Recept: Vegan, het reinigen van de “kaas saus”

Een van mijn doelen dit jaar is om zich te onthouden van verdere zuivelproducten. In veel gebieden, ’t doe dit voor een paar jaar: melk-er is alleen nu, en in een Latte Macchiato (nadat ik werkte 16 of 17 bij Starbucks 5 euro voor een soja Latte, de verschrikkelijke geproefd, ik durfde mij, helaas, weg nooit weer). Yoghurt, ik zal ook vervangen worden door soja-yoghurt. Er is alleen kaas blijft, wat er ook in mijn grootste Ondeugd, gebaseerd op dierlijke producten. Ik hou van kaas in verschillende variaties. Of u nu een klassieke Gouda, roomkaas, Harzer kaas, Mozzarella, kaas, zachte of wat dan ook: ik hou van kaas en kan me niet voorstellen, helaas, (nog) niet te verwijderen hem uit mijn leven volledig. Hoewel ik eigenlijk zou willen. Maar de heerlijke kaas die je kunt vervangen, helaas is de smaak is niet 1:1 met veganistische producten. Toevoegen aan dat een “kaas vervangen door” de producten zijn ook erg duur, denk ik. Dus het motto is doe het zelf!

Vegane_KäsesauceEnige tijd geleden vond ik meerdere recepten voor vegan kaas-saus”. Echter, de meeste gist werden vlokken, ik wilde voorkomen. Bij toeval kwam ik een paar dagen geleden, en vond Laura, een veganistische kaas saus zonder nutritional yeast flakes, die ik nachkochte spontaan. Kwam een heerlijke, vegetarische kaas-saus” dat is nog steeds schoon. Voor mij was het gewoon volkoren pasta en een gemengde salade. Maar het is ook geschikt als een Saus voor ovenschotels, enz., zoals u kunt zien in Laura ‘ s recept en zie.

%image_alt% Veganistische kaas-saus” stemmen: 3 waardering: 4 u: het recept te beoordelen! Print recept Als u niet beschikt over een krachtige blender of onderdompeling blender, neem in plaats van de hele Cashewnoten of gepelde amandelen gewoon Cashew, amandel-of andere licht Boter. Ik heb gedaan van de Saus met het kruidenmengsel “Chimi Churri”. Veganistische kaas-saus” stemmen: 3 waardering: 4 u: het recept te beoordelen! Print recept Als u niet beschikt over een krachtige blender of onderdompeling blender, neem in plaats van de hele Cashewnoten of gepelde amandelen gewoon Cashew, amandel-of andere licht Boter. Ik heb gedaan van de Saus met het kruidenmengsel “Chimi Churri”. Porties voorbereiding kooktijd 2 5 minuten 15 minuten porties voorbereiding 2 5 minuten, bereidingstijd 15 minuten

 • Menu Hoofdgerecht
 • Veganistische keuken

Ingrediënten

 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 60 g aardappel
 • 30 g wortel
 • 1 EETLEPEL olijfolie*
 • 30 g cashewnoten*
 • 25 g Margarine
 • 1 eetlepel mosterd medium heet
 • 1 Snufje Zout*
 • Peper

Porties: Ingrediënten

 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 60 g aardappel
 • 30 g wortel
 • 1 EETLEPEL olijfolie*
 • 30 g cashewnoten*
 • 25 g Margarine
 • 1 eetlepel mosterd medium heet
 • 1 Snufje Zout*
 • Peper

Porties:

 • Menu Hoofdgerecht
 • Veganistische keuken

Instructies

 • Pel de ui en snijd deze in fijne blokjes. De schil en pers de knoflook. De aardappel(n) en de wortel schillen en in kleine stukjes gesneden.
 • De olijfolie in een pan en voeg de blokjes ui en de knoflook en kort bakken tot ze glazig zijn.
 • Aardappelen en wortelen in stukken en voeg 100 ml water om te blussen. Noten bze. De boter. Nog Eens 10 Min. op een klein podium sudderen, af en toe roeren.
 • Vervolgens de Margarine en voeg de mosterd toe, roer en breng op smaak met zout en peper.
 • Vervolgens puree en meng.
 • De Saus smaakte erg lekker en ook een beetje kaas doet denken. Mijn man vond het ook erg lekker, maar konden geen verbinding met een traditionele kaas saus. Een echte “kaas vervangen door” niet in onze ogen. Maakt maar niets, omdat ze smaakte zo goed. Misschien zal ik het opnieuw proberen met gist vlokken tot de kaas smaak aan toegevoegd worden, laat zien, zal zij had een reden waarom zij zich hebben voorgedaan in alle van de vegan kaas en sauzen.

  Veel plezier koken en een goede eetlust! 🙂

  Geef een reactie