Project: sugar-free, De “5% – regel”, en wat voor soort suiker is eigenlijk vermeden?

Uw Liefde, in een van de laatste posts ik al heb gemeld over de RTL-bijdrage tot Extra in de editor op uw “suikervrij”Experiment heeft gemeld. Als een resultaat, alleen de Blog-Server is niet “gebroken”, ook de rush op mijn project: suiker-gratis-Facebook-groep-was en is extreem hoog.

In de laatste paar weken, dan blijkt dat in het bijzonder twee punten hebben veroorzaakt onzekerheid – de “5% – regel” en de vraag welk soort suiker is nu vermeden. Omdat dezelfde vragen worden gesteld, zou ik graag van deze gelegenheid om kort te reageren, te zorgen voor onderwijs.

Santa Cruz Mission Hill Creamery2

De “5% – Regel”

De RTL-editor verteld in de post over je suiker intrekking van de zogenaamde “5% – regel”. De achtergrond van deze regel is het begin van 2015 gepubliceerd herziene richtlijnen in het kader van onze suiker consumptie, de wereld gezondheid organisatie (WHO): Als we willen een gezond leven, moeten we verminderen onze suiker consumptie 5% van de totale hoeveelheid energie (voorheen was dit 10%). Bedoeld zijn: zo, de zogenaamde “gratis” suiker, bijvoorbeeld in de Vorm van een tabel met suiker of industrieel geproduceerd Fructose (bijvoorbeeld, “Fructose-glucose siroop”), de “food door de fabrikant, koken of de consument, alsmede van nature in honing, siroop, vruchtensappen en vruchtensapconcentraten, de suiker opgenomen. Het WHO-beleid is niet van toepassing op van nature voor in verse groenten en fruit en melk, de suiker opgenomen, want het is voor uw opname, geen bewijs van schadelijke effecten op de gezondheid.” (Bron: DGE)

Vandaar de aanbeveling is ervoor te zorgen dat het was afgeleid dat het voedsel bevat niet meer dan 5% suiker – je automatisch blijft onder de door de WGO aanbevolen 5% suiker in vergelijking met de totale hoeveelheid energie.

Voor de verwarring, de verklaring dat we niet moeten eten 25 gram suiker per dag, wat neerkomt op ongeveer zes theelepels biedt hier maar, opnieuw en opnieuw. In principe is een dergelijke beperking is wenselijk, echter, zijn opnieuw en opnieuw (in het RTL bijdrage als ook in andere rapporten), de absolute Aantallen en het percentage, bedoeld gegooid in het wilde weg, waardoor de regel moeilijk te begrijpen. Want afhankelijk van wat en hoeveel je eet, kom je natuurlijk al snel meer dan 25 g suiker toegevoegd, zelfs als je aandacht schenkt aan het feit dat, in percentage, met een maximum van 5% van de suiker die in het voedsel.

In principe is dit de “5% – regel”, dus een goede toegang tot de suiker-vrij dieet. Voor velen die hebben geprobeerd dit dieet voor, zeer suiker rijke, dit zal een grote verandering zijn en een uitdaging. Echter, ik zie deze regel is ook van cruciaal belang. Omdat van toegevoegd suiker is slechts gedeeltelijk verwijderd van de dagelijkse voeding, maar niet volledig. Hoewel je eigenlijk wilt vermijden van suiker, dus ik hield een achterdeurtje open – die zou mij persoonlijk “te groot”.

Begrijp me niet verkeerd: ik eet taart of chocolade. Maar dat is een bewuste uitzondering en ik geniet ervan. Dan is het mij duidelijk dat de suiker is opgenomen. Als ik zou maar opletten in de keuze van mijn dagelijkse voeding “alleen” aan het feit dat het suikergehalte is hoger dan 5%, dan zou ik zat nog steeds en ‘verborgen suiker’ in voedsel. Als ik bereid mijn aardbei yoghurt mezelf (yoghurt en aardbei puree) en weet, dat, in aanvulling op lactose en Fructose vrij van toegevoegde suikers.

Voor sommigen self-beperking tot een maximum van 5% suiker kan een grote verandering – wanneer je net start te gaan met de suiker-vrij dieet en alle van een plotselinge, waar de suiker is opgenomen. Voor mij is het een betere oplossing om ervoor te zorgen dat het voedsel dat ik in het dagelijkse eten, geen suiker. Deze suiker zal vallen, ik zou graag willen elimineren, zoals de Clean Eating concept. En als ik moet maar weer je in de stemming voor iets Zoet, ik eet de hele-bewust – maar zonder enige toevoeging in het dagelijks leven van de toegevoegde suiker in mijn eten (zelfs als er een maximum van 5%).

In het begin is het aan te bevelen, maar in ieder geval, uitzonderingen (zoals ik geven), miss me nu in, want dit zal bemoeilijken de suiker ontheffing alleen – en dan je slip snel “met een uitzondering, in het volgende” – maar ik zal gaan naar een andere plaats weer, als er interesse is.

Macarons Projekt Zuckerfrei Header

Wat voor soort suiker is eigenlijk vermeden?

Ook dit punt wordt gemaakt in de laatste paar dagen en weken voor discussies. Dus, bijvoorbeeld, werden getoond in de Facebook-groep het Ontbijt ideeën met fruit of groenten met balsamico azijn en honing, wokken en suiker-gratis, met de titel – wat kan niet begrijpen dat sommige mensen absoluut.

Hier ga ik terug in de tijd naar het begin van mijn “project: sugar-free”, dat uiteindelijk werd het uitgangspunt voor de berichten op deze pagina en triggers voor de Facebook groep. Mijn persoonlijke “Problemen” waren niet agave siroop, honing, kokosbloesem suiker en co. – dus geen suiker alternatieven. Hierdoor ben ik het toevoegen aan mijn eten (indien van toepassing) en het bepalen van de dosering alleen. Duidelijk, er zijn ook snoepjes gemaakt met suiker alternatieven, maar ik eet alleen heel zelden. Ook zoetstoffen werden nooit mijn Probleem – ik heb het nog niet gebruikt in mijn jeugd voor een korte tijd, maak het maar omdat, als, voor eeuwig. Ook suiker alcoholen zoals xylitol, erythritol en co. Ik heb nog nooit gebruikt.

Mijn “Probleem” was de industriële en huishoudelijke suiker. Van deze, de suiker wordt toegevoegd in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen en in Restaurants, royaal gebruikt. Daarom kwam er in het begin in het “project: Suiker” in de eerste plaats af te zien van de industriële of huishoudelijke suiker.

Op het moment dat ik weet dat ik gezegd heb vanaf het begin dat iedereen moet voor zichzelf beslissen hoe strikt interpreteert hij het project voor zichzelf. Als iemand verbruikt elke week, een half-fles van de agave siroop, het maakt veel zin om te verwijderen. In 1 EETLEPEL van de maand, het ziet er anders uit.

By the way: ik ben geen Fan van de verwijdering van Fructose in de Vorm van fruit definitief uit zijn dieet, want suiker is opgenomen. Het is anders, natuurlijk, in het geval van industriële Fructose (Isoglucose, HFK ‘ s, mais siroop,…). Dit moet worden verwijderd uit onze menu ‘ s, want het is erg ongezond. Ook schrijf ik binnenkort weer in detail.

Ik hoop dat ik in staat was om eerst een beetje licht in de duisternis. Als u nog vragen heeft, schrijf ze in de comments.

Meer informatie kan gevonden worden in het project “Suiker”-FAQ.

Geef een reactie