Oosterse Quiche met dadels, vijgen, Blauwe Kaas en wilde knoflook

Voor een lange tijd wilde ik geef je een lekkere Quiche recept, wat Schoon het Eten is, ondanks de kaas mogelijk, volgzame, op mijn Blog te presenteren. Ik heb veel geprobeerd en nieuwe creaties. Maar, echt heel bijzonder, geen Quiche was…om te koken, totdat ik kwam met het idee, met dadels, gedroogde vijgen en verse knoflook. Misschien een goddelijke inspiratie?! 🙂 Wie weet! Dit is een Quiche is verbluffend lekker en absoluut exotische was het zeker! En het smaakt nog goed warm en koud…

Taadaa: Vandaag is er dus een Oosterse Quiche met dadels, vijgen, Blauwe Kaas en verse knoflook!

Ingrediënten voor een kleine Oosterse Quiche:

Allereerst moet je natuurlijk een ovenschaal voor de Quiche. Ik heb een klein plein quiche-pan dat de maatregelen van ongeveer 15 x 15 cm.

Voor het deeg:

  • 180 g tarwe volkorenmeel of een ander volkoren meel
  • 50 g kokos vet
  • 50 g magere kwark
  • 2 EL water
  • 1 Ei

Voor de quiche vulling:

  • 200 g magere kwark
  • 75 gr romige Blauwe Kaas (bijv. van het Castello)
  • 6 data
  • 6 gedroogde vijgen
  • 1 handvol gedroogde zuurbes
  • 6 blaadjes verse wilde knoflook
  • 1 TL Ras El Hanout (spice)
  • 1 THEELEPEL zout
  • Peper naar smaak
  • 2 EETLEPELS gekrĂĽmelte walnoten

Voorbereiding:

  • Als je in een kom alle ingrediĂ«nten voor het deeg en knettet hem met een mixer tot het vormen van een homogeen deeg. Ik help je op het einde zelfs met blote handen.
  • Het deeg vorm je een ballen, slaan hem in folie en laat het rusten voor ongeveer 20 minuten in de koelkast.
  • In de tussentijd, snijden in de helft of driekwart van de dadels en de vijgen, snijd de wilde knoflook bladeren zijn klein en snijdt de romige Blauwe Kaas in hapklare brokken.
  • Voor de quiche vulling geeft u de rest van de kwark in een kleine kom en meng met een vork, de Blauwe Kaas, dus dat lost het bijna””. Om dit te doen voeg je de fijngehakte knoflook, 1 THEELEPEL Ras El Hanout, 1 theelepel zout en peper.
  • Het gekoelde deeg uit de koelkast, vet je de quiche schaal met kokosnoot olie en spreid het deeg in de Vorm. Het moet ongeveer 0,5 tot 1 cm van de bodem. Aan de rand van de vorm dat je trek het deeg om te zien hoe in de foto hieronder.
  • In de tussentijd de oven voor pre-verwarmt tot 180 graden convectie.
  • Op de bereide quiche deeg verdeel je de gemengde quiche vulling gelijkmatig. Een beetje van het deeg van de rand moet blijven aan de zijkanten. In de vulling, op de gedroogde vijgen, dadels, en zuurbes.
  • Aan het einde van haar sprengden het nog rauw is de Quiche met de gekrĂĽmelten walnoten en zet ze in voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Let op: De indicatie is slechts een richtlijn. Afhankelijk van uw oven het kan sneller gaan of langer duren. De Quiche is klaar als het Deeg is gehard en helder, en de quiche vulling goudbruin is licht. Daarnaast zal je aangetrokken door de heerlijke geur die afkomstig is van uw oven – de datum van voltooiing is niet gegarandeerd missen…ik ben al op de loer in de voorkant van de oven, dat het eindelijk klaar! 🙂
  • Orientalische-Quiche-Zutaten

    Orientalische-Quiche-Teig

     

    Orientalische-Quiche-vor-dem-Ofen

    Deze Oosterse Quiche is zo lekker, want het brengt door de wilde knoflook en de perzische spice mix Ras El Hanout is een geweldig kruid, en op hetzelfde moment door de warme dadels en vijgen, mooi zoet. Ik hou van deze combinatie!! En de gesmolten Blauwe Kaas, de Kwark doet de rest!

    Natuurlijk, een Quiche is de vulling waarschijnlijk nooit zeer lage calorie, maar ik denk dat dit Oosterse recepten van Quiche is door het gebruik van lage-kwark in plaats van de gebruikelijke crème en kleine Kaas in vergelijking met andere Quiche-absoluut aanvaardbaar! Daarnaast is er een quiche stuk van de macht (van mijn Formulier krijg ik 4 stuks) is al zeer uitgebreid en kan worden gegeten de volgende dag warm of koud. Ik heb geproefd in alle varianten heerlijk. En u ook!

    Bon appetit!

    Geef een reactie