Enige tijd geleden heb ik u gevraagd als u de nieuwe ‘re geïnteresseerd in deze Tijd van winter – recepten voor de Overnight Oats. De feedback was duidelijk: JA! Goede dingen niet gebeuren ‘ s nachts, maar hier zijn jullie nu, met vijf nieuwe Winter recepten voor Overnight Oats! Weet je het al: hier op de Blog en op mijn Social Media kanalen, het is momenteel een beetje stiller. Professioneel, het einde van dit moment van het jaar, net te veel gaande is met mij. De meer ik ben blij dat ik je vandaag het nieuwe recepten! Veel plezier met lezen en een goede eetlust! 🙂 Mijn basis recept voor Overnachting Haver kan hier gevonden worden – als je nog steeds geen idee wat het eigenlijk is! 🙂 En als mijn Alternatief voor havermout voor Overnachting Haver en andere Ontbijt ideeën zijn zo goed ontvangen is met u, ik heb het niet gebruikt, dit Keer niet alleen havermout, maar ook andere (maïs-) vlokken. Natuurlijk kunt u maar in plaats daarvan, bijvoorbeeld. Kamut of spelt vlokken spelt of havermout. Laat uw fantasie de vrije loop! 🙂
De voorbereiding van de Overnight Oats is simpel: ik neem ca. havermout 40 g en 120 ml vloeistof per Portie (de ingrediënten hieronder zijn voor 1 Persoon). Echter, ik vind dit, maar doen alles regel van de duim. Bekijk gewoon hoeveel Honger je hebt in de ochtend. Ik verwarren dus gemakkelijk alle ingrediënten, drop ze in een glazen Pot (als alternatief kunt u gebruik maken van een storage box) en plaats het in de koelkast heeft gestaan. Afhankelijk van de tijd en zin heeft, voeg ik dan in de ochtend, nog steeds vers fruit.
Overnight Oats Appeltaart
1 handvol gedroogde Appel ringen 1/2 kleine Appel 40 g speltvlokken* (alternatief havermout of andere granen vlokken) 120 ml haver melk 1 EETLEPEL rozijnen 1 EETLEPEL gehakte amandelen 1 Msp. Kaneel
Overnight Oats Peperkoek
1 rijpe bananen 120 ml amandel melk 1/2 THEELEPEL peperkoek spice* 40 g havermout
Hier, banaan, amandel melk en peperkoek spice mix en dan met de havermout gemengd en geplaatst in de koelkast.
Overnight Oats Chocolade Oranje
Sap van 2 sinaasappelen 40 g Kamutflocken* (alternatief havermout of andere granen vlokken – meer op Kamut, kunt u hier vinden) 1 Msp. Kaneel 1 Msp. begane vanille* 1 EETLEPEL cacao nibs* (naar smaak 1 gedroogde datum)
Granaatappel-Hennep
1 handvol van granaatappel zaden (instructies voor het verwijderen van de Zaden) 1 EETLEPEL hennepzaad (unshelled)* 40 g rijst vlokken* 120 ml rijstmelk
Lekker fris en niet zo zacht, als Overnight Oats zijn gewoonlijk.
Kardemom-Pistache-Cranberry
2 kardemom peulen 2 EETL gedroogde cranberry ‘ s (of gedroogde zuurbes) 1 handvol van pistache pitten, 40 g van Kamutflocken* 120 ml haver melk
Andere Ontbijt-ideeën vindt u hier.
Hoe eet u uw Overnight Oats met de beste?