Suiker alternatieven: agave siroop, kokosnoot, suiker, Stevia, enz.

“Suiker”, zoals we hem kennen in Duitsland, is gemaakt van suikerbieten. Dit is herhaaldelijk verfijnd en het uiteindelijke product is witte suiker. Witte suiker bevat als gevolg van de sterke verwerking behalve voor energie (400 kcal / 100 g), geen voedingsstoffen. Zo huishoudelijke suiker is niet “natuurlijk” – en dus iets anders dan Schoon Eten. Mijn bijdragen aan de suiker verslaving en om het project: suikervrij heel veel gelezen. En omdat het me altijd vragen op het onderwerp van de “suiker” te bereiken, zal ik u kennismaken vandaag Alternatieven voor witte tafelsuiker.

Zuckeralternativen Rohrohrzucker Kokosblütenzucker Agavendicksaft

 

Hele rietsuiker en ruwe rietsuiker

Terwijl de binnenlandse suiker wordt geproduceerd uit suikerbieten, goed voor 80% van de wereld suiker gemaakt uit suikerriet geproduceerd uit suikerriet. Het suikerriet is een Gras waarvan de stengels hebben een omtrek van 4-6 cm. Ze bevatten een sap wordt geperst uit de productie van suiker. Is suikerriet geteeld in de Verenigde Staten, Brazilië, Cuba, Zuid-Afrika, Australië en de Filippijnen. In de eerste fase van de verwerking van de pijp, de Filter is gevormd na het Indrukken van de Suiker en Kook in tot een siroop. Deze siroop wordt vervolgens gekoeld en gemalen, het resultaat van de nog niet uitgekristalliseerde rietsuiker. Dit is het hoogste percentage van vitaminen en mineralen en een sterke smaak van haar eigen. Is volledig uitgekristalliseerd rietsuiker en verfijnd, de lichtere ruwe rietsuiker die bevat nog enkele, hoewel minder, mineralen en vitaminen. Het voordeel hier is dat de suiker is in bijna elke supermarkt, maar ook in de hervorming van het huis, Bio-supermarkt.

Dik Sap (Geconcentreerd Appelsap, Peer Dik Sap)

Dik sap genoemd hard gekookte sappen van fruit of getapt bomen. De uitgang van de producten zijn druiven sappen van Appels, peren, agaven, maar ook van data, of wijn. Wanneer u de Kook vaststelling van de sappen van het beschikbare water wordt ingetrokken zo ver dat 5-7 liter sap op slechts 1 liter dikke sap is links. Als de thermische belasting te hoog is of de sappen zijn ook gepasteuriseerd of gesteriliseerd, verliest u de vitaminen. De mineralen blijven echter wel. Dikke sappen zijn in de hervorming van het huis, Bio-supermarkt, drogisterij of online.

Agave Siroop / Agave Siroop

De Agave is een Cactus. Agavesap is te Snijden in het “hart” aan de onderkant van de stam van de bloei van de Agave liter in 3 tot 4 maanden, een enkele Agave kunnen tot 900 liter sap. Door het verminderen van de agave siroop (agave dik sap). Strikt genomen, agave dik sap, maar niet een dik sap, maar een gekookt siroop. Een siroop is een dikke, geconcentreerde suikeroplossing, de Concentratie van suiker-rijke vloeistoffen zoals vruchtensappen zijn gemaakt als gevolg van een warmte-gerelateerde uitdroging is. Dikke sappen sappen, vergelijkbaar met siroop, zeer geconcentreerd, dikke vloeistof van de vrucht, maar worden geproduceerd in de kou. 100 g agave siroop is ongeveer gelijk aan 125 – 150 g suiker. Ook hier is het voordeel dat agave siroop is overal beschikbaar. In de supermarkt, de gezondheid van voedsel op te slaan, gezondheidswinkel, drogist of online. Ik hou van, bijvoorbeeld, de producten van Agava*.

Maple syrup

Maple syrup is, in het bijzonder in het geval van de Amerikanen en in Canada erg populair. Meestal wordt het gebruikt Pannenkoeken te zoeten. Maple syrup is de gekookte en gedroogde SAP van de ahorn-boom (suiker-esdoorn en rode esdoorn), die ontspringt in het voorjaar onder de schors van de Boom, dan de kraan wordt getikt. Ook maple syrup is bijna overal beschikbaar, maar zorg ervoor dat de ingrediënten lijst, want soms is bespannen met suiker water. Daarnaast zijn er meer en meer vaak ondermaatse goedkope siroop uit China.

Rijst siroop

Rijst siroop is een rijst-afgeleide siroop, en rijk aan mineralen zoals Magnesium, kalium en ijzer. De rijst wordt eerst gemalen en gekookt, dan is de vaste bestanddelen van de rijst worden eruit gefilterd en de vloeistof tot een siroop is ingedikt. Rijst siroop wordt voornamelijk gebruikt in de Aziatische keuken, het gebruik en heeft een lichte smaak van haar eigen. De speciale rijst siroop is dat het een aandeel van 20% in het lange ketting meervoudige suikers. Deze moeten worden door het lichaam omgezet in enkelvoudige suikers, voordat ze in het bloed, waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt langzaam. Rijst siroop is glutenvrij en fructose-vrij, dus geschikt voor gluten intolerantie en een fructose-intolerantie. Rijst siroop is verkrijgbaar in Aziatische winkels, gezondheidswinkel, de biologische supermarkt en online beschikbaar.

