Yoga-onderwijs: Mijn weg naar Vinyasa Power Yoga docent

Voor bijna een jaar, ben ik op zoek naar een yoga teacher training die bij mij past. Je moet niet al te spirituele neigingen en in Hamburg. Ik wilde. niet Vier-weekse spoedcursus, maar ook geen drie-of vier – jarige opleiding De basisopleiding met een volume van 200 uur wilde ik compleet in een jaar. En Power Yoga, het moet natuurlijk! En idealiter dient te worden verklaard in het onderwijs van de Amerikaanse Yoga Alliance (AYA). Ik snel uitgesloten sommige verkopers, en het einde van 2013, aanbieders vinden die bij mij past.

Unit_Yoga_1 Unit_Yoga_2 Foto ‘ s: EENHEID Yoga

Ik besloot voor de 200-uur Vinyasa Power Yoga teacher training AYA EENHEID Yoga in Hamburg. EENHEID Yoga werd in 2008 opgericht door Romana en Holger Zapf in Wiesbaden. Er is nu een tweede locatie in Hamburg-Eppendorf. De Studio is gelegen in de Ludolf straat, direct aan de Alster, op de begane grond van een prachtig, historisch gebouw met een tuin. De kleuren van de Studio ‘ s zijn licht, in de great room, witte gordijnen, een mooie oven, een grote kroonluchter en een groot houten vloer. Echt jammer dat de kamers al verhuurd – ik zou verplaatsen in direct! 🙂

Samen met een Team van ervaren yoga teachers, Romana en Holger in Wiesbaden, Hamburg en Leipzig trainingen aan te bieden. Naast de 200 uur opleiding, de kans om een eerste 100h opleiding, of daarna, de 300h-opleiding in het zadel. Ook trainingen voor kinderen is yoga docent als voor pre – en post-Natale Yoga worden aangeboden.

Wat spreekt er in mijn ogen voor de opleiding, is dat het aantal gemiste uren worden gemaakt. De opleiding bestaat uit een jaar lang één weekend per maand. Indien u niet aanwezig kan zijn op een weekend, kunt u de vangst van dit weekend in een van de andere twee steden, of een jaar en een half later, in de volgende training. Helaas, dit is niet bij alle leveranciers van het geval – bijvoorbeeld, ik lees wel vaker dat gemiste lessen kunnen niet worden verplaatst, en, in dit geval, aan het einde van een certificaat. Aan de prijs die een dergelijke training kosten, ik vind, persoonlijk, dat is onaanvaardbaar.

Een ander aspect dat invloed gehad op mijn besluit was dat ik kan deelnemen tijdens de opleiding is gratis voor de yoga lessen in de Eenheid van Yoga. Overigens, dit was ook een reden waarom ik mijn lidmaatschap opgezegd in de fitness-Studio. Daarnaast kunnen we gebruik maken van studenten in het onderwijs-vrije perioden van de Studio ‘ s om te Oefenen.

Afgelopen weekend gingen we dus. Eindelijk, het eerste deel vond plaats in mijn yoga teacher training. Natuurlijk, ik was een beetje opgewonden, en benieuwd wat zou wachten op mij. Dus ik heb mezelf in de vroege ochtend met mijn nieuwe yoga tas, mijn yoga Mat, het schrijven van materialen en maaltijden op de weg naar de Eppendorf. Aangekomen, maakte ik mij, samen met 20 andere vrouwen op het pad naar een yoga leraar. Het thema van het eerste weekend Vinyasa Power Yoga Basic 1 was heel gewoon is””. De 12 data zijn als volgt:

