Mijn thee-Ritueel in de vroege Ochtend

Ik ben een vroege vogel, je weet wel, op het laatste, want mijn huis tour. Ook in het weekend of in mijn vrije Blogtag, als ik eigenlijk zou kunnen krijgen om in te slapen, Wakker worden, ik ben vaak vroeg in de ochtend en geniet van de bijzondere sfeer van de nieuwe dag. Ik ben niet alleen. Meestal is dan een verse pot Groene thee, die drink ik met plezier wordt recht voor me, terwijl mijn gedachten langzaam ontwaakt. Mijn thee-Ritueel in de Ochtend. En ik wil u vertellen vandaag.

Voor mij is er – vooral in de Winter – geen betere manier om de dag te Beginnen als mijn kleine, persoonlijke ceremonie. Ik schud direct van het bed naar de keuken, vult u eerst de waterkoker en plaats het op 70 graden. De meeste van de groene thee smaken het Beste als ze bereid zijn met de 70 graden warm water. Dan zet ik op mijn koffie-lade en snuffelen in. Sencha, Shincha, Gyokuro, Techniek-Cha,…ik heb veel groene thee rassen om uit te kiezen en kan u mij opnieuw en opnieuw aan de prachtige beschrijvingen van hun smaak. Dus ik kies de variant die een beroep op mij vanmorgen bij de meeste. Zeer intuïtief. Deze Ochtend was het Sencha Miyazaki van de Tee Kontor Kiel. Een van mijn favoriete groene thee! Geef ik meestal 2 niet afgestreken theelepel in de zeef van mijn mooie pot en vul deze met heet water. Omdat groene thee alleen moet verplaatsen 1 tot 1,5 minuten, de manier waarop ik beweeg in de eerste, wacht maar met vermoeide Ogen aan de voorkant van mijn theepot. Vervolgens verwijder ik de thee zeef, kom je me met een kruik en een Kopje thee, een gezellig zitje bij het raam – soms ingepakt in een deken en een drankje in stilte voor mijn eerste Kopje.

Ik weet niet waarom, maar ik heb het gevoel, vooral in de ochtend, de groene thee smaken intenser. Misschien ben ik ons nog meer te richten op de smaak….in ieder geval is het opvallend voor mij, vooral in mijn ochtend koffie-Ritueel, en hoe verschillend mijn groene thee geur en smaak. Sommige zijn fruitig, andere hebben een typische Umami-smaak, licht rokerig,…! Ik drink meestal zeer klassieke groene thee, zonder aromatische additieven. Maar het kan een groene thee doordrenkt met natuurlijke aroma ‘ s zoals gedroogd fruit of kruiden. Aan het begin van mijn groene thee tijd dat ik begin met de klassieke groene thee niet zo veel. Maar op een bepaald punt, het uitproberen van de verschillende Teeschätze en aanbevelingen, de vonk is in mij sprong. Ik kwam aan de smaak. Niet alleen omdat hij zo gezond is! Sindsdien begin ik vele, vele dagen met mijn thee ceremonie. Ik gebruik het 20 tot 30 minuten in de Ochtend alleen voor mij. Ik geniet van de stilte. Ik hou het, als er geen mens te zien of te horen. Ik zie wel hoe de dag langzaam uit de mantel van de nacht, en bevrijd van de dageraad verdwijnt. Ik heb net hangen stil in mijn gedachten, om te beoordelen zonder de grote, smeden, zonder grote plannen voor de nieuwe dag. Misschien is dit groene thee-Ritueel is mijn manier van Meditatie…het maakt niet uit. Voor mij is het goed zo gemakkelijk!

En met mijn persoonlijke koffie-Ritueel ben ik niet alleen! Veel landen hebben gecultiveerde loop van de tijd je eigen thee-ceremonie. Wij denken van Japan, Engeland, of Oost-Friesland. Alle thee ceremonies hebben één ding gemeen: Het bewust genieten van uw koffie – hoe het bereid is. Bewustzijn, Mindfulness. Thee. Ik denk dat ze passen perfect bij elkaar! De meeste van de thee-ceremonies gehouden in de middag in het bedrijf. Voor mij is het de Ochtend…alle door mij!

Nadat ik groene thee voor mijn eerste pot dan genieten van heb gedronken, ik begin echt om de dag, met alles wat je weet: Ontbijt, Radio, Klaar, Dressing, boodschappenlijst, Todos, te bespreken, schoon te maken,…. Maar dit half uur in de Ochtend, bijna voordat de werkelijke Wake – me is nu Heilig! En als ik, vooral tijdens de week voor de tijd van het werk, dan bereid ik me soms een tweede groene thee-infusie en neem het in mijn thermo Cup. Groene thee om TE GAAN! Meer of minder dan een verlengstuk van mijn kleine koffie-Ritueel op de weg naar kantoor…:-)

Geef een reactie