Ceviche is de nieuwe Sushi – schoon, eenvoudig en lekker!

Ceviche is de nieuwste Trend! De lichtgewicht, oorspronkelijke nationale gerecht van Peru is behoefte aan één ding: rauwe vis in Sushi. Meer dan 3 jaar eet ik geen vlees, maar vis en in het bijzonder van Sushi altijd op mijn maaltijd plan. Alleen de dag voor gisteren, ik heb opgeroepen, samen met mijn neef dit bijzondere gerecht in onze keuken, en vandaag heb ik het met u delen. Ceviche is prachtig, met de Clean Eating, gemakkelijk te bereiden, en door de verschillende smaken, echt lekker. Geen wonder Ceviche is een van de Food Trends van 2015.

Vandaag maak ik voor u een klassieke Ceviche met limoen en koriander als zoete aardappelen als bijgerecht.

Ceviche-der-neue-Trend

Ingrediënten voor 2 porties van Ceviche:

  • 250 gram verse witte vis (bijvoorbeeld tarbot, baars,…) in Sushi kwaliteit
  • Sap van 6-8 limoenen
  • 2 Stengels Bleekselderij
  • 1 rode ui
  • ½ Groene peper peper
  • Verse koriander naar smaak
  • 6 grote Romaine sla bladeren
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 EETLEPEL olijfolie

Voorbereiding van Ceviche:

  • De witte visfilet spoel koud, dep ze droog en snijd ze in kleine blokjes. De stukjes vis in een grote kom of ovenschaal.
  • De limes. Het sap over de vis blokjes en meng, zodat alle vis is bedekt. Als het limoensap is niet genoeg, dan kun je je beter een of twee limoenen. De rauwe vis “gekookt” in het limoensap en weet hoe het zal zijn bij het koken.
  • De vis af met folie en zet 1 uur in de koelkast. Vergeet niet om te roeren af en toe.
  • De groene pepers gesneden in de helft, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringen. Pel de ui en snijd in dunne reepjes. De bleekselderij wassen en fijn dobbelstenen. De koriander wassen, droog deppen, en de bladeren van de vrij te plukken. Ik ben altijd een beetje voorzichtig met verse koriander. Neem zoveel als je wilt.
  • De vis uit de koelkast. Bleekselderij in blokjes, de ui reepjes, Koriander, Spaanse peper en olijfolie naar de vis toe en meng. Breng op smaak met zout en peper en een goed half uur.
  • Snijd ondertussen de zoete aardappelen in dikke plakken en ongeveer 20-25 minuten als normale aardappelen in warm water om te koken. Zodra ze gaar zijn zachte, verwijder de Huid, geeft een beetje zout op de aardappelen en ze worden geserveerd, rechtstreeks op de plaat. Laatste maar niet de minste, de gewassen Romana bladeren op de plaat en ingericht de Ceviche met verse korianderblaadjes.
  • Ceviche-ist-das-neue-Sushi

    De Ceviche is echt uitzonderlijk in de smaak. Zuur, kruidig en zout. Tegelijkertijd is het lekker koel en fris. Om het nog warm, licht zoete zoete aardappel is een perfecte match. Wij hebben ook geroosterde Maïs – typisch voor de Zuid-Amerikaanse Regio – in de pan. Zoete aardappel is met ons, maar het is eenvoudiger om.

    Ceviche is een prachtige zomerse gerecht en een goed Eiwit maaltijd te wijten aan de hoge vis content. Ik kan me voorstellen dat Partijen en barbecue-avonden, goed Buffet, zo veelzijdig en eenvoudig het is. Probeer de Peruaanse nationale gerecht, de Trend oproepen!

    Geef een reactie