Schoon Eten – de dagelijkse Ontbijt

Het Ontbijt is in veel dieet wetenschappelijke teksten als de meest belangrijke maaltijd van de dag. Het is onze springplank is een goede dag! Het verhoogt onze stofwisseling en de invloed van onze bloedsuikerspiegel gedurende de dag. De belangrijkste is de zorgvuldige selectie van deze maaltijd dus.

Tosca Reno zweert in haar boek “De Eet-Clean Dieet Opgeladen” op je ‘ s ochtends Havermout en eiwitten-roerei. Voor mij, uw Ontbijt klonk erg goed en lekker, maar ik vond de voorbereiding van hun ontbijt als een nogal tijdrovende en een beetje “dagelijkse werk”. Ik weet niet hoe het eruit ziet op je, maar ik heb voor mijn Ontbijt incl. Voorbereiding van niet meer dan 30 minuten van je tijd in de Ochtend. Ik wil niet maar lussen, om de tijd van voorbereiding binnen nauwe grenzen. Ziet het er heel anders bij het Ontbijt in het weekend. Voor dit, ik kan de tijd nemen om voor te bereiden tijdrovende dingen.

Ik zou graag hier richten op het Ontbijt alternatieven van mijn dagelijkse leven, de beperking in de tijd onder de 30 minuten. Voor beide soorten ontbijten: ik meestal dol op, en maken daadwerkelijk iets nieuws. Ik ben zowel Fan van Zoete en Hartige.

Mijn Ontbijt drankjes zijn:

 • Groene thee: in alle varianten, als het mogelijk is, niet op smaak gebracht.
 • Gember thee: gewoon warm water en 2-3 plakjes verse gember 8-10 minuten. Echt mooi en scherp! Ook goed tegen keelpijn!
 • Pepermunt thee: bij voorkeur met verse muntblaadjes. We hebben een chocolate mint als pot plant. Chocolade mint, kan ik raden u absoluut. Het zijn een heerlijke Na-Acht-thee. 😉
 • Matcha thee/ Matcha Latte: Matcha is een nieuwe ontdekking van mij. Ik heb de thee van imogti, dat past bij mij. Hij is zeer zuinig: 1 theelepel per Kopje genoeg. Ik zoeten de Matcha een beetje met honing of Stevia. Maar ook puur, met water of melk, het smaakt me goed.
 • Warm water met citroen en Cayennepeper: Vooral behaaglijk warm in de Winter, als het stimuleren van de stofwisseling (zie Post)
 • Vers geperste jus d ‘ orange: ik hou van vers geperst sap! Vooral met Mallorcaanse oranje is een droom! We maken gebruik van een eenvoudige mechanische citruspers van Chef ‘ n verse kracht. Is helemaal ongecompliceerd en snel!
 • Groene Smoothie: Het geheim van groene Smoothies is heel eenvoudig. Het mengsel van verse salade bladeren (spinazie, Romeinse sla en snijbiet die ik kan aanraden) en diverse soorten fruit (Kiwi ‘ s, pruimen, Sinaasappel, Appel, peer, bessen, enz.) + 1 banaan maakt het ook! De banaan neutraliseert de salade op smaak. Als een beginner, je moet alleen worden 2-3 sla bladeren, zodat het Fruit de boventoon te voeren. Meng alle ingrediënten om te experimenteren in de blender en klaar is de groene Smoothie. Als u wilt, moet u een van de zogenaamde Super-Voedingsmiddelen zoals Spirulina of Chlorella poeder, toegevoegd in kleine hoeveelheid. Dit verbetert de smaak, maar is ook super gezond!
 • Macau-melk: Dit is een soort van schoon en ook veganistisch cacao, tenminste zoals ik het zelf bereiden. Ik gebruikte meestal amandelmelk (heeft een heerlijke smaak van haar eigen), alsmede van de raw food gekocht, Macao winkel-poeder (zonder suiker en suikervervangers). Het smaakt zo lekker en chocolatey!
 • Kokosnoot water, met of zonder extra Fruit: Vooral in de zomer, kokosnoot water is zooo lekker en verfrissend! Vult in ieder geval, het water, de opslag na een nachtje slapen.

