Schoon recepten: spruitjes met noten Crumble en zoete aardappelen

De Schoon-Eten bug heeft gevangen me weer! Sinds ik op 01.01. mijn persoonlijke Detox behandeling is begonnen, ik krijg zo meer en meer het verlangen om mijn lichaam alleen gezond voedsel vol met voedingsstoffen. Ik moet toegeven, het wijzigen van de gastronomische aanbod kerstvakantie was moeilijk voor mij, want overal was er chocolade, koekjes en nog veel meer, maar zo langzaam dat ik weer naar mijn Schoon Eten en ik merk hoe goed het doet me.

En hoe aan de slag beter dan met een gezond koken. Zodat je ook meeslepen, ik heb een mega lekker schoon de winter gerecht voor u, dit is op de top van het is ook veganistisch!

Vandaag de dag zijn er spruitjes met noten Crumble geserveerd met geroosterde zoete aardappelen.

Rosenkohl Rezept %image_alt%

Wat je nodig hebt voor 2 porties?

  • over 30 verse spruitjes roosjes
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1/2 Kopje Walnoten
  • Peperkorrels
  • grof zeezout
  • Olijfolie
  • indien nodig, honing

 

Hoe bereidt u uw rechtbank?

  • Van de bloemkool roosjes en verwijder de buitenste bladeren en de bloemen, wassen.
  • De Uiteinden van de roosjes en snijd de roosjes in de helft.
  • De Crumble: 1/2 Kopje walnoten, 1 THEELEPEL grof zee zout en 1/2 THEELEPEL Peper in een keukenmachine of een blender te malen. Dan is de kruimels met 3 EETLEPELS olijfolie.
  • De oven voor op 200 graden in een oven te verwarmen.
  • De bloemkool roosjes in een ovenvaste schaal, zodat er geen roses liggen op de top van elkaar.
  • Het Kruimeldeeg gelijkmatig is verdeeld. De Rest kan worden geplaatst in de ovenschaal.
  • De ovenschaal met de spruitjes in ca 20 minuten in de oven roosteren. De Boerenkool is klaar als het goudbruin is.
  • Terwijl de spruitjes in de oven, de zoete aardappel in gebakken aardappelschijfjes.
  • De zoete aardappelen in een pan met olijfolie op middelhoog vuur goudbruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • De spruitjes met walnoot-Crumble en de zoete aardappelen op een bord.
  • Als u wilt, kunt u garneer met de gebakken aardappelen met een beetje honing. Gedaan!
  • Het gerecht smaakt super lekker (zelfs pas weer de volgende dag) en is snel bereid. Voor mij een ideale “After-Work-diner”. Goede Eetlust! %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt%

    Geef een reactie