Om havermout, Overnight Oats: Alternatieven (glutenvrij)

Zoals u weet, ik hou van mijn Schoon het Eten van het Ontbijt! Of Overnight Oats, Pap (of Havermout), of “normaal” graan, meestal havermout. Ook havermout, ik hou van – maar eerlijk is eerlijk: uiteindelijk vindt u ook een beetje saai. Daarom presenteer ik u vandaag een aantal Alternatieven aan havermout. Twee van hen zijn glutenvrij! En door de manier, als je nog niet in Facebook: ik heb gemaakt in het Menu twee pagina ‘ s. Alles rond het thema van het Ontbijt, hier in een notendop, alles over het onderwerp “suiker vrij dieet” kan hier worden gevonden.

Vergleich_Getreideflocken

Havermout Voordat ik kennis met havermout u alle Alternatieven, ik zou ook graag dit “ingrediënt” voor granen, Overnight Oats, en co. een paar woorden te schrijven. Havermout, net als alle van de vlokken, die presenteer ik u vandaag – zeer gezond. Ze hebben een hoog aandeel complexe koolhydraten, eiwitten, onverzadigde vetzuren en vezels. Havermout, hebben echter een beslissend voordeel ten opzichte van de Alternatieven, presenteer ik u vandaag: ze zijn zeer goedkoop, meestal voor slechts een paar cent – en vooral overal, echt. Desondanks, je hebt om de ene of de andere kan uiteindelijk te saai, daarom presenteer ik u vandaag 5 verschillende vlokken.

HaferflockenHavermout

Speltvlokken spelt is een oude vorm van tarwe en is een van de oudste granen vormen. Spelt is zeer gezond. Zo bevatten de spelt, bereid speltvlokken, onder andere, het vullen van ballast bevatten meer stoffen dan havermout. Spelt heeft ook een hoog gehalte aan kalium, Magnesium, fosfor en ijzer. Spelt, Haver vlokken in de nacht een beetje moeilijker dan de “delicate” havermout, en de smaak is een beetje nootachtig – maar minstens zo lekker als die van havermout! Ook spelt bevat Gluten en is niet geschikt voor mensen met een gluten-intolerantie (coeliakie).

DinkelflockenSpeltvlokken

Emmer vlokken, Emmer wordt genoemd vanwege zijn uiterlijk, twee graan en is een oude graan en het oude graan, die bijna uitgestorven was. De teelt kan tot 3.000 voor Christus. Emmer is de voorvader van harde tarwe. Samen met de gerst, was hij voor een lange tijd het belangrijkste gewas in Centraal-Europa en werd ontdekt opnieuw in de afgelopen tijd. De oorspronkelijke graan is in de teelt is zeer arbeidsintensief en de opbrengst aanzienlijk lager zijn dan, bijvoorbeeld, in het geval van tarwe. In Europa, de Emmer is gegroeid slechts zelden. Het is daarom ook duurder. Emmer heeft in vergelijking met tarwe, maar ook een aantal voordelen. De in mijn ogen belangrijkste: Emmer is een oude, zuivere Vezel, die is verwerkt door de fokkers. Hij is ook een zeer voedselrijk en heeft een zeer hoge mineralen en ijzer en eiwit is veel rijker dan dat van tarwe. Bovendien, het bevat veel Magnesium en zink. Van de granen is niet glutenvrij en dus niet voor mensen met coeliakie zijn geschikt. Uit de Emmer graan Emmer vlokken* zijn vervaardigd, de nootachtige en stevige smaak. In de Overnight Oats zijn van een grote verandering van tempo!

EmmerflockenEmmer vlokken

Kamutflocken is Kamut, zoals Spelt, een zogenaamde oude graan dat afkomstig is uit Egypte of Iran (er zijn verschillende theorieën), en 6.000 jaar geleden is gecultiveerd. Zoals Emmer, het is vergeten. Beide soorten graan, maar is langzaam aan het maken van een Comeback. Kamut is een vorm van cultuur van harde tarwe, die is verdwenen uit het Wild Emmer. Kamutflocken* vergelijkbaar met de havermout, maar ze zijn ongeveer twee keer zo groot. Kamut is een zeer voedzaam graan. Het bevat tot 40% meer eiwitten dan andere tarwe rassen, en ook het aandeel van onverzadigde vetzuren, aminozuren, vitaminen en mineralen is hoger dan andere tarwesoorten. Zoals alle rassen van tarwe zelfs Kamut Gluten bevat en is daarom niet geschikt voor mensen met een gluten intolerantie. Kamut smaakt mild en iets nootachtig en is ook goed in een Overnight Oats.

KamutflockenKamutflocken

Soja vlokken (glutenvrij) soja sojabonen die zijn gestoomde en rolde vlokken vlokken zijn. Soja* vlokken zijn glutenvrij en dus ook voor mensen met coeliakie of gluten intolerantie geschikt. Maar ook voor mensen zonder glutenintolerantie soja is een grote verscheidenheid in de Overnight Oats, graanvlokken, enz. De smaak ik kan niets vinden soja-typisch, het kan beschrijven, maar ook hard – beste om het gewoon te proberen het zelf! 😉 Van de weergave ze doen denken aan Cornflakes, denk ik. Over de gezondheidsaspecten van soja wil ik niet in te gaan op dit punt, want ik kon schrijven op zijn minst een aparte blog post.

SojaflockenSoja vlokken

Rijst vlokken (glutenvrij) net als soja en rijst vlokken zijn vlokken* gluten-vrij en dus ook geschikt voor mensen met gluten-intolerantie: ze bevatten veel complexe koolhydraten en verzadigd voor een lange tijd. Ze worden vaak gebruikt als basis voor baby kashakh en ook smaak in de Overnight Oats is uitstekend. Rijst vlokken zijn relatief klein, veel kleiner is dan, bijvoorbeeld, de Emmer – of Kamutflocken en de smaak is heel mild.

ReisflockenRijst vlokken

Daarnaast zijn er, bijvoorbeeld, rogge vlokken, en de uitvoering van vlokken van tarwe, dit heb ik niet geprobeerd dit nog. Mijn favoriete zijn vlokken naast de havermout – Spelt. En als het moet iets speciaals zijn, Emmer en Kamutflocken. Weet havermout u nog andere Alternatieven? Wat kunt u aanbevelen?

Geef een reactie