%image_alt%   %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt%

Mijn Ontbijt maaltijden zijn:

 • Granen +: een Van mijn favoriete begin van de stukken. Om dit te doen, kon ik het schrijven van romans. Ik ben dan ook erg experimenteel en geen graan is vergelijkbaar met de me met de andere. De basics zijn altijd het zelfde en heel eenvoudig:
 • Melk alternatief van uw keuze (amandel, hazelnoot, soja)
 • 1 EETLEPELS proteïne poeder
 • Granen (haver vlokken, speltvlokken, honing gezoete Crunchies, schilfers van de kokosnoot, tiger moer vlokken, enz.)
 • Toppings naar keuze (stukjes fruit, gedroogde bessen, kokos, pure chocolade krullen, amandel splinters, enz.)
  • Havermout: granen+ zeer vergelijkbaar zijn, maar ik wil bereiden zonder melk, maar met warm water. De meeste van de tijd dat ik voeg de havermout met warm water en laat 10 minuten zacht worden, dan een geprakte banaan en voeg 2-3 EETLEPELS soja-yoghurt. Erg lekker!
  • Groene Smoothies: ik vermeld ze hier weer, omdat ze vertegenwoordigen een echt Ontbijt, als je mixen nog gemalen lijnzaad of Chia zaden.
  • Banaan met moer boter Voor een snel Ontbijt van een banaan (bij voorkeur rijp) met moer boter (bijvoorbeeld pindakaas of tigernut boter ingesmeerd.
  • Snee roggebrood met kaas: ik heb niet ontdekt het lang gegeten en nieuw voor mij. Zwart brood is het brood, dat een hoog aandeel van hele granen (volkoren). In tegenstelling tot veel andere “volkorenbrood” zijn nogal misleidend. Als de kaas kies ik meestal Harzer kaas, want het bevat bijna geen vet en een goede bron van eiwit. Maar ook cottage cheese/ korrelig verse kaas, ik hou heel veel. Beste gegarneerd met Waterkers of andere verse spruiten.
  • Fruit salade: een van mijn favoriete begin van de stukken, maar voor het weekend. Hier heb ik meestal kiezen voor een mix van klassiekers zoals banaan, druiven etc. en fruit van het seizoen. Wat verse Vanille te verbergen, probeerde ook de tijd om te roeren. Erg lekker!
  • Roerei +: Het roerei, de fantasie kent geen grenzen. Ik heb het gebruikt zo veel verschillende ingrediënten en specerijen.
 • Het eerste, van het besluit, echter: het hele ei of gewoon eiwitten. Sinds ik maak geen roerei zo vaak (1x per week), ik neem de hele Ei. Als u echter meer eieren op het menu, je moet vanwege de hoge cholesterol alleen het eiwit.
 • Als aanvullende ingrediënten voor de roerei gebruik ik graag individueel of gemengd: tomaat, Mozzarella, feta kaas in blokjes, verse champignons, spinazie, paprika, Waterkers, rucola, Croutons, kruiden van de Provence, enz.! Maar ook de klassieke variant met zout en peper, het kan van tijd tot tijd met mij.
 • %image_alt%

  %image_alt%

  %image_alt%

  %image_alt%

  %image_alt%

  %image_alt% Nu heb je een Overzicht van hoe ik het schoon mogelijk, maak mijn Ontbijt. Het is zeker niet duurder dan een niet-schoon het Ontbijt (de Nutella-Toast te smeren), en krijg je belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde Start van de dag. Persoonlijk, ik hou het Ontbijt en het heeft echt iets Belangrijk dat ik dit overslaan van een maaltijd.

  Wat is uw (dagelijkse)Ontbijt? Heb je nog goede tips voor mij, ik weet het niet?

  Al Het Beste!

  Kristin Unterschrift-003

  Geef een reactie