Schoon Eten Cheat Dagen en de 80:20 regel

Vandaag wil ik naar de oplossing van een probleem dat is gepolariseerd in de Schone Eten en fitness wereld heel wat. De een zweert dat je op “Cheat Dagen”, de ander kan helemaal niets doen en eten volgens de 80:20 regel. Ik was vroeg al een paar keer naar mijn mening van de zogenaamde Cheat Dagen en zou graag om het te delen met u.

Süßes Sushi 1

Recept: Zoete Sushi met fruit

Een Cheat Dag – Wat is het?

Vertaald betekent het “Cheat Day” zoveel als “cheat day”. Die “vals” op de Hand. Er zijn veel mensen die hebben gekozen voor één dag in de week als je “Cheat Day” (meestal in het weekend), en op deze dag eten wat je wilt – in het ergste geval, dus van ’s morgens tot’ s avonds ongezond.

Hoe beheer ik het?

Ik ben er vast van overtuigd dat ik niet zou houden mijn gezonde levensstijl, is Verboden. Ik had opgelegd aan mezelf om nooit meer eten van een stuk taart, of om te bestellen, nooit meer Pizza ‘ s, ik zou gefaald hebben een lange tijd geleden. Duidelijk, als in dit bericht al geschreven, ik hou van zelfgemaakte Pizza van bloemkool, Quinoa, of gierst deeg is zeer, zeer gelukkig. En taart met gezonde (gezonder) zoetstoffen en suiker alternatieven. Maar natuurlijk zijn er dagen (zondag) heb ik helemaal geen zin om te koken. Vervolgens bestelde een Pizza of eten we in het Restaurant. Of ben ik een ontmoeting met een vriend in het Café – natuurlijk, er is ook een fluitje van een cent. Sinds ik heb veroverd van mijn suiker verslaving, van tijd tot tijd is het helemaal ok en gooit me, gelukkig, niet helemaal.

Ik maak altijd uitzonderingen als ik zin in heb en niet omdat het “Cheat Day”. In mijn mening, het is helemaal niet slecht, en in de tussen tijd iets ongezonds te eten zolang de “elementaire dieet is gezond en “uitzonderingen” niet uit de hand. De Balans moet goed zijn. Ik zelf zal gaan dus heel goed.

De 80:20 Regel

Geplande Cheat Dagen – dagen waar ik alles (ongezond) eten, wat een plezier is er niet voor mij. Ik heb een gezond dieet, want het smaakt naar mij, en omdat ik veel plezier doen. Ik hou ook van de Ongezonde (wie niet?!), maar ik eet alleen maar van tijd tot tijd tussen, als ik zin in heb. Voor mij persoonlijk is het gewoon niet een hele dag vol gepland, alleen eten ongezond en ik denk niet dat dit gezond is op de lange termijn.

Daarom zal ik meer gaan eten volgens de 80:20 regel. De 80:20 regel stelt dat 80% van het dieet zijn schoon en 20% niet. Of het is een verhouding van 80:20 of 90:10 – geen idee. Ik heb eerlijk gezegd echt uit en zal veranderen hoe dan ook van dag tot dag of van week tot week. Tijd er zijn twee stukken taart in een week, een keer per week, niet één. Ik tel geen calorieën, noch voedingsstoffen, maar vertrouwen op mijn lichaam. Hij toont me, als ik ooit gegeten heb het ongezonde. Met buikpijn, lusteloosheid, brandend maagzuur en indigestie. Om de omvang, maar slechts zeer zelden.

Mijn Conclusie

Ik ben een sterk voorstander van het nemen van uitzonderingen. Een gezond dieet eindelijk, het moet leuk zijn en niet gedwongen. Verbodsbepalingen (“ik kan nooit weer bestellen, Pizza’ s vanaf de levering van de dienst,” of “ik kan het nu nooit eten een stuk taart in het Café!”) leiden tot niets, integendeel: ze zorgen ervoor dat we kunnen houden. Schoon Eten is niet een leuk dieet, maar een lange-termijn verandering in Dieet. Als de Basis is gezond en je eet over het algemeen gezond, u kunt ook rustig een keer met een bijzondere behandeling. Geplande Cheat Dagen zijn er voor mij, maar ik heb ook ongezonde dingen te eten.

Ik ben benieuwd naar uw mening – hoe je je voelt over Cheat Dagen en de 80:20 regel?

Geef een reactie