Deel 4 van mijn +300h yoga teacher training, Uitlijning en anatomie

Van donderdag tot en met zondag, de vierde module, die werd gehouden in mijn +300h yoga teacher training van de EENHEID van Yoga. Het thema van de lange week-end Afstemming & anatomie was deze Keer “– het bewustzijn van de Asana ‘s, door speciale oriëntatie”.

Ook deze vier dagen, van deze Tijd, Holger Zapf gestart, waren zeer leerzaam. Vooraf, ik verwacht een vrij droog anatomie weekend, maar de Mix van theorie, praktijk en het werken met de groep optimaal was, en iets anders dan “droog”.

Unit Yoga +300 Juni 2016 01Unit Yoga +300 Juni 2016 03

Tijdens de 200 uur opleiding bouwt de Stichting, het gaat in de +300 h-gebouw-opleiding meer in de diepte. De hoogte van dat was me voor, maar in deze vier trainingsdagen, ik ben gekomen om te begrijpen wat er wordt bedoeld.

Unit Yoga +300 Juni 2016 02 Unit Yoga +300 Juni 2016 04 Unit Yoga +300 Juni 2016 05

We hebben zeer hard gewerkt aan deze, de Asana ‘ s in meer detail. Zo eenvoudig Asana ‘ s waren opeens ongelooflijk veeleisend en vermoeiend, en de groep was zweten zelfs in de bergen! 🙂 We bijzondere aandacht aan onze voeten als de basis, in voor – en achterwaartse buigingen en draaiingen. Ook wij hebben geplaatst tijdens het beoefenen van een intensieve focus op de Bandhas, (Mula en Uddiyana Bandha). Het lichaam spanning in de Yoga is het belangrijk, dat wist ik natuurlijk. Maar om heel eerlijk te zijn: U hebt om te trainen voor een zeer lange tijd, de Bandhas haak continu – als dat nog mogelijk is. In de vier dagen van de Opleiding bleef ik dan, maar eigenlijk heel intens en de Bandhas. Dit was niet alleen het feit dat Holger heeft gewezen op ons opnieuw en opnieuw.

Unit Yoga +300 Juni 2016 06 Unit Yoga +300 Juni 2016 07 Maar mijn nog meer intensieve focus op de Bandhas, dat had ik op donderdag avond na de training een uur Personal Training sessies met Holger. Een weergave van een ervaren docent van de buitenkant kan soms heel nuttig zijn. Ik had ook een “bouwplaats”, die ik niet kon oplossen door zelf. Holger heeft mij perfect geholpen. In Personal Training, had ik letten tijdens de hele oefening op mijn Bandhas en te plakken.

Unit Yoga +300 Juni 2016 09 Unit Yoga +300 Juni 2016 10 Unit Yoga +300 Juni 2016 11

Een geweldige ervaring was ook een Asana die we geoefend op de laatste dag als partner tot de uitoefening, de onderarm staan. Als een kind, Handstand en co. geen Probleem voor mij, maar met de leeftijd, de angst van deze Omgekeerde kwam. Het was geweldig om deze angst te overwinnen en om te zien hoe eenvoudig en voordelig het Oefenen was dankzij de Assists en na een beetje een uitdaging – maar dan.

Unit Yoga +300 Juni 2016 08

Bedankt voor de geweldig lang weekend! 🙂

%image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt%

Geef een reactie