 • Vinyasa Power Yoga Basic 1
 • Vinyasa Power Yoga Basic 2 (Basis Diploma)
 • De Yoga sutra ‘ s van Patanjali
 • Aanpassingen en correcties
 • Anatomie en beweging in het onderwijs
 • Pranayama
 • Chakra ‘ s leer
 • Meditatie
 • Functionele Anatomie
 • Geschiedenis en filosofie
 • Vinyasa Krama
 • Test
 • Dit weekend kregen we een inleiding tot de geschiedenis van de yoga hebben we geleerd dat we de oorsprong van de Kracht van yoga, Prana en ademhaling (Ujjayi ademhaling en diepe buikademhaling). Het eerste script krijgen we, door de manier waarop. Alles wat we hebben besproken, er wordt weer beschreven zeer goed en in detail, alle van de Asana ’s zijn weergegeven op foto’ s. Ook krijgen We een Online toegang, waar er nog meer bestanden, Video ‘ s etc. worden opgeslagen voor ons, zodat wij kunnen oefenen thuis nog beter! Het grootste gedeelte is niet de theorie maar de praktijk en de Praktijk heeft aangenomen, maar van de cursus. We begonnen met een Fundamentele les voor beginners (Niveau 1). Na het praktische gedeelte, wij hebben gesproken over de structuur van het uur in detail en onafhankelijke Begeleiding van het uur geoefend. Het is echt waanzin, kijk eens aan! Hoewel ik oefeningen ervaren Gids om te ontspannen, ik moet zeggen dat de Begeleiding van een yoga les is weer iets heel anders. Niet zo gemakkelijk te beschrijven van de Asana ‘ s, en de ademhaling plotseling met de woorden van hun eigen. In het weekend wordt het weer was prachtig en we waren in staat om te profiteren van de mooie tuin en er in de zon en de vogels van de Gids voor de beoefening van de Asana ‘ s.

  Op zondag heb ik een lunch pauze dan, ook met andere meisjes op de Eppendorf Landstrasse festival wordt besteed. Als de opleiding weekend werd afgesloten op zondag om 15.30 was ik gelukkig. Omdat het weekend was erg leuk, maar ook erg vermoeiend – mentaal en fysiek. Wat was fysiek het ergste voor mij: het lange Zitten op de meditatie kussen tijdens de theorie. Dit is een super Oefening voor de rug is duidelijk, maar als je zit veel op stoelen met een rugleuning, het is een echte uitdaging om te zitten zo lang zonder Rugleuning. Ik ben benieuwd om te zien hoe mijn rug aan het einde van de opleiding, en of hij gewend was.

  Door de manier, waren er vier of vijf leerkrachten gedurende het hele week-end huidige, die ondersteund Romana (bijvoorbeeld wanneer Adjusten, zodat de bijstand en de oriëntatie van de leerlingen). Ook vond ik erg prettig en positief.

  Yoga Ausbildung 200h

  Huiswerk we hebben te doen, door de manier waarop. Een regelmatige yoga-beoefening van de cursus verwacht. Aan het einde van de training, we moeten aantonen 50 uur les, dus een gemiddelde van één keer per week, het bijwonen van een cursus. Wat ook heel positief: de Vinyasa Power Yoga lessen worden begeleid in de EENHEID, zoals we leren in een training, wat helpt ons te Leren, natuurlijk! Op de dagen dat we naar een cursus, moeten we de praktijk 10 tot 15 minuten bij u thuis. Daarnaast zijn boek rapporten onderdeel van de opleiding. Tot het einde van de opleiding, de vijf boeken gelezen moeten worden en samenvattingen gemaakt. Tot en met het tweede weekend zijn we naar Yoga”. Genezing van lichaam en geest buiten de Bekende” door T. K. V. Desikachar lees, wat ik ga maken in de komende weken.

  Gisteren woonde ik een Hatha yoga les in EENHEID van de Yoga, die was ook klasse. Ik heb het gevoel dat ik precies de juiste beslissing, en ik ben opgewonden om te zien hoe het gaat in juni. Ik ben hier erg blij mee, dieper in de Yoga! Het volgende weekend training is door de manier waarop opnieuw, maar dit Keer in Berlijn. Na het weekend gaat het hier op het Blog! 🙂

  BEWERKEN (18.04.2016): in de Tussentijd, heb ik de opleiding afgerond en ben in het + – 300h-gebouw training. Alle berichten over de opleiding kunt u vinden hier wordt verzameld.

  Geef een reactie