Elke dag dankbaar! Zo leef ik mijn kleine dankbaarheid ritueel

Voor bijna 4 jaar, ik ben nu al, als we kunnen, stuk voor stuk leiden tot een bewuster en gelukkiger leven. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en ook zijn er vele manieren om te ontwaken geluk in ieder van ons…..Ja, je leest het goed! Geluk is niet te vinden…zeker niet in de Buiten! Het is al in ieder van ons, maar we moeten Wakker worden, het is soms de enige (weer) van zijn slaap en onze focus is om voorzichtig te wijzigen. Dankbaarheid is één van die manieren en hoe kan ik de ontwikkeling van mijn persoonlijke dankbaarheid ritueel, ik wil je vertellen vandaag.

Dankbarkeit-im-Alltag

In Maart heb ik me in de grote ETEN TREIN van Uitdaging HOUDEN, om mij te leiden naar mijn geluk met mijn kleine dankbaarheid ritueel bewust. Dit is een Ritueel ik heb genoten van een paar jaar geleden. Op het moment, schreef ik elke dag wat was ik dankbaar voor. Aan het begin van het jaar ik hou van deze exacte boek terug in de handen en ik voelde onmiddellijk de ongelooflijke warmte en vreugde dat brengt het lezen van deze toelichting in mij. Toen, net als nu!

Wat gebeurt er als we onze dankbaarheid uit te drukken per dag naar het papier?

Toen ik begon met mijn dankbaarheid ritueel, heb ik de ervaring, om te gaan door verschillende stadia. Eerste van alles, het was ongelooflijk moeilijk om me te concentreren op de dankbare momenten van de dag. Deels moest ik denken voor een aantal minuten voordat ik kon schrijven enkele zinnen. Soms is het zelfs voorgekomen dat kon ik niet onder woorden te brengen wat het precies was ik dankbaar. Maar ik verliet mijn dankbaarheid ritueel. Ik deed dapper mee. Na een paar dagen werd het makkelijker en makkelijker. Ik had in het begin van het schrijven, sommige momenten van de dag in mijn hoofd en voelde zich na afloop tevreden. Na ongeveer 3 weken momenten waren voor mij tijdens de dag van bewust dat ik wilde schrijven in de avond. En dat is precies wat ik gedaan heb in de avond. Ik dacht dat voor een tweede, maar los schreef….Achteraf viel in slaap met een innerlijke Glimlach. Dan is de volgende stap kwam, liep ik door de dag en houden het zien van dingen, mensen en momenten, waarbij ik dankbaar was. De man, die voor mij de deur in de ochtend, de eerste lente beleefde ik een heerlijk straaltje Zon op mijn neus, een telefoontje van mijn ouders, een geweldig Nummer op de Radio…de hele tijd momenten van dankbaarheid, en vroeg zich af waar deze had eerder al alle van hen. Als ik greep in de avond, mijn dankbaarheid boekje, niet in geslaagd om, ik weet niet alles. Zoveel momenten samen kwamen op de avond van een dag. Ik heb genoten van dit geweldig gevoel diep! Dit proces, dat zich had ontwikkeld over een aantal weken, klinkt een beetje als magie…maar het is helemaal niet!

Dankbaarheid is een nieuwe focus in ons leven!

Ik heb ervaren, wat ik nu weet veel meer. Ik verschoof mijn focus te dankbaarheid en elke dag van dit nieuwe focus getraind, ik veranderde mijn perceptie. Het was dezelfde dingen, mensen en momenten die ik zag op een dagelijkse basis en ervaren, maar gefilterd en geïnterpreteerd mijn dankbaarheid is heel anders. Waar ik eerder heb gezien, misschien, onvolledigheid, gebrek, afgunst, Toorn, zag ik nu, Overvloed, gemak en geluk.

“Verander je focus en je verandert je leven”, een bläute me Christelijke Bischoff op mijn laatste Seminar en hij ontmoet het dus absoluut in het Zwart. Met de focus op onze dankbaarheid, we veranderen onze beleving en onze Interpretatie van de wereld, en als bij toverslag, ons leven aan ons verschijnt plotseling worden, tevreden en gelukkig! Dit wordt bevestigd zelfs de wetenschap. Emmons in 2003 gevonden in een studie die dankbaar de mensen zijn algemeen gelukkiger, meer optimistisch, behulpzaam en meelevend.

Waarom mijn kleine dankbaarheid ritueel levering na al deze positieve ervaringen, dan weer in slaap, ik weet het niet. Maar om de hoogste tijd, het weer en om dit prachtige focus terug in mijn leven! Ook ik kocht me een mooie notebook en een bijpassende pen, en nu ben ik vanaf vandaag, elke avond voor het naar bed gaan een enkele, vrij simpele vraag: Wat ben ik dankbaar voor?

Als u wilt om dit kleine Ritueel van dankbaarheid in je leven, dan alleen! Ongeacht of je mee in de grote ETEN TREIN van Uitdaging HOUDEN, of gewoon op deze Post hebben opgetreden: van harte!

Geef een reactie