Ontspanning techniek 1: Duidelijke doelen en prioriteiten

Vandaag gaan we verder met mijn blog-serie over Stress en ontspanning. In de eerste post, ik heb opgepikt van de nieuwste ‘ Trend te worden Benadrukt,” toen ik je vroeg in de tweede Post op de persoonlijke stress Test. Nu is het hoog tijd dat in het ontspannen deel van de serie te gaan, en ik ben op zoek naar zeer veel. Ik presenteer u in de volgende weken, mijn persoonlijke ontspanning technieken, waarvan ik denk dat is zeer effectief. Ik wend mij tot u. De eerste ontspanning methode is een beetje ongebruikelijk, maar super belangrijk, want het geeft eerder dan een andere techniek: Duidelijke doelen en prioriteiten.

Waarom is het zo belangrijk om duidelijke doelen en prioriteiten?

Er is een prachtig citaat van Mark Twain: “degenen Die niet weet waar hij heen gaat, wees dan niet verbaasd als hij komt ergens anders”. Dit citaat zegt het al. Als we geen duidelijke doelen hebben en, bijgevolg, geen prioriteiten in het voordeel van onze doelen, dan moeten we niet verbaasd zijn als we komen waar we willen zijn. Het is spannend: ik denk dat, onbewust, de meeste van ons hebben een ruw idee van wat we willen bereiken, want hoe vaak kijken we naar andere, meer succesvolle mensen en Oh denken, “wow, dat zou kunnen/ zou ik graag willen!” Maar we zijn meestal niet gewend aan, om onze doelstellingen echt bewust van zijn, en formuleer zo helder als glas. In plaats daarvan, u rond wabern, alleen verward in ons hoofd en komen weer op de voorgrond wanneer we bewonderen een andere mensen. Tegelijkertijd onduidelijk is niet resulteren in doelen, verdelen we onze tijd van het leven, want we kunnen niet de prioriteit in het voordeel van wat we willen. En omdat de Stress in het spel komt! Als we geen of onduidelijke doelen, dan geven we de teugels aan onze omgeving en staan open voor alle invloeden van buiten. Als een ping-pong Bal, zullen we een eventuele droom voor de volgende gegooid. Ik wil slank en ik wil een Marathon lopen en de tijd met mijn vrienden, ik wil meer uitgeven en mijn professionele carrière niet te kort en op hetzelfde moment, zou ik graag een reis rond de wereld en ik wil koken iedere dag in mijn keuken en en en. We worden overstroomd vanaf de buitenkant van de mogelijke doelstellingen en niet eens merken wat het is dat WE eigenlijk willen. Als gevolg hiervan maken we een beetje van alles, zijn gestrest en ontevreden, want het is een beetje slank, een beetje lopen, een beetje tijd met vrienden, een beetje van de wereld reizen, een beetje van koken en een beetje van een carrière is niet wat het toonbeeld van onze buitenwereld door middel van films, TV-shows, de media, de rol van de modellen, etc. voor ons. De enige uitweg is in een duidelijke doelstelling en de prioritering van onze tijd. Want als we één of twee of drie doelen duidelijk voor onze ogen, we kunnen het uitlijnen van alles wat we Doen. We geven onze Acties een zin, en we kunnen het ook “nee zeggen” met andere dingen die overeen met onze doelstellingen.

Hoe kan ik leren om duidelijke doelen en prioriteiten?

Ik zou kunnen schrijven een hele post of zelfs een boek. Duidelijke doelstellingen en prioriteiten is een kunst. Vooral voor de scanner persoonlijkheden zoals ik, met vele belangen. Echter, het is te leren en in termen van ons verlangen naar ontspanning is van fundamenteel belang! Drie belangrijke aspecten die ik graag met u op de weg.

Achter uw doelen, vragen!

