Exotische vs. native-Superfoods – Regionale Alternatieven

Het moet niet (altijd) de Goji bessen uit China, Chia zaden, afkomstig uit Mexico en Quinoa uit de Andes. Voor mij persoonlijk, maar het is veel plezier met deze exotische en “nieuwe” voedingsmiddelen om te experimenteren met, naast, ze smaken goed met me. Dit is de reden waarom ik het zo dat ik, en, bijvoorbeeld, geen nieuw-Zeeland geïmporteerde biologische Appels of aardappels te kopen van regionale en seizoensgebonden voedsel voor. Exotische Superfoods die ik niet kan betrekking hebben uit de Regio, die ik kan kopen als goederen die zijn ingevoerd uit de betreffende landen, meestal in gedroogde of poedervorm.

    Regionale Superfoods

Maar natuurlijk zijn er ook in Duitsland een veel natuurlijke voedingsmiddelen die kunnen worden vanwege hun hoge nutriëntendichtheid als “Superfoods”. In mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”* ik heb presenteerde een aantal van hen: pompoen, Boerenkool, walnoten en bosbessen bijvoorbeeld. Native Superfoods hebben het voordeel dat ze tijdens het seizoen, verkrijgbaar in elke supermarkt en er zijn geen lange routes voor het vervoer. Daarom presenteer ik jullie in deze post vier Alternatieven voor de populaire Superfoods.

Lijnzaad in plaats van Chia zaden

De regionale reactie op de Chia zaden zijn hele lijnzaad in een duidelijke. Op het moment, ze zijn een beetje “achter” tijdens de Chia-leren zaden een grote Hype. Vooral Chia Pudding is een populaire manier om gebruik te maken Mexicaanse zaden. Maar het hoeft niet altijd te worden Chia Pudding: Madhavi, vindt u het recept voor lijnzaad Pudding.

De twee zaden verschillen in voedingswaarde technisch gesproken, kunt u in mijn post “Chia zaden en vlas zaden in vergelijking” om te lezen.

Regionale Superfoods Leinsamen

Bosbessen in plaats van acai berry

De Açaí-bes (“ACE-een-ik” uitgesproken) is afkomstig uit het Amazone-regenwoud. Een regionaal Alternatief zijn de bosbessen. Bosbessen bevatten veel Vitamine C, E, diverse B-vitamines en mineralen. In-the-dark plantaardige kleurstof in de blueberry-plug – in van de Açaí – veel anthocyanen (antioxidanten) die hen onderscheiden als een Superfood. Dit voorbeeld is ook te vinden in rode kool en bramen.

Regionale Superfoods Heidelbeeren

Gierst in plaats van Quinoa

Quinoa leert, net als de andere exotische Superfoods die ik bied hier sinds een paar jaar ook een grote Hype. Van de Andes, van de gluten-vrije pseudo geëxporteerd granen voor ons. Een binnenlandse Alternatieve gierst, is echter geïmporteerd, vooral uit China, dat is de reden waarom een kijk op de verpakking is de moeite waard. Gierst is ook gluten-vrij en bevat veel voedingsstoffen, zoals Vitamine B6, Magnesium, kalium, ijzer, fluor, zwavel, fosfor en silicium. Bovendien, gierst bevat bijna net zoveel eiwit als Quinoa.

Regionale Superfoods Hirse

Bessen bessen in plaats van Goji bessen

Goji-bessen, zoals ze zijn in dit land, zoals het drogen van fruit beschikbaar, en worden meestal geïmporteerd uit China. Maar: Goji bessen groeien ook in Duitsland, hier zijn ze echter beter dan “Goji”. Dus voor degenen die waarde hechten aan regionalisme en nog steeds Gefokt wilt eten, het kan groeien ook eenvoudig zelf doen! 🙂

Voor wie zijn of zou willen zijn, plukt bessen tussen juni en augustus, Johannes (Ribiseln). Uit de St. John ‘ s dag, de 24. Juni geoogst kan worden, de bessen – u moet dan uw naam. De bessen kan vrijwel wit licht naar donker rood of donkerblauw tot zwart. Hoe donkerder je bent, hoe meer voedingsstoffen die ze bevatten: zwarte bes, bijna twee keer zoveel ballast bessen bevatten stoffen zoals witte aalbessen, ook over vier Keer zoveel Vitamine A en ongeveer drie Keer zo veel Vitamine C.

Duindoorn en rozenbottels wordt gezegd bessen als Alternatieven voor de Goji, maar aangezien beide niet (voor mij) goed, ik heb bessen op mij voor krenten als Alternatief besloten.

Regionale Superfoods Johannisbeeren

Geef een reactie