Superfoods: Canihua – de “kleine Quinoa de graan”

Heb je ooit gehoord van de “Canihua”? Ik moet toegeven: Canihua weet ik pas onlangs. Omdat in December ben ik door de economische en commerciële kantoor van Peru werd uitgenodigd voor een culinaire avond die in het kader van de Superfood Quinoa, Amarant en Canihua.

Diner voor mij vandaag op de druk op het diner van Granios Andinos in Peru met de drie Superfood Quinoa, Amarant en Canihua (nieuw voor mij)! 😍 Op de foto zie je een salade van geroosterde zwarte Quinoa met Avaocado en warme gemarineerde aardperen.

Van Hannah Frey (@projekt_gesund_leben) posted a photo on 24. Nov-2015, 11:22 UUR

De 2. Reactie: AU gratin peterseliewortel-tuinbonen-Timbaal met Canihua in Jus en Knollenziest. Erg lekker! 😋

Van Hannah Frey (@projekt_gesund_leben) posted a photo on 24. Nov 2015 12:02 PM

Quinoa en Amaranth wel weten en ik gebruik al een aantal jaren. Beide heb ik in mijn boek “Schoon Eten – koken met Superfoods”* in detail.

Pseudo-graan uit de Andes zijn ook bekend bij ons altijd

Hier op de Blog meldde ik in 2013, voor de eerste Keer over de Quinoa. Op het moment dat Quinoa nog vrij onbekend, ik zou zeggen. Er is veel gebeurd sinds: Quinoa lijkt overal te zijn. Quinoa is niet langer alleen in biologische supermarkten en reformwinkels, maar in de “normale” supermarkt aangekomen. McDonald ‘ s biedt zelfs een Quinoa Burger als dit niet een teken dat de pseudo-graan heeft de overhand in dit land, dan weet ik het ook! Ook Amarant komen steeds vaker voor in de super markt planken.

Dus, Canihua*. We Canihua is pas onlangs, en daarom is momenteel moeilijk te verkrijgen, maar ik ben er zeker van dat het zal winnen in de komende jaren van zich spreken. Ik vond Canihua in biologische supermarkten en online beschikbaar is*. De pseudo-granen zoals Quinoa en Amaranth tot de familie van de Vos staart planten en gluten is dus ook gratis. Vanwege de omvang van (de zaden zijn klein), Canihua ook wel aangeduid als “Baby Quinoa”, of als “de kleine Quinoa de graan”.

Canihua – andere exotische Superfood

Canihua

Canihua is afkomstig uit het Peruaanse-Boliviaanse Andes, waar de Plant tot 4.000 meter hoogte, is gegroeid. De pseudo-graan is een zeer resistente Plant, die groeit op kale, rotsachtige bodem en het zelfs Droog en vorst overleeft. Door hun veerkracht en de bijbehorende veilig oogst, maar ook vanwege de waardevolle voedingsstoffen, is een van Canihua van het basisvoedsel van de Andes mensen.

De Vos schanz plant is rijk aan vezels, proteïnen, ijzer, eiwitten, Magnesium, zink en foliumzuur. Daarnaast is ongeveer 40% van het Vet opgenomen linolzuur, dat is voor ons lichaam van essentieel belang is, dus van vitaal belang, en het – want ons lichaam kan niet zelf te produceren.

Gebruik en smaak

Canihua heeft een licht nootachtige smaak. Het bijzondere is, maar de zoete, licht chocolade (!) De smaak van de pseudo-graan. In zijn huis Canihua is de grond, meestal aan een bloem en vervolgens pap, voor bakken of in drankjes geroerd. Canihua kan gewoon als bijgerecht gegeten, dan kan je ook salades en wokgerechten. Gekookt Canihua voor ongeveer 15 minuten in 3 keer de hoeveelheid van de vloeistof. Daarnaast Canihua kan worden, net zoals Quinoa en Amaranth schoot, dus het kan ook granen of andere opties voor het Ontbijt.

Een Canihua recept voor je volgende week hier op de Blog. Weet u van Canihua?

Geef een reactie