Sap zelf! – Mijn favoriete sap recepten voor Detox Kur

Mijn sapcentrifuge is de Philips HR 1871/10 – ik heb voor een zeer lange tijd, echter, hij is altijd bij mij wordt slechts sporadisch gebruikt. Sinds mijn 5-daagse Detox juice vasten-kuur, dit is radicaal veranderd! Ik heb een dergelijke Lust op het sap en ik ben benieuwd, als ik kan aan de slag in het weekend weer! Omdat ik besefte niet hoe gemakkelijk het is om zelf gemaakte vruchtensappen worden geproduceerd, maar om te waarderen, vooral, de absoluut oneindige verscheidenheid van combinaties geleerd. Ananas met Basilicum. Wortel en Appel. Rode biet met peer. Alles is mogelijk! Dit is wat ik graag over!

Daarom wil ik mij graag aan u vandaag, zoals beloofd, mijn favorite-sap-recepten uit de Detox tijd. De juice recepten zijn geïmproviseerde en deel gebaseerd op de juice recepten van Jason Vale. Ik heb echter gevarieerd enkele van de ingrediënten en de hoeveelheden, want ik vond het zo geschikt. Voor mij is deze hoeveelheden zijn per 1 liter sap of een beetje meer. Natuurlijk, dit is maar van de grootte van uw ingrediënten. Ik heb, bijvoorbeeld, kleine Appels, want ik was in staat om te geven grotendeels compleet, in de sapcentrifuge. Erg handig trouwens!

1. De Vitamine-Classic

 • 5 wortelen
 • 4 Appels
 • 4 sinaasappels
 • 1 klein stukje gember
 • 1 handvol Basilicum

De Vitamine-klassiekers is geen nieuwkomer, maar voor mij één van de één deeg sappen voor jezelf. Ik heb nog nooit ontmoet, die hij niet heeft geproefd. En vooral de Basilicum verfijnde smaak.

2. Groene Schop in de Ochtend

 • 5 Appels
 • 1/2 ananas
 • 2 handen vol spinazie
 • 1 limoen (zonder schil)
 • 1 klein stukje gember
 • 1/2 komkommer

Deze Groene Schop echt de Macht heeft! De limoen en gember smaakt super vers en heerlijk! Ik wijs hem voor me in de zomer van sap op het ijs als de perfecte Verfrissing!

3. Heel Gezond

 • 4 Broccoli Roosjes
 • 1 Stick Van Selderij
 • 2 Appels
 • 2 handenvol salade bladeren
 • 1/2 komkommer
 • halve ananas
 • 1/2 limoen
 • 1 klein stukje gember

Dit sap is eerder iets voor Gevorderden. Hij heeft een uitgesproken smaak van groenten, maar voor mij was het één van de meest verse, meest groente-zware sappen. Wie houdt er niet van selderij, kunt u weglaten, natuurlijk.

4. De rode openbaring

 • 1 rode Biet
 • 3 rijpe peren
 • 1 Appel
 • 2 wortelen
 • 1/2 limoen
 • 2 handenvol van veldsla

Zo ver, bieten en ik zijn geen beste vrienden. Van tijd tot tijd heb ik gegeten in de oven gebakken groenten. Echter, omdat dit sap-ontdekking, deze is anders! De aardse smaak van rode bieten, in combinatie met de Zoetheid van de rijpe peer is echt een openbaring voor mij! Zoooo… yummy!

5. Italiaanse voldoet aan de Caribbean

 • Halve Ananas
 • 1/2 watermeloen
 • 3 Appels
 • 2 grote tomaten
 • 1 handvol Basilicum

Deze combinatie is ontstaan uit een Improvisatie. Sinds ik miste de ingrediënten, die ik gaf aan de meer Caribisch getinte sap met ananas en co. net tomaat en Basilicum. Echter, het is juist de Mix maakt dit sap zo bijzonder en lekker!

6. De Lente Power Shake

 • 500g aardbeien
 • 4 Appels
 • 1 banaan (niet juiced)
 • 100 ml kokosmelk
 • 2 EETLEPELS Chia zaden

Dit sap is niet echt vruchtensap, maar een mengsel van het sap toe en Schud. De aardbeien en Appels zijn juiced en gemengd met de andere ingrediënten in de blender voor een Voeding Shake. Speciaal aanbevolen vóór het sporten (ca. 1 uur voor het drinken), als u een boost aan energie!

Saftrezepte-Detoxkur

Nu ben ik zeer benieuwd hoe de juice recepten komen met je, want sinds mijn conclusie Post voor de Detox kuur die ik heb is blijkbaar dus een deel van u met de sapkuren! Dit maakt me buitengewoon gelukkig en vertel ik u bij voorbaat: je zult ervan genieten! Zelfgemaakte sappen zijn zowel vasten evenals de bijbehorende in de normale dagelijkse aanvulling op een gezond dieet!

Update: in de Tussentijd, heb ik veranderd door de manier, mijn sapcentrifuge. Ik ga nu met de Omega Slow Juicer mijn zelfgemaakte sappen, en ik ben er super blij mee! Het is een fantastische beslissing van de centrifugaal juicer was op de Slow Sap principe, want nu is mijn sappen zijn nog in goede staat is en dat de voedingsstoffen blijven om beter te worden. Dit is zeer belangrijk in een multi-dag te reinigen!

Voor meer informatie langs bij deze sap-recepten – bijvoorbeeld een FAQ met vragen en antwoorden over het sapvasten, of zelfs een kritische Post op het onderwerp van Detox – je moet ook ETEN TREIN LIEFDE. Ik hoop dat er niets blijft open. 🙂

Photo credit afbeelding 1: Shutterstock / 410564863 / natalia bulatova

Geef een reactie