Mijn ochtend routine – Begin uw dag goed!

In de ochtend krijg je in de Winter zo hard als mij? In het voorjaar en de zomer, ik ben een echte ochtend persoon, de tijd tussen 7 en 11 uur ‘ s ochtends is mijn meest productieve tijd van de dag en ik ben niet zeldzaam op 7 in op het Bureau. In de donkere tijd van het jaar is het niet te onthouden. Ik ben blij als ik het kan maken om 8 uur naar het kantoor. Vaak is het meer waarschijnlijk om 9 UUR. Buiten is het koud en ongemakkelijk, omdat ik liever wat langer te blijven in mijn warme, gezellige bed. Voor een keer was ik boos over, maar in de tussentijd, ik accepteer dat mijn lichaam de slaap en neem het voor mij gemakkelijk. Op koude, donkere dagen van de winter, het is in feite heel normaal dat we langer slapen dan in de lente en de zomer. Hoe korter de dagen worden, des te groter de behoefte aan slaap. Omdat onze behoefte aan slaap is afhankelijk van hoeveel uur is het licht. Het “slaaphormoon” Melatonine is om te controleren onze slaap-waak ritme bij betrokken zijn, en wordt geproduceerd wanneer het donker is. Als het in de herfst en Winter, dus in de ochtend en in de middag, steeds vroeg donker, wordt uitgekeerd aan de hormoon verhogen. In het voorjaar en de zomer, echter, als het vroeg en ‘ s avonds lang licht voorkomt dat de secretie van het hormoon, dus we zijn in de zomer, automatisch eerder Wakker worden en zonder problemen. Ons lichaam, we kunnen maar ook een kleine truc: in de Winter, bijvoorbeeld met daglicht lampen, licht therapie, in het voorjaar en de zomer, met verduisterde slaapkamer. In mijn ogen, maar het is veel beter optie om te passen in de ochtend, zijn rituelen. Omdat rituelen en festivals gewoonten ons helpen, vooral in het donkere Seizoen te komen in de ochtend, en uit bed te komen. Ochtend rituelen geven ons energie voor de dag en invloed op hoe onze dag ontwikkeld. Sinds ik kijken naar gewone Youtube-Video ‘s, heb ik in gedachten om de blog eens over mijn ochtend routine (op werkdagen), omdat ik Video’ s over dit onderwerp heel veel.

MorgenroutineOp de meeste van de punten van mijn ochtend routine heb ik al een blog geschreven artikel en linken aan je eens te meer.

Het ontbijt kunt u waarschijnlijk al gelezen, maar: het Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijt geeft ons kracht en energie voor de dag en mag worden gezond en evenwichtig. Voor mij is er meestal cornflakes, Pap of Overnight Oats met water of non-dairy melk en natuurlijk fruit en noten. Overnight Oats zijn vooral handig, omdat je voor te bereiden ze de avond tevoren, maar de muesli of Pap te koken is ook erg snel. Als mijn dag begint zonder Ontbijt, is mijn stemming in de emmer, en ik ben de hele dag onaangenaam (of in ieder geval totdat ik iets om te eten). Alleen al om die reden begin ik iedere Ochtend met een Ontbijt.

Citroen water-Een glas citroen water is een deel van de Ochtend. Na de lange nacht in ons lichaam is uitgedroogd en behoeften van vloeistoffen. Water spoelt de afvalstoffen uit ons lichaam en zuivert hem. De citroenen in de afbeelding hierboven zijn zelfs van mijn eigen lemon tree! 🙂

Groene thee Natuurlijk groene thee is ook een onderdeel van mijn ochtendritueel. Ik denk dat er geen dag dat ik niet drink minimaal een Liter Groene thee.

Yoga is Yoga in de ochtend plicht. Ik ga het gewoon doen 5 tot 10 zonnegroet en de dag begint perfect! Na dat, ik voel me gewoon goed. Als je gedaan hebt geen Yoga, probeer het! 🙂

Douches en drie minuten Wellness Drie minuten, Spa in de Ochtend zijn ook nodig! Voordat de douche gebruik ik een droog penseel en “borstel” dus in ieder geval mijn benen eens snel uit de bodem naar de top. Het duurt slechts een paar seconden, maar het effect is klasse – ik voel me veel frisser en gewoon beter. De borstel moet je echter eigenlijk alleen droog worden gebruikt, en niet met een douche – anders ziet het er dan als de mijne! 😉 Na het douchen, breng de lotion is ook een verplichting. Ik gebruik de body butter van de body shop.

Groene Smoothie in de Ochtend, is er vaak nog steeds een Groene Smoothie als een snack Tussen de maaltijden, maar dat geldt bijna voor de ochtend routine. Een gedetailleerd artikel is binnenkort beschikbaar.

Hoe start je in de dag? Heb je een ochtend routine, of het begin van de dag al van de stress, omdat je beter blijven een beetje langer? 😉

Geef een reactie