Nadat ik de vakken die je voor mijn vakantie al vanaf mijn Vesper-Workshop hebben gemeld dat het Sojola Blogger Event vandaag volgt het tweede deel met de vegan Diner die we hebben voorbereid bloggers samen met Björn Moschinski. Björn Moschinski heeft ons met de recepten op een vriendelijke manier. Het eten is super lekker, vooral de snijbiet was het Risotto vond ik klasse! Daarom wil ik graag delen met u de recepten van de cursus. Ik kijk erg uit naar de Goodies, nogmaals, om te koken! 🙂
Op de vegan Diner werden we verdeeld in groepen, zodat elke groep werd één van de vier cursussen verantwoordelijk. Het 4-gangen menu was als volgt:
De recepten die ik heb genomen, zodat we van Björn. De hoeveelheid informatie die u nodig hebt om te zetten dienovereenkomstig.
1. Reactie: pea crème soep met gerookte tofu spies
Ingrediënten (voor 20 porties): 1500 g erwten 1000 g gerookte tofu 5 uien 20 sjalotjes 5 verse gember stukjes — pinda-grote-100 g plantaardig Boter 3750 ml groentebouillon 750 ml sojaroom — aanbeveling: Alpro Culinair een beetje Tamari
En zo gaat het verder: ui en schil de gember, beide fijn dobbelstenen en bak ze in een pan met Alsan bruin. Erwten en plantaardige bouillon en ongeveer 8 minuten op een matig vuur koken. Warmte, sojaroom en meng met een staafmixer maak een fijne puree. 5 minuten op een laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Gerookte tofu in blokjes gesneden. Pel de sjalotten en snijd ze in dikke plakken. Op een hout gerookte tofu blokjes en de sjalotten plakjes spies draad afwisselend in een anti-aanbak pan met een beetje Olie tot ze krokant en bruin. Tot slot, met een beetje soja-saus te blussen. Soep op voorverwarmde borden, met de amandelen en bestrooi ze met de Tofu Spiesjes en de gehakte peterselie en serveer.
2. Reactie: Gepaneerde selderij filet op een romige Zwitserse snijbiet Risotto en gekarameliseerde pompoenpitten
Ingrediënten (voor 16 personen):
Balsamico crème 4 uien 1 EETLEPEL + 1 THEELEPEL suiker 200 ml balsamico azijn van Modena 200 ml rode wijn 8 takjes tijm
GEKARAMELISEERDE pompoenpitten 200 g pompoen zaden 1/4 Cup Sojola Margarine 1/4 Kopje suiker 3/4 Kopje water
SELDERIJ FILETS 2800 g selderij 240 ml soja melk, ongezoete 1/4 Kop citroensap 160 ml sojaroom 120 g bloem zout, peper, tarwe 80 g bloem soja-olie om te frituren
Swiss chard risotto met 2000 g van de Zwitserse snijbiet 8 sjalotten 1 Kopje Margarine zout + peper 960 g rijst — risotto rijst 600 ml witte wijn 3200 ml groentebouillon 300 ml sojaroom 200 g Sojola-Margarine 160 g van nette vlokken
En zo gaat het verder: Voor de balsamico azijn en de ui, room, snijden pellen en fijn dobbelstenen. In een kleine steelpan de Sojola-verhit de Olie en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de suiker karameliseren. Met de balsamico di Modena en giet er de rode wijn. De tijm en de siroop indikt tot de balsamico azijn licht. De crème door een fijne zeef en laat afkoelen. Moet de crème dik met een weinig water verdunnen. Voor de gekarameliseerde pompoen zaden in een pan op een hoog vuur, de pompoenpitten en bak en uit te nemen. De suiker in de pan en karameliseren de pompoen zaden en voeg het water. Alle verminderen van de worpen tot de suiker mengsel bubbels, bakpapier, verspreid en laat afkoelen. Voor de selderij filets van de selderij met een mes de schil en snijd ze in Filets. Zout water in een pot en breng aan de kook de selderij filets in het al dente koken. Plaats het dan in koud water, ideaal in ijskoud water, laat afkoelen en dep ze droog. Soja melk met het citroensap, soja room en de bloem mengen. De samenhang mag niet worden loopneus maar iets gebonden. Breng op smaak met zout en peper. De selle filets in bloem, dan in het mengsel van scuba duiken, laat ze uitlekken en leg in de broodkruimels.
