Dagen als alles goed gaat

Vandaag is zo een dag voor mij!

De dag begon in de ochtend als je opstaat. Ik ben volledig voor 5 minuten, rustte, werd wakker voordat de wekker rinkelt. Daarom nam ik de “gewonnen” minuten de tijd om een paar zonnegroet op mijn yoga Mat. Dan had ik het Ontbijt en ontspannen me klaar gemaakt. Emil – onze kat was ook dol op, ook al loopt hij normaal gesproken in de ochtend, meestal als een gek door het appartement. Rond 9.15 UUR maakte ik mijn weg naar de dokter (want ik had voor het werk van een datum. Het lopen in de zon deed het erg goed en ik kwam net op tijd. Zo zat ik in de wachtkamer, ik nagedacht over hoe lang ik zou deze Keer wacht….30 minuten? 1 uur? … Nee, een geheel 3 minuten. Toen was het mijn beurt. Alles was in orde en een half uur later was ik weer terug op de weg. De tram kwam. Home ligt op slechts een korte verhuisd en me mijn eten voor het werk genomen. Toen ik bij de bushalte, reed de late trein, dus ik hoefde niet te wachten. Daarom was ik bijna een uur eerder dan verwacht op het werk. Hier, alles was relaxed. Alleen een paar ongelezen e-Mails, en een goede, constructieve afspraken tot in de middag. Het hoogtepunt van de dag was mijn jaarlijkse functioneringsgesprek, die liep gewoon hele positieve. Al mijn wensen heeft me lezen van mijn baas blijkbaar “het oog”, en ik moest om mij te spreken niets rechtstreeks. Thuis ben ik bereid mij een heerlijke, schone diner: zon-tarwe-Courgette-bonen-Feta-casserole.

Nu zit ik hier en ik ben gewoon tevreden zijn! Een dag waar alles goed draait!

100_2702

Ik googelde en onmiddellijk de zoekterm is voorgesteld om mij “dagen waarop alles fout gaat”. De absolute tegendeel! Buiten deze negatieve concept en de strategieën, hoe om te gaan met het, is geschreven duizenden keren en besproken. Er zijn zelfs boeken over. Maar niemand heeft overgeslagen over de dagen dat alles goed gaat!

Waarom is dit zo? Waarom melden we alleen op dagen dat het slecht is, d.w.z. over onze negatieve ervaringen? Negatieve krantenkoppen beter verkopen dan positief! Dit is ook in de normale druk. We lezen veel over rampen en schandalen, dan over aangename positieve gebeurtenissen. Dus we hebben weer een nieuw onderwerp van gesprek, omdat het valt ons praten veel makkelijker over de negatieve dingen in plaats van te reflecteren op Positieve.

Het is een diep menselijk gedrag, maar het geeft me te denken. Wat jammer is het eigenlijk dat we allemaal naar geluk en tevredenheid, maar de goede dagen of momenten, niet voldoende aandacht! En als we niet praten, schrijven openlijk over deze positieve ervaringen/ moet houden we je dan op zijn minst voor onszelf?

Ik vond dit een erg leuk idee is om De Vreugde van je dagboek! Het is een persoonlijk dagboek, waarin we in elke nacht alle dingen de hele dag wij zijn op zoek naar, wat goed is gegaan en wat heeft ons in een positieve stemming. In eerste instantie lijkt dit heel raar voor ons, maar met de tijd we wennen aan dit proces van Reflectie en leren in toenemende mate waarnemen van de goede momenten in het leven staat en waarde. Dit hoeft u slechts heel kleine dingen, zoals, bijvoorbeeld, de lekkere melk koffie in de lunchpauze of op de mooie lof van een collega. Als we deze momenten in ons Happy-je-agenda-bewust, dan is er nog het sneller en vaker. Dit leidt ons tot een meer positieve houding in het dagelijks leven.

Ik ga dit kleine, dat is een goed idee voor mij. Dus ik kan de mooie ervaringen is gewoon meer ruimte en het leren van een les in dankbaarheid.

Wat denk je? Je zou zelfs al een vergelijkbaar dagboek?

Geef een reactie