktatie. Van de pilaf met rode rijst, ik was even enthousiast. De mix van Gekruid (ui) en zoet (bessen) is echt uniek!

    Een beetje voorbereiding tip, want het is wat werk, maar zo werk: Wanneer de oven groenten en rijst komen op ongeveer dezelfde tijd in de oven of in de pan met kokend water, dan moet alles op hetzelfde moment. De sesam-yoghurt-Dip kan eenvoudig worden in-tussen gemengd.

    Ik ben blij als je hebt geprobeerd dit overheerlijke recept en vertel me hoe je het wilt. Het is ook geschikt voor grotere groepen zeer goed en het smaakt opgewarmd voor de volgende dag. Het is ook Schoon-Eten-is-compatibel is, hoef ik niet te vermelden, of? 😉 Eet smakelijk!

    Geef een reactie