Voor een lange tijd wilde ik geef je een lekkere Quiche recept, wat Schoon het Eten is, ondanks de kaas mogelijk, volgzame, op mijn Blog te presenteren. Ik heb veel geprobeerd en nieuwe creaties. Maar, echt heel bijzonder, geen Quiche was…om te koken, totdat ik kwam met het idee, met dadels, gedroogde vijgen en verse knoflook. Misschien een goddelijke inspiratie?! 🙂 Wie weet! Dit is een Quiche is verbluffend lekker en absoluut exotische was het zeker! En het smaakt nog goed warm en koud…
Taadaa: Vandaag is er dus een Oosterse Quiche met dadels, vijgen, Blauwe Kaas en verse knoflook!
Ingrediënten voor een kleine Oosterse Quiche:
Allereerst moet je natuurlijk een ovenschaal voor de Quiche. Ik heb een klein plein quiche-pan dat de maatregelen van ongeveer 15 x 15 cm.
Voor het deeg:
- 180 g tarwe volkorenmeel of een ander volkoren meel
- 50 g kokos vet
- 50 g magere kwark
- 2 EL water
- 1 Ei
Voor de quiche vulling:
- 200 g magere kwark
- 75 gr romige Blauwe Kaas (bijv. van het Castello)
- 6 data
- 6 gedroogde vijgen
- 1 handvol gedroogde zuurbes
- 6 blaadjes verse wilde knoflook
- 1 TL Ras El Hanout (spice)
- 1 THEELEPEL zout
- Peper naar smaak
- 2 EETLEPELS gekrĂĽmelte walnoten
Voorbereiding:
Â
Deze Oosterse Quiche is zo lekker, want het brengt door de wilde knoflook en de perzische spice mix Ras El Hanout is een geweldig kruid, en op hetzelfde moment door de warme dadels en vijgen, mooi zoet. Ik hou van deze combinatie!! En de gesmolten Blauwe Kaas, de Kwark doet de rest!
Natuurlijk, een Quiche is de vulling waarschijnlijk nooit zeer lage calorie, maar ik denk dat dit Oosterse recepten van Quiche is door het gebruik van lage-kwark in plaats van de gebruikelijke crème en kleine Kaas in vergelijking met andere Quiche-absoluut aanvaardbaar! Daarnaast is er een quiche stuk van de macht (van mijn Formulier krijg ik 4 stuks) is al zeer uitgebreid en kan worden gegeten de volgende dag warm of koud. Ik heb geproefd in alle varianten heerlijk. En u ook!