Schoon recepten: Pommes Anna met Uien en hazelnoot korst

In het weekend waren we op de markt. Wat een geweldige ervaring! Ik heb het gevoel dat ik er nog nooit geweest, en dit Frisheid kunt genieten van tijd tot tijd. We hebben goed geslagen, en in het bijzonder dol was ik van de eerste nieuwe aardappelen. Ze keek alsof ze net naar buiten gebracht van de aarde. Nog steeds erg mooi en vol verse aarde!

Want ik herinner me dat ik nog een echt lekker vegetarisch gerecht voor u. Geïnspireerd door Tim Mälzer! Voor de liefhebbers van hartige gerechten met een sterke smaak schone recept, maar dit is precies het juiste ding. Ook Veganisten mogen vallen in liefde, want het is gemakkelijk “vegan-staat”.

Vandaag de dag zijn er dus Pommes Anna met gestoofde ui en knapperige hazelnoten. Niet dat ziet er heerlijk?!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kilo nieuwe aardappelen
  • 1 grote ui
  • 50 ml Sherry voor de smaak 😉
  • 6 gedroogde pruimen
  • 200 ml groenten bouillon
  • ongeveer 25 g zachte Boter of veganistisch Alternatief
  • 50 gram van het geheel of grof gehakte hazelnoten
  • 1 EETLEPEL olijfolie
  • 1 Tak Tijm
  • Zout
  • Peper
  • 1 laurierblad

 

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en doe deze in een grote kom met koud water.
  • De ui blokjes en bak ze in een pan met olijfolie op middelhoog vuur goudbruin.
  • De uien met de Sherry te blussen en breng aan de kook, tot de vloeistof is verdampt.
  • De tijm en pluk de bladeren en de pruimen in kleine stukjes gesneden. Te geven zowel de gebakken uitjes en een beetje vlees.
  • De ui en de co. breng op smaak met zout en peper.
  • De groentebouillon met het laurierblad en een beetje Boter en breng aan de kook.
  • De aardappel plakjes van water, afvoer lagen en de helft van hen in een oven vast. De vloer en de randen van de vorm moet worden bedekt met aardappelen.
  • De Schmorzwiebel de gelaagde aardappelschijfjes. Het water door de manier waarop de aardappelschijfjes tot de Uien lagen en met de Laurier een bouillon.
  • De hazelnoten grof hakken de resterende Boter en giet over het aardappel-schijfjes.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 1 uur en 15 minuten van recirculatie in de onderste Rail van de kaak.
  • Voor het Serveren de Pommes Anna voor ongeveer 5 minuten en laat afkoelen. Gedaan! 🙂
  • Ik heb geprobeerd om de schotel nog met de “oude” aardappelen een paar weken geleden, maar ik geloof dat de Pommes Anna om te proeven van de nieuwe, verse aardappelen zijn nog steeds veel van de aroma ‘ s. Ik denk dat ik ga herhalen, want ik hou van stevige gerechten! U?

    Bon appetit!

    Geef een reactie