Bewust eten – 6 tips om te genieten van uw maaltijden meer

Vandaag is de laatste dag van de vasten van mijn dit jaar is het sap-kuur en ik ben natuurlijk heel intens met mijn eten. Het is vreemd, maar ik vind het, vooral in deze kleine Detox tijd uit om te bladeren door mijn kookboeken en recepten, collecties, en om te genieten van alleen de foto ‘ s. Niet omdat ik honger, maar omdat ik ga na een dergelijke reinigen bewuster van mijn eten. Voor mij is dit één van de redenen waarom ik hou van deze jaarlijkse genezen! Vandaag heb ik verzameld voor u 6 tips over hoe het je lukt om meer eet bewust en geniet van uw maaltijden meer!

Bewusster-essen

1. Neem de tijd! Geen “door de Weg-eten” en nog veel meer!

Een van mijn meest voorkomende fouten is om mij te weinig tijd voor mijn eten. Eet ik vaak door de manier, terwijl ik werk, bijvoorbeeld in een nieuwe blog post. Of mijn vriend en ik koken in de avond, heerlijk en het eten op de Bank voor onze favoriete shows! Beide kan natuurlijk een keer, maar ik ben aan het leren, opnieuw en opnieuw hoe veel mooier het is echt aan tafel te eten met genoeg tijd. Ik neem mijn eten veel intenser en bespaar mentaal, in mijn hoofd, die ik gegeten heb! Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb ontdekt dat ik veel sneller weer honger, toen ik terloops eten, want het Eten was nauwelijks in mijn hoofd aanwezig. Dus: focus op je maaltijden, ongeacht waar u bent!

2. Uw oog eet altijd.

Dit is een punt dat ik heb geleerd door te bloggen en Fotograferen van mijn eten voor recepten, of Instagram beelden. Is uw maaltijden vrij! Eerder had ik gekookt en een heerlijke maaltijd, maar ik heb er mijn eten liever gewoon op een normale plaat. Vandaag heb ik het te versieren met de overgebleven ingrediënten op de verpakking of gewoon vertellen de eettafel prachtig.

Als we gasten krijgen, zullen we exact dat te doen. En ook in het Restaurant, we waren sceptisch, van de Wasserij, als we over een onzorgvuldig voorbereide schotel. Er is voor ons heel normaal. Zo kunnen wij vieren onze maaltijden rustig thuis of op het werk een beetje, denk ik! Onze ogen uitkijken.

3. Beetje dankbaarheid ritueel voor het eten

Ik weet families, er wordt gebeden voor elke maaltijd, het is officieel op de tafel. Als kind vond ik dit vreemd en ik zou niet zo ver gaan vandaag, maar tijdens de Dankbaarheid Uitdaging, ik ben aan het leren, meer en meer hoe goed het voelt om te zeggen dank u nogmaals stil voor een korte tijd, zoals in een lekkere maaltijd te genieten voordat ik het bereik van een mes en vork. Mij, dit kleine Ritueel een echte positieve invloed op mijn eten en ik kan genieten van het meer!

4. Genieten van je eten met al je zintuigen!

Dit punt speelt met mij bij het koken een grote rol. Zie, Ruik, Voel en Proef van mijn maaltijden om mij in de voorbereiding van de leukste! Ik kan genieten van de eng op de geweldige kleuren van een eenvoudige Wokgemüses. Ik hou van om te proeven van verschillende kruiden en het recht om te kiezen. En een zoete Tand, ik was de hele tijd toch! Het doet me denken aan het bakken met mijn moeder thuis…

Maar ook wanneer je eet na het koken kunt u gebruik maken van al je zintuigen en dus veel meer bewust van genieten. Wat zijn de kleuren van uw maaltijd? Wat ruikt u? Hoe scherp de groente smaakt? Wat is de consistentie van de Saus? Hoe voelt het de temperatuur van het voedsel?…Eten met al onze zintuigen leidt tot zeer intens bewustzijn.

5. Neem het Tempo!

Een andere faux pas die in mijn dieet weer is de snelheid waarmee ik slinger mijn maaltijden soms. Meestal, ik vind het alleen achteraf, wanneer ik met andere mensen samen te eten en de tijd weer, dat ik ben de Eerste. Yay?! Niet echt!

Als we eten te snel, we kunnen niet meer genieten van bewust. De smaak kan niet goed ontwikkelt en nog minder doen we voelen dat we er ziek van. Hoe leren we zo langzaam te eten? Ik ben geen Fan van 50-Keer-Kauwen-slikken! Dit heeft niets meer voor mij om van te genieten. Mij helpt het wel dat ik neem voor de maaltijd, mijn tempo, mijn drukte. Vergelijkbaar met de Yoga! Deze bewuste vertragen kan heel prachtig zijn met de dankbaarheid ritueel combineren.

6. STOP! Ik ben er ziek van! Bewust stoppen!

En de laatste maar niet de minste, is mijn tip aan jou: Luister naar je maag wanneer je eet! Door de Schone Eten, waarbij er geen specifieke portie informatie, leerde ik de tijd om aandacht te besteden aan mijn natuurlijke gevoel van verzadiging. Dit heeft voor mij te doen, ook heel veel met het “eten” en “genieten”!

Als u eet met volle aandacht en zonder gedoe, dan is de buik ook voelen in uw, als hij genoeg gevuld! We zijn veel meer gewend aan het eten wat op de plaat. Tot slot is het ook zo lekker. Dit gedrag is echter niet een bewuste eten! Bewust eten betekent voor mij: Stop wanneer het op haar Mooiste – als ik ziek ben!

Nu, u mijn weten “Bewuster-eten-tips”! Ik ben blij dat je deze tips in je volgende paar maaltijden. Probeer het één na het andere, en om meer bewustzijn in je eet-ritueel. Bewust eten is een geschenk aan ons lichaam!

Geef een reactie