In het weekend waren we op de markt. Wat een geweldige ervaring! Ik heb het gevoel dat ik er nog nooit geweest, en dit Frisheid kunt genieten van tijd tot tijd. We hebben goed geslagen, en in het bijzonder dol was ik van de eerste nieuwe aardappelen. Ze keek alsof ze net naar buiten gebracht van de aarde. Nog steeds erg mooi en vol verse aarde!
Want ik herinner me dat ik nog een echt lekker vegetarisch gerecht voor u. Geïnspireerd door Tim Mälzer! Voor de liefhebbers van hartige gerechten met een sterke smaak schone recept, maar dit is precies het juiste ding. Ook Veganisten mogen vallen in liefde, want het is gemakkelijk “vegan-staat”.
Vandaag de dag zijn er dus Pommes Anna met gestoofde ui en knapperige hazelnoten. Niet dat ziet er heerlijk?!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 kilo nieuwe aardappelen
- 1 grote ui
- 50 ml Sherry voor de smaak 😉
- 6 gedroogde pruimen
- 200 ml groenten bouillon
- ongeveer 25 g zachte Boter of veganistisch Alternatief
- 50 gram van het geheel of grof gehakte hazelnoten
- 1 EETLEPEL olijfolie
- 1 Tak Tijm
- Zout
- Peper
- 1 laurierblad
Voorbereiding
Ik heb geprobeerd om de schotel nog met de “oude” aardappelen een paar weken geleden, maar ik geloof dat de Pommes Anna om te proeven van de nieuwe, verse aardappelen zijn nog steeds veel van de aroma ‘ s. Ik denk dat ik ga herhalen, want ik hou van stevige gerechten! U?
Bon appetit!