Trail running – een wilde mix van natuur, uitdaging en veel plezier

Ik hou van Instagram! Niet alleen het gevolg van de uitwisseling, maar vooral voor nieuwe inspiratie rond Voeding, Yoga, Hardlopen en co.! Dus het was mij, als ik kwam laatst foto ‘ s van de Zugspitz ultra trail – liefdevolle #ZUT. Ik werd weggeblazen! Prachtige foto ‘ s van de bergen, mooi weer, een ongelooflijke kracht van de natuur en de vele goed gehumeurd atleten. Trail running! Onmiddellijk heeft spelden en naalden in mijn voeten…Al in Mallorca kwam ik op de trail runner Wandelen en weer, en ik was helemaal gefascineerd. Maar toen ik zag dat de foto ‘ s van de #ZUT, was het voor mij duidelijk: ik moet proberen trail running!

ZUT Matylda

Foto: Sportograf 2014, foto verstrekt door de Deelnemer.

Maar hoe kom ik aan de slag met trail lopen? Wat heb ik nodig? Het is een goede Aanvulling op de normale “straat lopen”? Oh, ja: En wat beweegt een daadwerkelijk, op de Zugspitz ultra trail met een minimale afstand van 35,9 km op de Ultra-afstand van 100 km? Dit zijn precies de vragen die ik vroeg Maty, die in 2014 voor het eerst op de Salomon Zugspitz ultra trail, de Base-afstand (35.9 km).

Kristin: Vertel ons een beetje. Hoe ben Je in-trail lopen?

Maty: trail running was eigenlijk het logische gevolg van mijn liefde voor het Uitvoeren en tegelijkertijd het verlangen van een typische Stadtkinds naar de natuur, weg van de verharde en drukke straten. In Berlijn zelf het haalt mij in en uit de Grunewald te Lopen en na een lange aanloop door de stille bospaden ik kan me voorstellen dat de gevoelens van geluk, alleen dat ik de ervaring van de juiste Paden. Daarbij werden de beelden en foto ‘ s van collega-lopers van de Trailruns, bijvoorbeeld in de Alpen, de passie was zo opgewonden snel.

trailrunningKristin: Nu, waar heb je de trail running zelf-leren: Wat je voelt aan de bijzondere functie van de trail lopen?

Maty: de trail lopen het leven is een wilde mix van natuur, fysieke uitdaging, en een heleboel plezier. De endorfine rush Bergafwaarts met geen weg om te vergelijken, voeg daarbij de absolute nederigheid in de voorkant van de natuur, als u en het prachtige uitzicht geniet. Als een Yogini, ik zou zeggen, de “Verbinding” van de luchtwegen, de fysieke uitdaging en de natuurlijke smelt in een meditatieve staat, Uw oog is voor de Essentiële verscherpt en Je geest tot rust: puur geluk. Op voorwaarde dat je om gefocust te blijven en struikelt niet op wortels of stenen ;-). Maar dat is het plezier en is een van hen. Vaak voelt u zich als een klein kind, ontdekt het allemaal.

Kristin: Wow, dat klinkt fantastisch! Ik gebruikte om te krijgen kippenvel als je luistert. Maar je bent eigenlijk een typische “road runner”. U kunt zien dat de trail running voor u als Aanvulling of als een echt Alternatief voor de normale Run?

Maty: Als een Berliner, ik loop vaak op wegen, dat is waar. En zelfs professioneel, het kost me meestal in de grote steden, dus ik geef de voorkeur Uitgevoerd op geplaveide straten, de-niet-Uitvoeren. Echter, ik heb de keuze, dan heb ik veel liever off-road. Afgezien van de hierboven beschreven ervaring in de natuur trail running joint is zacht en bevordert de concentratie, want je hebt bijzondere aandacht te besteden aan de meer technisch uitdagende Trails op elke stap van de weg. Dus een Supplement zeker, maar voor mij is het een echt Alternatief.

Kristin: Je draait de Zugspitz ultra trail voor de eerste Keer. Welke ervaringen heb je gemaakt? Gewoon praten van je ervaring!

