Recept: volkoren pannenkoeken met pompoen Carpaccio

Ik heb onlangs ontdekt Mirela een recept voor volkoren quiche, en wist meteen dat ik moet proberen thuis. Mttlerweile het recept twee keer, eenmaal ik heb het gemaakt en het deeg niet te dun genoeg om uit te rollen, als je goed kijkt, kunt u zien in de foto ‘ s. De tweede Keer mijn vriend heeft de quiche voor ons beiden, maar “iets” te veel zout in het deeg 😉 maar hij rolde het heel dun uit. Bij de derde poging, zal dan stemmen alle het recept schreef ik al in mijn Moleskine kookboek, en omdat alleen de beste recepten komen! 😉 Goede Eetlust!

Vollkorn-Flammkuchen mit Kürbis-Carpaccio

 

%image_alt% Volkoren pannenkoeken met pompoen Carpaccio stemmen: 2 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept full-grain pannenkoeken met pompoen Carpaccio stemmen: 2 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept porties voorbereiding kooktijd 2 15 minuten 20 minuten porties voorbereiding 2 15 minuten kooktijd 20 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 230 g spelt volkoren meel
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 1 Snufje Zout*
  • 200 g Zure room
  • 1 rode ui
  • 150 g van de Hokkaido pompoen
  • 100 g rucola
  • Peper

Porties: Ingrediënten

  • 230 g spelt volkoren meel
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 1 Snufje Zout*
  • 200 g Zure room
  • 1 rode ui
  • 150 g van de Hokkaido pompoen
  • 100 g rucola
  • Peper

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • Meng de bloem met 125 ml water, de olijfolie en zout en kneed.
  • Vervolgens verdeel het deeg in twee delen en rol het uit zeer dunne plakjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Vervolgens met de Zure room.
  • Pel de ui, snijd in reepjes en de Zure room. Het wassen van de Hokkaido pompoen, snijd doormidden, verwijder de zaden met een aardappel met een dunschiller in dunne reepjes te snijden. Dit is ook ongeveer de Zure room.
  • De tarte Flambee ca. 20 Min. bij 250°C bakken.
  • Vervolgens de rucola en breng op smaak met peper.
  • De toppings kan variëren natuurlijk arbitrair. Het basis recept voor de quiche is eenvoudig, maar zeer smakelijk. Zoals reeds hierboven is geschreven, wordt het zeker weer!

    Tot slot, een kleine anekdote over het onderwerp “vegetarische Carpaccio”: een paar jaar Geleden mijn vriend nodigde me uit om een gebeurtenis met 5-gangen menu. Voor de vleeseters, er was Carpaccio. Voor mij, hij had bevolen, natuurlijk, het vegetarische menu. In plaats van rundvlees Carpaccio, ik had de tomaat Carpaccio. Een grote tomaten, in plakjes gesneden. Niets anders. Vonden We allebei erg fantasieloos en teleurstellend, vooral omdat de tomaat Carpaccio was de prijs hetzelfde als de “echte” Carpaccio. Sindsdien is de tomaat Carpaccio is een running gag met ons… en zo kwam ik rond een trommel, een beroep doen op de dekking van deze tarte Flambee “pompoen Carpaccio”. 😉

    Een goede eetlust en veel plezier koken!

    Geef een reactie