Mijn Broken Windows-effect van het dieet

Enige tijd geleden werd besproken in mijn Twitter Tijdlijn, of je moet het implementeren van een dieet consequent, of in de tijd worden uitzonderingen toegestaan worden, ter verhoging van de algehele Motivatie en “voor een verblijf aan de bar”.

Ik denk dat dat een heel interessante vraag is, is er, naar mijn mening, geen recht en geen fout antwoord. Het is veel meer typanhängig. Ik kan tijd nodig hebben tijdens een absolute Schoon Eten Fase, mijn stukje kinder chocolade in het weekend, dus ik heb het gevoel: “Ja, ik kan nog steeds alles, als het met mate” of ik geef de voorkeur aan zeer consistente en niet op de smaak.

Voor mij, ik heb in de laatste paar weken, een interessant effect dat ik zou willen noemen “Broken Windows-effect”, omdat ik weet dat hem een ander concept uit de studie. De Broken Windows theorie die leiden tot een relatief onschuldig verschijnsel, zoals een kapotte ruit in een verlaten huis in een mooie residentiële buurt – met de tijd naar Beneden komen van de gehele wijk en een hoge criminaliteit. Dit is een natuurlijk proces van cognitie (het verlaten huis met de gebroken venster) en onbewuste reactie.

Het is een soortgelijke levering in de laatste paar weken. Aan het begin van de februari Challenge, gaf ik mij een leuk en gevarieerd. Daarna heb ik, helaas, was misselijk, had niet koken een grote eetlust en geen verlangen naar. Toen ik gezond was, hield ik het. In de avond was er dan in plaats van de heerlijke gekookte groenten met een bron van eiwitten, weer een normaal diner in het restaurant (koolhydraten!). Gebroken Glas Nummer 1! Na de avond maaltijd kon worden chocola, een stuk van. Was gewoon een uitzondering! Van een uitzondering op de regel was toen, dat ik elke avond, twee stukjes chocolade aten. Plirrrr…een raam gebroken. Te werken ik nam eigenlijk aan alles Schoon. Maar omdat dit in de laatste paar weken zijn heel hectisch, ik kwam soms om te eten Bracht. Als gevolg hiervan nam ik niets meer en in plaats daarvan ging terug naar de kantine om te eten. De eerste was voor de lunch alleen een salade, maar ook de andere maaltijden ingeslopen. Plirrrr! Een andere “Broken Window” was mijn drinken. Eigenlijk had ik de gewoonte om elke ochtend voordat u gaat werken voor een grote mok thee/ water, om te werken 1-1,5 liter en in de avond, meer water te drinken, zodat ik om ongeveer 2-2,5 liter uit kwam. Maar ik heb door de drukte op het werk van de “laatste verandering”. Zo kwam ik in het kantoor een maximum van een halve Liter thee. Ik was constant in de afspraken op de weg. En in de avond na het werk, heb ik het Drink dan vaak geheel vergeten, ook al wilde ik om het goed te maken. Plirrr, plirrr, plirrr! Samengevat, ik heb gegeten de laatste paar weken, dus vrij slecht.

Maar als ik betrapt werd in Maart is het nog steeds een fikse verkoudheid en mijn gevoel van smaak helemaal kapot, ik had een toets ervaring. Ik vond in de avond van een nieuwe gewoonte, dus een stuk chocolade, gekauwd en het smaakte ……na niets! Het was niet eens lief! Ik was even stil en dacht bij mezelf: “Waarom ga je niet iets te eten wanneer je het proeft, toch?” De volgende dag ging ik om – in weerwil van de ziek – een beetje winkelen en kocht alleen gezonde dingen. Ik heb het in de ochtend mijn ontbijtgranen, elke dag met een groene Smoothie bereid en in de middag/ avond, mijn diner met een grote Portie gekookte groenten. En als ik daarmee bezig was, kon ik nog meer drinken…heel veel thee met citroen en gember. En de chocolade in de avond moest worden in een keer. Het ging bijna vanzelf.

%image_alt%

Nu ben ik weer gezond en terug op de Schone Eten track. Voor mij, het heeft ‘ s nachts om geheel over en eten met het idee: “Hey, ik wil mijn lichaam een aantal Goede. Ik wil om gezond te zijn.” Kinderen chocolade-ik heb dat niet nodig, en geen cafetaria eten, maar gewoon terug naar mijn gezond eten stijl, ik weet het, maar een lange tijd geleden.

Dus ik ontdoen van nu is een Gebroken Venster naar het volgende en ik ben blij dat mijn living quarters = het lichaam is hersteld tot zijn volle, gezonde gloed.

Je kent het fenomeen wel goed beschreven? Welk type bent u?

Vond je dit een leuk Bericht? Heb je nog vragen? Of wilt u met mij in contact? Dan laat ze me een reactie achter en volg me op Twitter of Facebook. Ik ben blij met elke actieve lezers!

Liefde, Kristin

Geef een reactie