Maty: Ja, de #ZUT was mijn eerste echte Trail Race, en ik denk dat je kan lezen mijn enthousiasme is nog steeds in mijn woorden. Dus ik weet niet wat moet ik verwachten, maar foto ‘ s, verhalen en verslagen moeten worden genoeg, ik heb ingelogd met opwinding en anticipatie. Slechts kort, ik voelde me de eerste onzekerheid, maar ik zal grijns geiten bij de Training in Berlijn, hoogste punt, de duivelsberg (de berg nu: hij kwam net 120m hoog) aan de Jap en een piepende ademhaling, maar het anticiperen op de overhand en het vertrouwen in mijn eigen koppige hoofd dat moet zorgen voor de Behoefte. En voordat ik het wist, stond ik aan de Start. Het goede nieuws is dat je met gelijkgestemde mensen en nu de vrienden die ik was in de pre-run te voldoen, en in de aanloop naar en grappen kon praten. Dus onze opwinding was in perspectief te plaatsen snel, en ik had ook om te bepalen op-de-gaan, de stemming onder de deelnemers was bijzonder: de Wederzijdse Moed, de moed niet toekennen van meer als het is levertijden, hoge hulp na een val, grappen niet scheuren door de nooit eindigende berg, alles wat ik wist van de weg marathons. Zelfs de ongelooflijk snelle lopers van de langere afstand dat overviel ons soms, had een paar bemoedigende woorden in het voorbijgaan, haasten links. Ik heb zoveel positieve beelden in mijn hoofd…

Maar het is duidelijk dat het landschap onder mij. Ondanks de fysieke uitdaging van de run, en mijn benen, dit voelde enorm, ik doorweekt van de aard, de wil om voortdurend de zweep uit de Telefoon om foto ‘ s en moest redden het uiteindelijk, meestal in mijn geheugen. Het uitzicht dat je het niet eens kan beschrijven, je ontmoet mij vaak met zulk een kracht, dat kan ik alleen maar denken “Wow” me elke Keer beloofd, er zeker van om terug te komen.

De schoonheid van de bestemming werd de zeearm die de tent tot diep in de nacht stil en wachtte op de laatste lopers van de langste afstand van 100 km, die ik liever door de manier waarop mijn hoed laag. Onvoorstelbaar voor mij is dit de afstand, tenminste niet op dit moment. Zeker mijn Teilahme 2015 is op WIJZEN, zo veel!

Kristin: Jouw crush is duidelijk merkbaar! Ik wil proberen trail running, ook. Heeft u tips voor beginners? En wat raden jullie aan?

Maty: trail schoenen zinvol, omdat een goed profiel van de veiligheid en het moeilijke terrein, vooral als het glad of nat is. Ondertussen, de markt is groot en je kunt spelen als goed. Een rookie fout die ik gemaakt: Mijn schoenen waren op het niveau comfortabel, in de Afdaling, mijn tenen gleed, echter aan de voorzijde en geperst tegen de Schoen, de voorkant was duidelijk te krap. Ik vervloekte hebben dit in de aanloop naar de Training genoeg testen en moesten betalen voor het met de blauwe nagels…Dus zorg ervoor om het te testen voordat.

Een goed passende Running pack behoort tot de verplichte apparatuur die u moet uitvoeren hydratatie van de blaas of fles, alsmede een ehbo-Pack en weerbestendige kleding.

En mijn persoonlijke Tip wandelstokken zijn, althans in het geval van een run, zoals de tiroler Zugspitz trail. Als een groentje, ik deed dit als een onnodige Ballast die zou storen me en liet me alleen aan mijn been spieren. Op de manier waarop ik spijt van deze snel en onmiddellijk haalde mijn credit card, ik kon kopen stokken tussen: Vilt 90% van de lopers die ze in de opkomst en vooruitgang door middel van het gebruik van het gewoon gemakkelijker. Je leert van je fouten, gewoon nooit. En zoals ik al zei, in 2015, dan 😉

Veel dank voor je prachtige, inspirerende woorden, Maty! Ik wens u veel plezier bij het Uitvoeren van…of op de straten van Berlijn of op de volgende Trail!

Geef een reactie