Recept: Herfst Pompoen Risotto

Vandaag heb ik een recept voor pompoen risotto klaar. Ook al is het (denk ik) ziet er redelijk complex, het was snel gemaakt en smaakte geweldig. De Risotto is niet een klassieke Risotto met witte wijn, enz., maar het smaakte net zo goed! 🙂 Het uitgeholde vruchtvlees van de Hokkaido, is in de Risotto en de Rest (wat werd hier gebruikt als een schotel vervanging) verwerkte ik de volgende dag naar een pompoensoep.

Kürbis-Risotto1

 

De herfst pompoen risotto stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 2 20minutes 15 minuten porties van voorbereiding 2 en 20 minuten, bereidingstijd 15 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 2 kleine Hokkaido pompoen
  • 2 uien
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 140 g volkoren rijst
  • Plantaardige bouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout*
  • Peper
  • 4 Stengels Van Tijm

Porties: Ingrediënten

  • 2 kleine Hokkaido pompoen
  • 2 uien
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 140 g volkoren rijst
  • Plantaardige bouillon
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout*
  • Peper
  • 4 Stengels Van Tijm

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • Wees op uw hoede van de “deksel” van de pompoenen en snijd de pompoenen uit te hollen.
  • De pompoen vruchtvlees te raspen en zet opzij. Pel de uien en snipper, dan in een pan, bak in olijfolie. De rijst en de pompoen vlees.
  • Bak het kort aan en voeg vervolgens de groentebouillon. Aan de kook brengen en daarna ongeveer 15 Min. op een laag vuur sudderen. Altijd opnieuw te roeren.
  • Tot slot de Parmezaanse kaas toe, roer, breng op smaak met zout en peper.
  • De Risotto in de Hokkaido en de tijm garnering.
  •  

    Kürbis-Risotto2

    Een goede eetlust en een prettig weekend! 🙂

    Geef een reactie