De bieten voor de Risotto, wassen. De dikke stengels van de Groene, verwijderen en snijd deze in fijne blokjes. Het Groen in dunne reepjes gesneden en plaats aan één zijde. Schil de ui en snijdt ook deze in fijne blokjes. De Margarine in een pan en voeg de sjalotten en de Zwitserse snijbiet stam stoofpot blokjes, bak. Met een beetje zout en peper en vervolgens de rijst met bruine. De rijst moet niet in de kleur. Alle blussen met witte wijn en onder voortdurend roeren, aan de kook brengen. De groentebouillon. Hoe meer de Risotto geroerd, hoe beter het resultaat is. Dus veel groente bouillon om de rijst de juiste bite. Tot slot, de fijn gesneden snijbiet strips, en Netjes, en soja voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. In een pan verhit de Olie voor het frituren op 170 graden en bak de selderij filets op een Gouden bruin. Alles op een bord en serveer warm.
TIP: is Mehlieren de beurt in de bloem genoemd om te komen tot een betere hechting van het paneren massa van vochtig voedsel.
3. Reactie: kruid Cupcakes met glazuur tomaat
Ingrediënten (voor 12 Cupcakes): 600 g spelt bloem 40 g maïzena 2 zakjes van Tandsteen bakpoeder Ei-vervanging — 1 EETLEPEL Geen Ei of soja-bloem + 2 EETLEPELS water 250 g Sojola-Margarine, op kamertemperatuur, 600 ml melk alternatief, ongesuikerd, ongezoet 200 ml koolzuurhoudende water 1 THEELEPEL zout
2 THEELEPELS tijm 1 THEELEPEL rozemarijn 1/2 THEELEPEL salie
En zo gaat het verder: De spelt bloem met het bakpoeder en het zetmeel in een grote kom en meng goed. Voor het Ei vervangen door het water met Ei of soja meel en meng dit samen met de Margarine, de melk alternatief, water en zout in de kom. Mix alles tot een glad deeg. Het deeg moet elastisch en taai.
Het deeg volgens de gebruiksaanwijzing bereiden, en kort laten rusten. In de tussentijd, hak de kruiden en plukken. De fijne kruiden in het deeg te nemen en in een ingevette Muffin tin. De Cupcakes op 180 graden gedurende 15 – 20 minuten bakken.
Glazuur op Basis van Margarine: 250 g Sojola Margarine 2 – 4 1/2 THEELEPEL tomatenpuree zout
De kamer is warm Sojola-Margarine, garde, en voeg vervolgens de tomatenpuree en de kruiden. Eventueel met een beetje agave siroop naar smaak.
4. Versnelling: Oranje Cake
Ingrediënten (voor 2 vak vormen): 1/4 Kopje Ei Alternatieve 1/2 Kopje water 600 g bloem 400 g suiker, 2 Pck van Tandsteen bakpoeder 2 Snuifjes van zout 300 ml koolzaadolie 400 ml veganistisch oranje limonade — bijvoorbeeld Fritz Sinaasappel 1 THEELEPEL van slijtage van een biologische Sinaasappel
En zo gaat: het Ei met het water en meng bronnen. Bloem met suiker, zout en bakpoeder, meng, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot je een homogeen deeg. Een vak-vorm van vet, giet het beslag erin en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 – 25 minuten in het midden rek bakken tot het mooi goudbruin zijn.
De recepten komen uit de kookboeken, “Veganistisch koken voor iedereen”*, “Hier en nu vegan – shopping Maktfrisch, seizoensgebonden* en “Veganistisch bakken voor alle”*koken”.
Al met al, de dag was “De cook’ s Connection ‘ in Berlijn klasse, en was ik blij dat andere bloggers te leren kennen en bekende gezichten. Meer impressies van het Evenement is hier te vinden:
We hebben geleerd, onder andere, hoe hak de kruiden goed, het delen van paprika ‘ s goed in bent en wat je pel de uien.
Julia ‘ s nagels passen 1a aan de muffin cups! 😉
Het eten was er veganistische wijn (wijn en vruchtensappen zijn niet altijd veganistisch!), het was ook erg lekker, net als de rabarber-limonade van voedsel.
Nogmaals dank aan Sojola voor de uitnodiging!