Snelle vegetarische Curry met Tofu en groene bonen

Deze vegetarische Curry is anders dan een gewone Curry. Het is, in feite, wil een “ik-zo-graag-een-Kerrie-maken-hebben-maar-niet-van-deze-gekocht”sos op een zondag, ontstond. Dus ik heb gezocht alle uit wat precies bij mij passen goed in een Curry: Groene bonen, wortelen, kikkererwten, Tofu, broccoli, paprika ‘ s en co. kokosmelk en pittige Curry Pasta anyway, ik heb altijd in de koelkast. Dus niets meer te koken in de weg! En op het einde is in blokjes gesneden uit mijn “Samen” in een heerlijke Curry is ontstaan.

Vandaag de dag zijn er dus voor u is het recept voor iets anders, een vegetarische Curry.

Veganes-Curry

Ingrediënten voor 2 porties vegan Curry:

  • ongeveer 2 handen vol van groene bonen
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • Roosjes van broccoli
  • 200g Curry Tofu van TAIFUN (maar het is ook kruimelig normale Tofu)
  • 1 groot blik kokosmelk
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 EETLEPEL hete Curry Pasta
  • Zout en peper
  • 1 Beker volkoren basmati rijst (bv., rijst honger)

Voorbereiding:

Ik heb eigenlijk al van mijn Curry creaties is altijd hetzelfde. Want je kan je niet veel verkeerd.

  • De kikkererwten ongeveer 1 uur inwerken en spoel het goed uit.
  • De Tofu met uw handen verkruimelen. De wortel, de paprika, de sperziebonen en de broccoli wassen en snijd ze in stukken waar. Snipper de ui.
  • De gesnipperde ui met een beetje Olie (super bak de Chili Olie in een grote Wok scherp. De gesneden groenten met de kikkererwten en de Tofu en meng ongeveer 5 minuten bakken. Alles met zout en peper naar seizoen goed.
  • In de tussentijd, het water voor de rijst met een deksel en breng aan de kook.
  • De gebakken groenten met de kokosmelk en voeg dan 1 EETLEPEL van de hete Curry Pasta met roeren.
  • De Curry op medium warmte. laat gedurende 20 minuten en roer opnieuw.
  • Na de kooktijd van de Curry op smaak met zout, peper en, indien nodig, een beetje Curry Pasta. Hier is de echte kunst zit. De Curry moet niet slap, maar ook niet te scherp zijn. Maar wat is precies echt scherp, voelt anders! Mijn aanbeveling is zeker: in Het laatste Seizoen kan het een beetje te scherp, want het is geneutraliseerd door het eten van de rijst weer.
  • Na 20-30 minuten, bereidingstijd van volkoren basmati rijst serveren klaar. Gedaan!
  • Voor een “restjes”Curry dit recept is echt heerlijk! Vooral geweldig vond ik het veel, maar beet-resistente variëteiten van groenten in deze snelle Curry-creatie (wortel, broccoli, bonen). Mmmhhh…als ik er over nadenk, ik heb nu weer honger! 🙂

    Heb je een favoriete Curry? Wat zijn de ingrediënten lopen in uw Wok?

    Geef een reactie