Recept: ui taart met tijm

Tijm is in deze val, een van mijn favoriete kruiden plaatsen. Ook in de ui taart die ik heb gemaakt in de afgelopen week, kwam hij terug. De ui taart was erg lekker, het was bepaald de laatste Keer dat we hebben gegeten. Witte smaakt erg goed om een glas van de Lente!

Zwiebelkuchen mit Thymian 1

 

%image_alt% Ui taart met tijm stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept ui taart met tijm stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 2 15 minuten 20 minuten porties voorbereiding 2 15 minuten kooktijd 20 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 6 EETLEPELS olijfolie*
  • Peper
  • Tijm
  • 400 g spelt volkoren meel
  • 1 EETLEPEL bakpoeder
  • 200 g magere kwark
  • 200 g zure room

Porties: Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • 6 EETLEPELS olijfolie*
  • Peper
  • Tijm
  • 400 g spelt volkoren meel
  • 1 EETLEPEL bakpoeder
  • 200 g magere kwark
  • 200 g zure room

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze in plakjes.
  • Olijfolie in een pan en bak de uien, bak voor een paar minuten. Kruid met peper.
  • Tijm wassen, drogen en grof hakken. kort met de uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, platte kaas, olijfolie en 8 EETLEPELS water met een kneedhaak om een deeg.
  • Regel een bakplaat met bakpapier, en gedeeltelijk aan de roll-out.
  • Zure room op het deeg en verdeel de uien over de top.
  • Op 220°C voor ongeveer 20 Min. bak.
  • Zwiebelkuchen mit Thymian 2

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie