Voor een paar jaar nu, Groene Smoothies worden steeds populairder – ik denk dat er bijna niemand die geïnteresseerd is in de grote thema ‘ s “gezondheid” dat is nog niet van gehoord. Als een verlengstuk van mijn artikel “Groene Smoothies – 5 beginner fouten en hoe voorkom je dat” is nu, wat zijn de ingrediënten in een Groene Smoothie. Ik Oriënteer mij aan de aanbevelingen van de uitvinder van Groene Smoothies, Victoria Boutenko*.
© Franzi Schedel
1. Zetmeelrijke Groenten
Zetmeelrijke groenten heeft niets te zoeken in een Groene Smoothie, omdat het kan leiden in combinatie met de andere ingrediënten van de Smoothies als het fruit en bladgroenten te digestieve klachten. Wortel-en knolgewassen, zoals wortelen, aardappelen, pastinaken, Radijsjes, rode Biet, knolselderij en zoete aardappelen. Ook groenten zoals artisjok, aubergine, broccoli, venkel, knoflook, Koolraap, pompoen, prei, Maïs, asperges en uien hebben niets verloren in de Groene Smoothie. Deze ingrediënten worden verwerkt in de sapcentrifuge (vooral wortelen, rode Biet, broccoli, Mais, asperges, uien, aardappelen, Radijs ik zou niet deze term te gebruiken). Wat kan echter heel goed worden gebruikt, is het Groen van een aantal van de bovengenoemde groenten, zoals wortelen, groene radijs, groene of knolraap groen.
2. Peulvruchten
Ook peulvruchten, zoals bonen en linzen mag niet worden toegevoegd aan Groene Smoothies, als ze belemmeren de vertering van het “licht” (Tussen) maaltijd, niet veel meer overblijft.
3. Granen
In de granen het is precies Hetzelfde als in het geval van de peulvruchten: De toevoeging van meer moeilijke spijsvertering, dat is de reden waarom havermout en andere graanproducten niet mogen worden in de Groene Smoothie te Wandelen. Ik gebruik in andere (niet-Groene) Smoothies, maar soms volkoren haver (zoals, bijvoorbeeld, in de koffie-banaan Smoothie of een Smoothie Kom – maar niet in de Groene Smoothie), omdat deze zorgen voor een langere periode van verzadiging.
4. Melk producten
Melk, yoghurt, Kwark, eiwit poeder en co. niet thuis hoort in de Groene Smoothie. De reden voor dit is dat de eiwitten en koolhydraten (van fruit en groene bladeren en vruchten) worden verteerd anders, en dat maakt de darmen werken. Dit principe maakt ook gebruik van het voedsel te combineren, proteïnen (eiwitten) en koolhydraten zijn niet tegelijkertijd gegeten of gedronken).
Bovendien, in principe, geen warmte van voedsel, zoals Gekookte, Gestoomde, Gebakken en Gebraden, moet eindigen in de Smoothie.
Voor meer informatie over Groene Smoothies en informatie over de bestanddelen op te nemen, kunt u hier vinden – veel plezier in de Mix! 🙂