Kurkuma we allemaal weten – als het niet zuiver is, dan op zijn minst als een van de belangrijkste bestanddeel van kerrie poeder. In kurkuma bevat de kleurstof Curcumine is, in feite, voor de typische gele kleur en wordt gebruikt in de voedingsindustrie als de E100 ook de Kleur van de mosterd, de Boter en worst. Hij heeft ook een anti-inflammatoire en anti-oxidant werking. De laatste is verantwoordelijk voor het feit dat kurkuma is een van de Superfoods. Kurkuma wordt voornamelijk gebruikt als een specerij gedroogd, in de laatste paar maanden heb ik gezien, maar in “mijn” Bio-supermarkt altijd verse kurkuma (en gekocht). Ik geef deze bijvoorbeeld in Smoothies en vers geperste sappen.
Kurkuma is planten een plant binnen de gember en de gember is ook heel gelijkaardig uit:
Oorspronkelijk, kurkuma is afkomstig uit India, waar zelfs vandaag de dag, 80% van het Ukon worden geteeld in de hele wereld. In India, kurkuma is een van de belangrijkste kruiden en zelfs als heilig beschouwd. Naast de kleurstof, Curcumine, kurkuma, mangaan, ijzer, Vitamine B6, vezels, koper en kalium. Kurkuma heeft een digestief actie, bevordert de functie van de lever, versterkt de botten, de huid en het immuunsysteem en draagt bij tot de instandhouding van een gezond zenuwstelsel.
Golden Melk & Kurkuma Latte
Twee kurkuma dranken hebben opgedaan in de afgelopen jaren, met name in populaire: Golden melk en kurkuma Latte – drankjes ik heb zelfs gezien in verschillende cafés in de verenigde staten en in Duitsland:
Golden melk is een “klassieke Ayurveda”, een energie-gevende en reinigende werking aan toegeschreven. Mijn recept voor de Gouden melk:
Kurkuma als een Superfood & Gouden melk stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept kurkuma als een Superfood & Gouden melk stemmen: 0 rating: 0: tarief voor het recept! Print recept porties bereidingstijd 2 2-3Minuten 2 porties bereidingstijd 2-3Minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma*
- 1 Kardemom Pod
- 1/2 THEELEPEL kaneel
- 1 Msp. begane vanille*
- een beetje peper, vers gemalen
- 400 ml amandelmelk
- 1 THEELEPEL kokosolie*
Porties: Ingrediënten
- 1 theelepel kurkuma*
- 1 Kardemom Pod
- 1/2 THEELEPEL kaneel
- 1 Msp. begane vanille*
- een beetje peper, vers gemalen
- 400 ml amandelmelk
- 1 THEELEPEL kokosolie*
Porties:
Instructies
Recept Opmerkingen
De kurkuma pasta kan worden over 10 dagen bewaard in de koelkast (de beste manier om gewoon een groter bedrag van de fabricage), of direct verwerkt.
Voor een kurkuma Latte, de Gouden melk gegoten gewoon met opgeschuimde melk of alternatief. Die lat van zijn kurkuma liever sneller te bereiden en heeft geen zin, zelfs een kurkuma plakken en zoeken samen alle afzonderlijke ingrediënten, ik kan er de kurkuma Latte met vanille en gember* Sonnentor. Hiermee kunt u zich voorbereiden zeer snel een Gouden melk door te roeren en ze gewoon 1 THEELEPEL van de kurkuma Latte mengen in 200 ml (opgeschuimde) melk (alternatief), verwarmd naar smaak gezoet (bijv., met kokosbloesem siroop*).
Een ander drankje met kurkuma ik liet je in de zomer hier op de Blog: Mijn ananas-kurkuma limonade.