Geile smaak moet geen vlees – een Inspirerend Interview met Björn Moschinski

Een maand geleden werd ik uitgenodigd door het merk Sojola als de Vegan Blogger Diner. Helaas kon ik niet meedoen, want het Evenement klonk erg interessant! Spannende gesprekken op het onderwerp van Vegetarisch eten en leven, een verscheidenheid van informatie aan de Sojola producten als een veganistisch Alternatief, en natuurlijk koken pure praktijk met de Vegan Chef-kok Björn Moschinski persoonlijk. Ik zou likte mijn 10 vingers na dit Diner. Ik ben er zeker van! 😉

Als de Sojola geavanceerde Blogger Event-zo-langzaam dichterbij, het heeft me geroerd tot het onderwerp van een Veganistisch dieet weer helemaal. Ik heb mij afgevraagd, waarom ik denk niet dat dat is eigenlijk nog steeds op kaas, eieren en co., waar ik mis het vlees in alles, wat zijn de Alternatieven ontbreekt mij, om me op zijn minst een beetje meer in de richting van een veganistisch dieet. Een aantal van mijn vragen die ik vroeg Björn Moschinski na Sojola Blogger Event, en hij gaf mij een fascinerende antwoord dat ik niet zou hebben verwacht! Een absoluut authentiek, gepassioneerd Veganisten met een geweldige uitstraling!

Björn Moschinski bei Eat Train Love

Kristin: veganist in Duitsland is helemaal in de Trend. Over de voordelen voor de gezondheid van het vegetarische dieet is besproken in de media veel. Wat zijn de voordelen van een dieet bent u in een heel persoonlijke manier, zonder dierlijke producten?

Björn Moschinski: Het hangt allemaal af van de motieven waarom een veganistisch. Voor mij is de ethische goederen, morele redenen. Ik ben geworden dan 20 jaar geleden, veganistisch, want ik wilde niet meer dieren te eten. En het Interessante is dat aspecten zoals gezondheid, duurzaamheid, Ecologie zijn net. Dat was mij eerder niet zo bewust van dat, als u in het vermijden van vlees en andere dierlijke producten, wordt er bespaard op middelen. Het is nu geaccepteerd in de samenleving, officieel, dat de veganistische keuken is niet alleen gezond, maar ook aan de duurzame thema van het prachtige speelt. Ik ben nu 35 en maakt dat ik me afvraag over de kwestie van de gezondheid. Ik moet zeggen, ik ben fit, ik werk veel, maar nog steeds een goed gevoel en nou moet ik eerlijk zeggen, ik ben blij dat ik ben vegetariër.

Kristin: “Geile smaak moet geen vlees.” Dit is een van de bekende Uitspraken. Charmant en een beetje uitdagend! Hoe voer je deze smaak met puur plantaardig eten?

Björn Moschinski: ik gebruikte om heel veel te eten van vlees, maar nadat ik wist wat er gebeurde met de dieren, niet dat ik wilde het Geheel. Toen ik vegetariër, ik moet eerlijk zeggen, ik miste het vlees of de smaak van het vlees als ik was vegetariër, en ik heb het instellen van de producten uit elkaar, dat was een echt Wow-effect. Ik heb gemerkt hoe vergelijkbaar de consistentie van het vlees. Vandaag heb ik voor het frituren van de dingen, rooster ze, net als in het verleden heb ik, of beter, mijn moeder zei altijd heeft gedaan. Ik kwam op producten, waar ik heb om eerlijk te zijn: Cool – het smaakt zoals goulash of als een Roulade!

Als dan de mensen en zegt: hier is een Alternatief alstublieft. Het grootste deel van de antwoorden: Wat, het smaakt hetzelfde! Dan kan je ook de vraag stellen: “Hey, waarom bent u te eten, dat vlees?”.

Het Leuke is, de Veganistische alleen goed voor u maar ook het milieu, de dieren en vooral de mensen van de 3. Wereld. Veganisme is niet een manier van leven van ontslag, maar een manier van leven van de Alternatieven en, bovenal, van de positieve Alternatieven.

Kristin: Natuurlijk heb ik tot u als een Vegan Chef-kok om de vraag te stellen. Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht? Heb je een snel recept voor ons?

Björn Moschinski: Dit is heel grappig. Dat is altijd een vraag die ik kan beantwoorden, eigenlijk nooit, als ik een favoriet gerecht. Uiteindelijk is de vorm afhankelijk. Ik sta meestal en dan kijk ik naar wat ik heb honger en ik zal dat doen, de meeste van de tijd. Maar wat ik heel graag eet is kwark met lijnzaad olie, Lausitzer lijnolie, natuurlijk, en echt mooie jas aardappelen. Dat bleef uit mijn Kindertijd links. De Quark ik, bijvoorbeeld, met veganistische yoghurt. Sinds ik neem yoghurt een natuurlijke, hangende hem met een haren zeef of een kaasdoek over nacht, klagende het Geheel een beetje op en stak de rest van het water. Dan zal het echt mooi en romig. Lijnzaad olie liep, uien en een beetje bieslook, het smaakt heerlijk met aardappelen! Dat zou een snelle recept kunt u gemakkelijk thuis. Anders, ik hou ook van de hartige dingen. Ik hou de saus een echt goed gemaakte stamppot of een mooie Roulade met rode Kool, aardappelen en gebraden. Maar een Risotto is een Hamer.

Kristin: Veel veganistische vrienden van mij hebben gemeld hoe moeilijk het is om te eten met de vegan afstand. Er is geen Alternatief. Op hetzelfde moment, meer en meer vegetarische Restaurants, Broodjeszaken open in de grote duitse steden, etc.! Waar denk je dat de Trend in Duitsland gaat? Meer en meer mensen in ons land zich te onthouden van het eten van vlees, eieren en co.?

Björn Moschinski: We beleven in Berlijn. Er is niet alleen veganistische Restaurants, maar dat is normaal vlees restaurants maken een vegetarisch assortiment. Ik denk dat deze deal is overal in Duitsland en verder te ontwikkelen. Op een bepaald punt, de bronnen zijn er en het zal beter met de tijd. Natuurlijk, er zijn nu vele Lokale, vele Restaurants, hebben geen idee van de veganistische keuken, en, dienovereenkomstig, “rijst met Onzin” of een van de eenvoudige dingen die smaak kan niet zo goed, waar zullen de mensen zeggen hetzelfde: “[Bah] -veganistisch, dacht ik dat!”. Maar op een gegeven moment, we hebben een goede kwaliteit, die zal zich te vestigen. Binnenkort zal het zo zijn, dat mensen de vraag stellen: “ik Ga vandaag naar de Grieken, de Italianen, of ik ga naar een Veganistisch?”. Misschien moeten we hebben 5 tot 10 jaar, maar ik ben er vrij zeker van dat het zal uiteindelijk een volledig normale Optie. En ook, ik ben bezig met een Bistro/fast food concept, dat is overal haalbaar en daarom is het terugkerende probleem van de bronnen van voeding kan snel verzwakken.

Dat klinkt goed! Bedankt voor je motiverende woorden lieve Björn! Ik moet zeggen, jij bracht me op het onderwerp van een Vegetarisch dieet een heel stuk dichterbij…als ik zwaai in de komende tijd vaker in de keuken!

Spreken van die, björn ‘ s kookboek kocht ik de andere dag. Geweldige inspiratie! Neem een kijkje…

%image_alt%%image_alt%

Geef een reactie