Stevia

Stevia heeft meegemaakt in de laatste jaren van een Boom, maar het is weer afgezwakt. Toen ik voor het eerst gehoord van Stevia, de zoetstof in Duitsland over de toonbank. Sinds December 2011 is Stevia goedgekeurd is in de EU officieel als zoetstof. Wat werd gevierd als een puur plantaardige zoetstof, is in dit land echter als een sterk bewerkt product bekend: E960 steviolequiş glycoside. Om toegang te krijgen tot de Zoetheid van het Zuid-Amerika van de stevia-plant, verschillende stappen van de verwerking nodig zijn. Met de stevia-plant, die ook wel honing kruid, heeft het land de beschikbare zoetstof die veel gemeen. De EU-brede bevoegdheid is beperkt tot steviolglycosiden, kan worden gebruikt in delen van de stevia-plant, die reinigt met een hoge resolutie als een additief. De bladeren van de stevia plant kan toch niet worden verkocht. Tot nu toe, ze mag alleen worden verkocht als een hygiënische kit add-on, maar niet als voedsel. De achtergrond is dat nog niet definitief beantwoord de vraag of Stevia is gevaarlijk voor de gezondheid of niet. Voeg daarbij dat 95% van de steviolglycosiden, die worden verkocht in Duitsland worden geïmporteerd uit China. Stevia is in het bijzonder bekend dat het 300 – 400 Keer zoeter dan suiker. Daarnaast is Stevia is geschikt voor diabetici.

Ik persoonlijk geen gebruik van Stevia. Aan het begin van 2012, als Stevia net op de markt kwam, kocht ik een dure doos met de zoetstof, te bepalen en dan naar huis, waarin stoffen werden nog versneden. Heel naïef heb ik aangenomen dat het was pure Stevia, maar dat is verre van de waarheid. Sindsdien is Stevia is voor mij oninteressant.

Kokosbloesem suiker

Kokosbloesem suiker wordt gemaakt van bloem nectar van de kokospalm. De nectar wordt verzameld schepen in speciaal gemonteerd. De nectar wordt vervolgens gekookt en verwerkt tot korrels. Kokos suiker is beschouwd als een van de meest duurzame suiker in de wereld, want het wordt gewonnen op de middelen. Deze suiker bevat evenveel calorieën als suiker tabel, is zeer rijk aan mineralen. Daarnaast is het ook geschikt voor het bakken en 1:1 kan worden gebruikt als een substituut voor suiker. Door zijn lage Glycemische Index (GI, 32), is het ook geschikt voor diabetici. Kokos suiker smaakt niet zoals kokosnoot, maar zacht, met een licht Aroma karamel en vanille-gebaseerd. Beschikbaar kokos suiker in de gezondheid van voedsel op te slaan, de biologische supermarkt of online. Ik gebruik de kokosbloesem suiker (Dr. Goerg* en van Tropicai*.

Berk Suiker (Xylitol, Xylitol)

Berk suiker ook bekend als xylitol of Xylitol, is vaak inbegrepen in tandpasta, mondwater en kauwgom, omdat hij anti-cariogene. Dat is te zeggen, dat hij bestrijdt tandbederf bacteriën, die studies hebben aangetoond. Berk suiker komt oorspronkelijk uit Finland. Ook berk suiker of Xylitol is een suikervervanger (E967). Xylitol is niet alleen aanwezig in de schors van bepaalde houtsoorten zoals berk, maar ook in fruit en groenten (bv. bloemkool, Maïs, aardbeien, frambozen, pruimen). De industriële productie is moeilijk, dat is de reden waarom Xylitol is een relatief dure suiker vervanger. Ook Xylitol gebruik ik niet persoonlijk.

Mijn Conclusie

De meeste van de suiker alternatieven zijn zwaar bewerkt. Zelfs als het niet de gezondere Alternatieven voor witte tafel suiker – suiker-suiker. Daarom zijn alle gezondere Alternatieven moet alleen worden geconsumeerd met mate. Waarin suiker vervangen is voor u, moet u zelf beslissen. Gezondere ingrediënten zorgen ervoor dat maple siroop, dikke sappen of rijst siroop, Stevia, is echter lager in calorieën. Maar ook de smaak van deze suiker alternatieven zijn verschillend. Het beste ding is dat je het probeert, wat vind je het beste en denk dat u zelfs uw oordeel. Persoonlijk heb ik te bereiken voor de meeste vaak – zoals je op de afbeelding hierboven kunt u zien, ruwe rietsuiker, agave siroop en kokosbloesem suiker.

En nu ben ik geïnteresseerd, natuurlijk, dat is een suiker alternatief, je aanvallen! Laat het me weten in de comments! 🙂

Geef een reactie