Als een mogelijk nieuwe doelgroep in het hoofd, dan moeten we niet accepteren onmiddellijk, onverstandig in ons leven, maar het eerste van allemaal. Waarom wil ik bijvoorbeeld een Marathon lopen? What ‘ s in it for me? Wat is de diepere behoefte achter het zichtbare (erkenning, succes, Trots,…)? Er zijn ook andere middelen en om te voldoen aan de hiervoor nodig? Ik ben bereid om het pad naar het grote doel (de marathon voorbereiding) in te kopen?…Deze “demonteren” van het mogelijke doel zal ons helpen om te voelen hoe ernstig het eigenlijk is, dat wil zeggen hoe belangrijk dit doel daadwerkelijk is of is het slechts een idee-fixe van de buitenkant. Als het doel van dit kruisverhoor, dan is de kans dat het echt belangrijk is voor ons en onze tijd en moeite waarde stijgt.

Geformuleerd je doelen duidelijk en goed te doen!

Onze doelstellingen een uitdagende en tegelijkertijd geven de beschikbaar is, is erg belangrijk. Een doel moet natuurlijk wel een uitdaging, dus we moeten om uit te gaan van onze vertrouwde comfort zone, want het is niet de bedoeling, als we het ook regelmatig. Op hetzelfde moment, moeten we voorzichtig zijn, echter, dat een doel haalbaar blijft. Ik niet bewust spreken van “realistisch”. Haalbaar betekent voor mij dat ik heb om me te strekken en een inspanning leveren om mijn doel te bereiken. Het is niet automatisch dat ik ga maken. Maar ik ontwerp het frame op een manier dat ik het kan doen, en tegelijkertijd goed op mij.

Een voorbeeld: Mijn doel is om een Marathon te lopen. Nu zou ik kunnen zeggen, natuurlijk, dat ik wil uitvoeren in de 4 weken naar mijn eerste Marathon. Echter, dit doel is gedoemd te Mislukken als ik ben nooit run van 3 km aan een stuk. Alleen de Training is er waarschijnlijk de oorzaak van een hoop Stress en ongezond! Met dit doel, zou ik niet letten op alle voor mij. Maar ik zou ook kunnen zeggen dat ik wil in mijn eerste Marathon en vanaf vandaag beginnen, me het beste voorbereiden op mogelijk. De Marathon blijft een uitdaging, maar de weg is goed begaanbaar.

Selecteer alleen een paar doelen!

“Minder is meer” is het beste Motto voor de doelstelling, omdat ondoordachte doelen zal ons brengen in situaties van stress, zoals te veel doelen die we willen bereiken op hetzelfde moment. Daarom is het onze belangrijkste taak, alleen de momenteel meest belangrijke doelen, en om te beginnen met hen in de uitvoering. Wat zijn de belangrijkste doelstellingen, vinden we, als we door al onze na het kruisverhoor van de resterende doelen, en na het een, twee of maximaal drie doelstellingen van het zoeken, de Wil om te activeren van de sterkste in ons. De juiste doelgroep aantal van je zelf nodig hebt om voor je uit te zoeken. Het hangt volledig af van de grootte van uw belangrijkste doel. Het uiteindelijke doel is al zo groot en uitgebreid, dan alleen de voorkeur geeft aan een van, maar je Handelt heel selectief. Om het bereiken van een groot doel kan worden net zo veel voldoening te zien hoe twee of drie kleinere doelen.

Na de Instelling van de voor u juiste doelen is het veel makkelijker om prioriteiten te stellen van uw activiteiten en de tijd. Als je weet wat je wilt, je vindt snel wat je nodig hebt voor het bereiken van het doel en wat niet. De lange termijn leidt tot ontspanning en beschermt u tegen de Overbelasting eures het dagelijks leven. Tegelijkertijd motiveren duidelijke doelstellingen, en om ons te dragen, zelfs door de nogal monotone routine van fasen, omdat zij geven ons dag-tot-dag-gevoel en de structuur van onze Acties.

Voor mij, door de manier, geleerd Christelijke Bischoff op het onderwerp van doelen erg veel. In zijn Seminar “De kunst van het maken van uw ding” is het doel van een belangrijk onderdeel is. Ik ben weer 4 weken in Landshut, Duitsland. Dat is waar ik me opfrissen van mijn Kennis van de doelen en doelstellingen mij eens, dacht dat mijn nieuwe jaar. Looking forward to it!

Geef een reactie