Recept: Thaise Groene Curry

Afgelopen week werden er bij mij twee Keer Thaise Curry, als u in mijn “Altijd zondag”-post en op Instagram te zien. Beide keren heb ik gekookt met liefde voor mensen, en het was helemaal leuk – ik kan aanbevelen: een date met je geliefde voor koken! 🙂 De eerste Thai-pan heb ik gekookt met Vrienden en de tweede vrijdag avond met mijn vriend. Wij te zeggen hadden een heerlijke avond met lekker eten, goede wijn en een goed gesprek, de perfecte manier om het einde van een werkweek, ik! Als ik werd herhaaldelijk gevraagd om het recept, ik zal je laten zien vandaag, mijn Thaise Curry van afgelopen vrijdag!

Thai-Curry

%image_alt% Thaise groene Curry stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept Thaise Groene Curry stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 2 15 minuten 20 minuten porties voorbereiding 2 15 minuten kooktijd 20 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 125 g van natuurlijke voorgekookte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 cm gember
  • 1 broccoli
  • 100 g van Baby Maïs
  • 100 g van bonen
  • 1 rode paprika
  • 20 g cashewnoten*
  • 2 EETLEPELS sesamolie
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 EETLEPEL soja saus*
  • 1 eetlepel Groene Curry
  • 1/2 Bosje Thaise Basilicum
  • 20 g sojascheuten

Porties: Ingrediënten

  • 125 g van natuurlijke voorgekookte rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 cm gember
  • 1 broccoli
  • 100 g van Baby Maïs
  • 100 g van bonen
  • 1 rode paprika
  • 20 g cashewnoten*
  • 2 EETLEPELS sesamolie
  • 1 limoen
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 EETLEPEL soja saus*
  • 1 eetlepel Groene Curry
  • 1/2 Bosje Thaise Basilicum
  • 20 g sojascheuten

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Veganistische keuken

Instructies

  • De bruine rijst volgens de aanwijzingen pakket koken.
  • Ui, knoflook en gember schillen en fijn hakken.
  • Broccoli, Baby-Maïs, bonen en paprika ‘ s wassen. Broccoli en snijd in roosjes, Baby Maïs in stukjes. De Uiteinden van de boontjes en snijd de bonen in de helft. Paprika, verwijder de kern en snijd in stukken.
  • De Cashewnoten in een Wok (of grote braadpan) zonder Olie gebraden, en neem dan uit en zet ze opzij.
  • De sesamolie in een Wok of koekenpan en voeg de groenten toe sprong. De kalk in de helft en knijp het sap. Vervolgens de kokosmelk, sojasaus en limoensap. Groene Curry. Ongeveer 15 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Thaise Basilicum wassen, dep ze droog en hak ze grof. Soja spruiten spoelen. Kort voor het einde van het koken, voeg 2-3 minuten mitköcheln.
  • De rijst met Kerrie-groenten en garneer met de Cashewnoten en, indien nodig, bovendien, met gedroogde lavendel voor de garnering.
  • De Curry smaakt heerlijk, gezond en zelfs veganistisch.

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie