Recept: Carpaccio van rode Biet met veldsla, peer en walnoot broos

Afgelopen weekend heb ik ontdekt op de markt van rode Biet en spontaan gekocht. Spontaan, want ik had geen idee wat ik wilde doen. Dankzij de moderne technologie was ik op zoek naar een snelle recept op het Internet en vond de rest van de ingrediënten winkel. Zo kwam ik dit recept van chef-kok, die ik vervolgens aangepast aan mijn behoeften. Een heerlijke herfst salade die perfect past bij de Clean Eating concept.

Rote Bete Carpaccio mit Feldsalat

%image_alt% Carpaccio van rode Biet met veldsla, peer en walnoot broos 0 waardering: 0 stemmen:: het recept tarief! Print recept Met de hulp van een quick-cooking pot, de rode Biet is in een kortere tijd. Carpaccio van rode Biet met veldsla, peer en walnoot broos 0 waardering: 0 stemmen:: het recept tarief! Print recept Met de hulp van een quick-cooking pot, de rode Biet is in een kortere tijd. Porties voorbereiding kooktijd 2 5 min 40Minuten porties voorbereiding 2 5 minuten kooktijd 40Minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 50 g noten kernels
  • 2.5 EETLEPELS appelsap
  • 2 Handenvol Van Veldsla
  • 1 lamp
  • 1 rode Biet
  • 1 kleine ui
  • 1 EETLEPEL mosterd
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • Zout*
  • Peper

Porties: Ingrediënten

  • 50 g noten kernels
  • 2.5 EETLEPELS appelsap
  • 2 Handenvol Van Veldsla
  • 1 lamp
  • 1 rode Biet
  • 1 kleine ui
  • 1 EETLEPEL mosterd
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • Zout*
  • Peper

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Veganistische keuken

Instructies

  • De bieten in ongeveer 40 minuten te koken. Dan, af te schrikken en pellen. Tip: rode Biet is altijd met handschoenen aan, bewerken en plekken gewoon veeg weg, anders gaan ze uit. De huid van de rode Biet kan worden verwijderd met de vingers.
  • Hak de walnoten. 2 EETLEPELS appelsap in een pan en bak de walnoten, roeren karameliseren in ongeveer 2-3 minuten.
  • Peren wassen, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes.
  • Voor de Dressing, schil de ui en hak ze fijn. De olijfolie in een koekenpan en bruin de uien. Appelsap en mosterd en roer. Breng op smaak met zout en peper. Laat hem afkoelen.
  • Veld sla, en te wassen. In de Dressing.
  • Rode biet en peer op het bord, schik de salade in het midden en garneer met de walnoten broos.
  •  

    Goede Eetlust!

    Geef een reactie