Schoon Eten shopping guide Gezonde winkelen

Hoe veel ik was op zoek naar mijn eerste bezoek bij Whole Foods in San Francisco! Nadat ik wilde bezoeken meer dan vijf jaar geleden al de winkel in Londen (op het moment de enige winkel in Europa) – door een staking van de vlucht was, was de verwachting groter! Ik ben dol op organische super markten voor nieuwe voedingsmiddelen om naar uit te kijken en kon spenderen er uren! Een verslag volgt uiteraard! Maar niet alleen in de Verenigde Staten zijn er grote bio-winkels, ook in Duitsland, we hebben veel van winkelen. Een aantal van hen wil ik graag aan jullie, want ik ben heel vaak gevraagd, wat en waar ik winkel. Net wanneer je begint te voeden na het Schoon-het Eten van aanpak, kan het zijn dat de winkels is moeilijk omdat er zo veel voedsel additieven en suiker. Wat ik koop en hoe ik organiseer zelf, kan worden gevonden in de post “Schoon het Eten van de Basis: de week van de planning en voorbereiding, lezen in dit artikel, het gaat om de “waar”.

Whole Foods San Francisco

Ik weet natuurlijk dat ik in de stad vele manieren om vers voedsel. Binnen een straal van een Kilometer heb ik 6 Bio-supermarkten, een vegan supermarkt, wekelijkse markt en vele conventionele supermarkten om uit te kiezen (voor mij) een zeer grote luxe die ik waardeer. In de meer landelijke gebieden, is er niet in deze selectie, maar, helaas, vaak. Sinds ik krijg vaak reacties van lezers die verdrietig zijn dat je deze manieren in uw omgeving, ik Online, ook enkele Winkels en een lijst waar u het eten mee naar uw huis om kan.

Alnatura

Ongeveer 40% van mijn boodschappen doe ik bij Alnatura. In tegenstelling tot andere biologische supermarkten, voel ik Alnatura als goedkoper, ik hou ook van de Mix van producten van eigen merk en andere merken. Alnatura producten zijn er (in aanvulling op hun eigen takken) ook in het geval van dm, Budni, Edeka en online.

Supermarkt, en discounters

Een verdere 40% van mijn boodschappen doe ik in de normale supermarkt. Hier heb ik vaak te bereiken op de Bio-producten (niet hier op te merken, echter, dat “biologisch is hetzelfde als Bio”), maar niet uitsluitend. Als ik naar een conventionele supermarkt, is de regel, Edeka, Rewe of Kaufland. Hier in Hamburg-harburg, veel supermarkten en zelfs discounters bessen zijn ook Superfoods zoals Quinoa, Goji-bessen en Chia zaden en ook in andere gebieden, ik heb dit al.

De resterende 20% van mijn boodschappen doe ik bij de wekelijkse markten, boerderij winkels, bij Veganz en in Online winkels:

Wekelijkse markt en boerderijwinkel

Fruit, groenten, kruiden, enz. Ik koop vaak op de markt. De wekelijkse markten en boerderijwinkels zijn in termen van regionality en seizoensgebonden onverslaanbaar. Ik probeer voorzichtig te zijn hier echter alleen om eten te kopen die overeenkomen met deze aspecten: ik koop bijvoorbeeld geen bananen of sinaasappels op de markt, omdat hier, uiteraard, is dat ze “alleen kopen” op de wholesale-markt. Van tijd tot tijd heb ik ook kopen op de vismarkt in Hamburg – hier krijg je een veel groenten en fruit tegen redelijke prijzen. Helaas, de kwaliteit van het eten, maar ook te wensen overlaat. Ik shop er alleen wanneer ik weet dat ik ga voor het verwerken van de voeding zeer snel. Op de wekelijkse markten zijn ook steeds vaker Superfoods.

Veganz

Ik heb het geluk, zo dicht als een tak van de vegan supermarkt Veganz. Hier, maar er zijn helaas ook een aantal voedingsmiddelen die niet passen in de Clean Eating concept (vegan is niet gelijk aan gezond, veel voedingsmiddelen zijn zwaar verwerkt). Maar er zijn bij Veganz ook veel voedingsmiddelen die niet goed passen overal, bijvoorbeeld, Superfoods of schoon snoep. En blader ik hier, maar ook gewoon leuk om te proberen.

Online Winkels

Meer en meer mensen bestellen hun eten online te doen, doe ik dat af en aan. Zo ver ik heb gemengde ervaringen met het. Ik heb dus, bijvoorbeeld, een paar weken een Bio-vak naar huis te komen, het is niet mij ervan overtuigd dat andere aanbieders die ik heb getest, vond ik. Als u niet geïnteresseerd bent, ik hou van verschillende Online winkels die ik heb getest, eenmaal in detail in een aparte bijdrage. Ik bestel zelfs, in het bijzonder, Superfoods online, omdat ze zijn vaak minder duur dan ‘offline’. Vers voedsel bestel ik online als ik weinig tijd heb om te winkelen.

Einkaufskorb Hannah Frey© Franzi Schedel

Meer tips om te winkelen vindt u in mijn boek ‘de Schone Eten Basics”*. Waar te koop?

Geef een reactie