Ik wil genieten. Ik kan van genieten. Ik ga genieten!

Wat een nacht?! Deze Ochtend ben ik als geschift. De helft van de nacht heb ik doorgebracht met buikpijn, Gerommel, krampen en andere nare maag-darmstelsel verhalen. In het begin had ik een grote bezorgdheid dat er een terugval van mijn gastritis. Maar vandaag ben ik het weer prima (behalve de vermoeidheid)! Het was eigenlijk mijn avond maaltijd van gisteren. We waren de verjaardag van de mama van mijn vriend uitgenodigd. Ik wist niet van tevoren wat er dient te worden….maar verwacht had dus met een redelijk normaal eten. Mijn vakantie Uitdaging, ik wilde deze avond naast en voor mij, in ieder geval, “koolhydraten in de Vorm van brood behandelen.

Goed, dan was er maar “helaas” om iets te eten Heet: gehakt met gebakken aardappelen en Saus. Dus niet helemaal schoon! Maar ik had honger en dacht bij mezelf: “Goed, het komt goed!”. Ik at 1.5 stukken van het gehakt en sommige aardappel in stukken. Het was heel erg lekker, maar echt, ik heb niet gevoeld. Het was gewoon zo geheel tegen mijn normale, Schone-Eten-eten gewoonten. Daarna was er een heerlijke aardbeien met yoghurt. Ook, omdat ik te verslaan goed. Ik was na gewoon gevuld!

Een Half uur na de maaltijd, merkte ik dat ik had een vreemd gevoel van binnen. Het Gerommel en het begon en nam toe, meer en meer. Versterkt het was het feit dat we gisteren lachte nacht tranen. Mijn arme buik! Thuis, heb ik weer mijn maag druppels en later Carmol druppels, want het heeft niet geholpen. Hoofdpijn kwam. Kwaad! Ergens rond half drie in de nacht heeft gekalmeerd mijn maag dan eindelijk terug. En vandaag, Morgen? Daar was ik, maag – en hoofdpijn-gratis!

Wat is er gebeurd? Hoe is dit te verklaren?Het lijkt erop dat ik het niet kan verdragen echt ongezond voedsel. Mijn maag en mijn hoofd aan het vechten zijn. Het eten was te vet, te zwaar bewerkt, te zout, of wat dan ook. Eerder had ik geen problemen, maar gisteren was echt alles andere is dan mooi. En vreemd genoeg heb ik deze ervaring enige tijd geleden (voor mijn maag ontsteking). Dit effect van mijn verandering in het Dieet vind ik een zeer gewelddadige, omdat ik niet kan verslaan dit met plezier over de strengen. Aan de andere kant is deze ervaring heeft mij geleerd dat ik niet het gevoel dat dit Ongezond is. Het brengt me in verleiding, omdat het in mij om indruk te maken dat ik me lichamelijk echt slecht. Dat was ik in het weekend met mijn ouders, als ik ooit eens een dag is er en de grote Kans had om te eten snoep. Ik heb het niet gedaan!In vergelijking, ik was blij deze Ochtend helemaal op mijn groene Smoothie met banaan, Kiwi, spinazie, Chia zaden! Een traktatie voor het eten van gisteren! En mijn maag deed zooo… goed!

Wat leer ik hieruit?Het inspireert mij om meer aandacht te besteden aan mijn dieet. De laatste paar dagen werd ik verleid door de uitnodigingen en dergelijke, maar eens te meer voor het ene of het andere stuk van chocolade of taart. De Rest van de Pre-vakantie week, ik wil echt goed voor mij en mijn lichaam en eet wat goed voor mij is. Geen Troep! Bovendien leer ik dat het “Zonde” is voor mij (bereidt zich voor op het moment), geen vreugde. Over-the-top geen beloning voor mij, maar een last voor mijn lichaam slaan. Ik voel de nacht bitter. Dan liever met mate, een klein stukje chocolade op de tong en laat hem los en genieten, in plaats van een tweede of derde stukje van zuschlingen achteraf.

Vandaag at ik schoon: in de ochtend een groene Smoothie voor een laat Ontbijt, een volkorenbrood met Harzer kaas en een wortel. De Lunch in de kantine, een gemengde salade. En vanavond maak ik de Heerlijke maaltijd: broccoli, tomaten, paprika ‘ s en Courgette met zonnebloempitten gemakkelijk gekruid bereid in de pan. Een volkoren broodje met geitenkaas. Yum!

Ik wil genieten. Ik kan van genieten. Ik ga genieten!

Geef een reactie