Fiery-pittige Seitan Biefstuk met rode geroosterde groenten en pompoenpitten

Ik was al lang benieuwd hoe Seitan smaakt en of het zou eigenlijk een heerlijk Alternatief voor een normale Steak. Omdat op dat moment, als het vlees was nog steeds op mijn dieet, ik eet heel graag een goed gebakken Biefstuk.

Maar wat is Seitan? Seitan is een voeding die is gemaakt van tarwe-eiwit (Gluten). Het is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en werd ontwikkeld uit de Chinese en Japanse Zen-Boeddhisten, als Alternatief voor kip en varkensvlees! Vandaag de dag is het een onderdeel van de traditionele Japanse Tempura keuken. Seitan kan worden gekocht in een goed gevulde biologische/ vegetarische winkels, of self-made. Ik koos in eerste instantie voor de eerste optie.

Zoals me onlangs in de biologische markt, in mijn vertrouwen, een 200g pakket van Seitan van VIANA in handen viel, heb ik besloten: Vandaag ga ik proberen me op een Seitan Steak. Natuurlijk, een Seitan Steak smaakt niet als een gebraden biefstuk. Maar het is een goed Alternatief, dat heeft zelfs de claim dat de consistentie van het vlees na te bootsen. Het is zelfs niet nodig!

Vandaag is een vurige-pittig gemarineerde Seitan Biefstuk met rode oven groenten gaat om de tafel.

Seitan-Steak

Ingrediënten 1 gemarineerde Seitan Steak:

  • 100 gram Seitan in de Vorm van een steak (ongeveer 2 cm dik) – voor de man eater kan het misschien de 200 😉
  • 2 EETLEPELS olijfolie
  • 1 EETLEPEL Chili Olie
  • Cayenne Peper
  • gemalen zwarte peper
  • 1 Snufje Zout
  • Tijm (gewreven of vers gehakte)
  • 1 THEELEPEL Worcester Saus

Ingrediënten voor 1 Portie rood oven groenten:

  • 1 kleine Rode biet (vers)
  • 1/2 zoete aardappel
  • 6 Cherry Tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 Handvol Pompoenpitten
  • Olijfolie
  • Zout
  • gemalen zwarte peper

Voorbereiding:

  • Seitan uit de verpakking verwijderen, wassen, droogdeppen en, indien nodig, in tweeën gesneden (afhankelijk van uw 100 gram of 200 gram voorkeur)
  • Marinade van olijfolie, Chili Olie, Worcester Saus, Cayenne peper, zout en tijm en roer, afhankelijk van de scherpte moet zelfs met zwarte peper uit de stemming.
  • De Seitan Steak in de Marinade grondig en gedronken voor ongeveer 15 minuten te laten rusten.
  • In de tussentijd was de groenten, snijd ze in hapklare stukken, versnipperen en plaats in een kleine ovenschaal. Met een beetje olijfolie en giet dit over en roer met een lepel, zodat elke groente heeft om de warmte van een beetje Olie. Met zout en een beetje zwarte peper. De oven op ongeveer 150 graden convectie verwarm de oven voor groenten en fruit voor een goede 15-20 minuten in de oven om te koken.
  • In de laatste 5-7 minuten van de groenten koken, voeg de Seitan Steak uit de Marinade en bak het in een pan. Altijd goed, niet van toepassing is, zodat het niet te donker is. Ook op het circuit in de pan, handvol pompoen zaden om te roosteren.
  • De Seitan Steak, de pompoenpitten en de geroosterde groenten moet ongeveer in dezelfde tijd, de voltooid.
  • Schik op een bord en een glas wijn en genieten van. Want zelfs een klein glas rode wijn kan worden in de Schone Eten van tijd tot tijd uitgeleefd in! 🙂 Eet smakelijk!
  • Deze Clean Eating recept zou kunnen gaan op de volledige kosten van mijn mannelijke lezers, denk je niet?! 🙂 Ik had Biefstuk op elke zeer positief verrast over mijn eerste Seitan. Het was leuk en pittig, uitstekend met een steak mes te snijden en had een goede kauwtabletten maar stevige consistentie. Tegelijkertijd werd door de Olie in de Marinade, zeer sappig!

    De rode oven groenten, zoete aardappelen, rode paprika ‘ s, tomaten, rode bieten – fit noten gegarneerd met geroosterde pompoen – gewoon perfect! Zoete en kruidige! Dus I love it!

    Conclusie: Seitan Steak was niet het geval voor mij in ieder geval, voor de laatste Keer! 🙂

    Geef een reactie