Ceviche is de nieuwste Trend! De lichtgewicht, oorspronkelijke nationale gerecht van Peru is behoefte aan één ding: rauwe vis in Sushi. Meer dan 3 jaar eet ik geen vlees, maar vis en in het bijzonder van Sushi altijd op mijn maaltijd plan. Alleen de dag voor gisteren, ik heb opgeroepen, samen met mijn neef dit bijzondere gerecht in onze keuken, en vandaag heb ik het met u delen. Ceviche is prachtig, met de Clean Eating, gemakkelijk te bereiden, en door de verschillende smaken, echt lekker. Geen wonder Ceviche is een van de Food Trends van 2015.
Vandaag maak ik voor u een klassieke Ceviche met limoen en koriander als zoete aardappelen als bijgerecht.
Ingrediënten voor 2 porties van Ceviche:
- 250 gram verse witte vis (bijvoorbeeld tarbot, baars,…) in Sushi kwaliteit
- Sap van 6-8 limoenen
- 2 Stengels Bleekselderij
- 1 rode ui
- ½ Groene peper peper
- Verse koriander naar smaak
- 6 grote Romaine sla bladeren
- 1 grote zoete aardappel
- 1 EETLEPEL olijfolie
Voorbereiding van Ceviche:
De Ceviche is echt uitzonderlijk in de smaak. Zuur, kruidig en zout. Tegelijkertijd is het lekker koel en fris. Om het nog warm, licht zoete zoete aardappel is een perfecte match. Wij hebben ook geroosterde Maïs – typisch voor de Zuid-Amerikaanse Regio – in de pan. Zoete aardappel is met ons, maar het is eenvoudiger om.
Ceviche is een prachtige zomerse gerecht en een goed Eiwit maaltijd te wijten aan de hoge vis content. Ik kan me voorstellen dat Partijen en barbecue-avonden, goed Buffet, zo veelzijdig en eenvoudig het is. Probeer de Peruaanse nationale gerecht, de Trend oproepen!