Alternatief voor chocolade: Heerlijk cacao ballen, self-made

Het zijn Geen Snoepjes Challenge is in volle gang! Dag 5 en hij loopt beter dan verwacht voor mij! De Honger naar Zoetigheid is echter zeer grote…vooral in situaties waarin ik de Uitdaging nog steeds geraadpleegd worden: Op het werk, voor Espresso, of thuis in de gezellige TV-avond op de Bank….de Macht der gewoonte! Maar ik was in staat om mijzelf op het laatste Moment samen, en ik heb er bewust voor gekozen Alternatieven voor chocolade: zoete abrikozen, een banaan, of mijn zelfgemaakte, schoon cacao-ballen.

Zoals al op Facebook gepost, ik ben op zoek naar een gezond Alternatief voor mijn chocolade-yep, en daar vond ik rauwe cacao poeder. Meteen besteld en de volgende dag in mijn keuken te experimenteren. Een zeer smakelijk recept is hier!

Vandaag de dag zijn er voor uw chocolade Honger met een heerlijke cacao ballen à la Schoon Eten.

Rohe-Kakao-Kugeln-selbstgemacht

Ingrediënten voor ongeveer 16 cacao ballen:

 • 1/2 Kop gemalen amandelen
 • 1/2 speltvlokken, ongesuikerd, ongezoet
 • 5 data
 • 3 THEELEPELS Rauwe cacao poeder (bijvoorbeeld, van Rainforest Foods)
 • 2 THEELEPELS Gouden lijnzaad
 • 2 EETLEPELS Witte amandelpasta (bijv. Rapunzel)
 • 1 EETLEPEL water
 • 1 THEELEPEL agave siroop

Voorbereiding van de cacao-ballen:

 • Data – verwijder de pit indien nodig, en een keuken mes of met de Tupperware-chef verpletteren.
 • Alle ingrediënten in een grote kom en gebruik je handen of een lepel meng goed zodat er een homogene, kneedbare deeg vormt.
 • Van de massa met de vingers tussen de hand, de cacao-gebieden vormen-ballen. U moet ongeveer 2 cm in diameter. Ik krijg voor te Bereiden over 16 stuks uit de menigte. Als u wilt, kunt u de bloem, de cacao-ballen, nogmaals, van buiten, met de raw cacao poeder.
 • Vervolgens de cacao ballen in de koelkast om af te Koelen. Gedaan!
 • De cacao-ballen waren mijn eerste Experiment met rauwe cacao poeder en ik ben blij. Rauwe cacao is zo lekker! En zonder suiker! Daarnaast rauwe cacao is zeer gezond: Het bevat belangrijke antioxidanten, ook wel het Geluk neurotransmitters (dopamine en Serotonine) die ons gelukkig maken!

  Zucht….wie heeft er eigenlijk chocolade…?! 😉 OK, ik heb niet onthecht is mijn chocolade Honger compleet, maar met deze heerlijke cacao ballen, in elk geval een gezond en snel bereid Alternatief voor het in de handel verkrijgbaar chocolade gevonden.

  Een goede eetlust en veel plezier Nachsnacken!

  Geef een reactie