Mijn eerste Trail Running ervaring in de hars

Na mijn Interview met Maty van Uitvoeren en Ommm uw Zugspitz ultra trail run, ik was in vuur en vlam. Ik wist Trail Running graag zou ik probeer van tijd tot tijd. Echter, tijdens mijn halve marathon voorbereiding, ik wilde niet het risico nemen om mij kwaad te doen op de laatste meter nog steeds lelijk, en dus bleef ik braaf op gewone wegen of velden. Nu niet meer! En zo ging het zondag in prachtig Zonnig weer in de hars, die is alleen maar een goede 50 minuten rijden, en ik maakte samen met mijn vriend mijn eerste Trail Running ervaring. Het was geweldig! Waarom zou je dan nog off the beaten track uitvoeren, krijgt u in deze Post.

Trail-Running-Kristin

Voor onze eerste Trail Run in de hars, kozen we met een gids naar een geschikt aanbod. Als een zeer ervaren loper, het kon wachten 12 tot 13 kilometer, met een paar meter hoogte, maar moet het geen enorme tournee. Evenzo, als we mogen ons tijdens de run, kleine onderbrekingen, de tijd voor het uitzicht en de prachtige natuur. De door ons gekozen track begon in of brug kort achter de turf huis, liep langs de Kaiserwegs in de arc de turf huis en dan via de sprookjesachtige trail of de vijver een klein meertje, waarin we de cirkel rond en terug naar de brug. Een betere route, zouden we niet in staat om echt te kiezen en het zal niet de laatste Keer zijn dat we liepen. We Draaien met de vegetatie en de bodem texturen in contact komen. We liepen op de zachte bosgrond, op onverharde paden, cross-country, over wortels en stenen, door beekjes, over houten bruggetjes, evenals de bijna beach-achtige oppervlak van het meer, planken en schattig. Ook de route met de wijziging van de beklimmingen en Afdalingen-heeft ons super rassen veel variatie. Of dit de eerste Route was goed voor Trail Running beginners zeer geschikt zou zijn, kan ik niet beoordelen. Echter, we hadden veel plezier, is het u gelukt om te gaan zonder de pijn, en – God zij dank – ongedeerd! 🙂

Trailrunning-Oderbrück

Waarom zou u kiezen voor Trail Running, ook proberen?

Ik heb al telt uitvoerig in de theorie Trail lopen. Op zondag was ik in staat om het uit te proberen eindelijk mezelf en mijn eigen redenen VOOR Trail Running. Hier zijn ze:

 • Lopen over stok en steen kind betekent vreugde bij uitstek! Reeds als kind hield ik van wandelen in de natuur, weg van de saaie Wegen en te spelen. Trail Running heeft mij geleid op zondag weer, vlak voor de ogen. Het is prachtig om te bewegen in de natuur dus gratis en voor een ontmoeting met de kleine uitdagingen. Hier is een grote modderige plas, er is een umgestützter boom, dan is een houten brug, en dan nog een forse stijging, voordat het gaat over wortels en rotsen naar beneden.
 • Trail Running is mindfulness, puur en simpel! In het geval van een van mijn eerdere runs, ik was erop gericht om de hele tijd. Ik was alleen ik, ook mijn lichaam en het Spoor! Geen denken aan de tijd na de wedstrijd, geen gedachte van Todos, wachten thuis! Op slechts volledige concentratie op het Hier en Nu! Dit is wanneer Trail Running is ook heel belangrijk, want onzorgvuldig stappen kan het snel leiden tot letsel.
 • Trail Running is Wandelen 2.0! Ik loop heel graag en heel een aantal keer in de Harz zijn geweest op de weg, echter, heeft mij de Trail Running in het weekend veel meer plezier! We zijn op de weg tegengekomen veel wandelaars en het was makkelijk om in te halen op een continue basis, te fladderen op de volgende heuvel en genieten van het uitzicht voordat het ging nog verder. Daarnaast hebben we op een afstand van bijna 13 kilometer, ondanks diverse kleine pauzes in de 1 uur en 45 minuten. Met onmogelijk te lopen!
 • Trail Running Hardlopen is een prachtige alternatieve training op de normale. Dat dit zo is, ik heb gehoord in de laatste maanden van de lopers, en ik was nieuwsgierig om te zien hoe het echt voelt. Met mijn trail schoenen Asics Fujiracer 3 ik ben al op normale bos en veld weg liep, maar in oneffen terrein heeft hij aan mij gedaan heeft op zondag een zeer goede service. Door het Uitvoeren van op het oneffen pad moet zich aanpassen aan de voeten voortdurend aan nieuwe omstandigheden en nieuwe substraten. Mijn stijl is compleet anders. Ik bijna liep meestal op de voorvoet, vooral bergop en als de Trail was echt over stok en steen. Ik had ook het Tempo aan te passen voortdurend naar de aard van het terrein. Soms erg traag. Malen sneller. Ook kleine Sprints (ook de heuvel op naar de volgende heuvel). In het normale verloop van de training, had ik niet deze “natuurlijke” effecten zo ver!
 • Trail Running biedt een onvergetelijk uitzicht. Natuurlijk kunnen we dit ook in de normale Run, als we onze blik over de uitgestrekte velden of prachtig glinsterende meren aan de horizon. Wanneer Trail Running is het ook, maar altijd om het Omgaan van de roos, die onvermijdelijk zullen leiden tot een heuvel of zelfs een berg. Alleen is het gevoel bij het uitvoeren van het Veroveren van kleinere of grotere piek is geweldig, maar nog veel mooier is, natuurlijk, de verkregen uitzicht op de vallei of in het weidse landschap. Op zondag hebben we gevonden in de niet eens 2 uur weer met Trots, hoe mooi de hars is echter wel echt en ik denk dat je je kunt verhouden tot de beelden.
 • Trail-Running-im-Wald

  Trail-Running-im-Harz 

  Ausblick-beim-Trail-Running-im-Harz Trail-Running-mit-Asics-Fujiracer-3

  Ik hoop van harte dat we wat Zonnige, warme dagen van dit jaar, want dan is het makkelijker voor mij om zeker terug te keren naar Trail Running in de hars. Er zijn zo veel mooie “paden” die willen om ontdekt te worden. Kortom, ik ben gaan fietsen mijn opleiding terwijl ze blijven liever op de normale wegen en Paden, maar de ene of de andere Trail Run zal zeker voor een verandering. Het was een mooie zondag en ik hoop dat je het tintelt nu gewoon in de voeten! 😉

  Geef een reactie