Test rapport van de Soyabella melk maker

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een ander product van het bedrijf zaailing, die ik op dat moment aan het Testen in mijn keuken repertoire. De Soyabella.

De Soyabella is een Soyamilch en moer melk maker met de prachtige rauwe rijst-, haver-, en moer melk of gewoon gekookte Soyamilch kunt bereiden.

Soyabella

Mijn persoonlijke favoriet is het nut van melk gemaakt van amandelen, dat is waarom ik je wil laten zien, vandaag is het precies deze voorbereiding met de Soyabella. Stap-voor-stap in een foto-documentatie.

Stap 1:

Hele amandelen in leidingwater voor ongeveer 4-8 uur te weken, en dan in de fijne zeef. Ik gebruik meestal ongeveer 1,5 keer het bedrag van de meegeleverde maatbeker.

%image_alt%

Stap 2:

Het hoofd van de voorbereidingen van ester (de Molen) is aan elkaar geplakt met het scherm. Dit kan lastig zijn, omdat de amandelen zijn toegenomen als gevolg van de Diep volume. Maar door een lichte draaiende beweging van het slijpen plant tussen de amandelen.

%image_alt% %image_alt%

Stap 3:

In de roestvrij stalen container van ongeveer 0,8 tot 1,0 liter water te vullen.

%image_alt% %image_alt%

Stap 4:

Het hoofd van de melk kachel om de roestvrij stalen container. Als de Soyabella macht heeft, moet nu Schijnen een klein lampje op het hoofd en een korte piep klinkt. Voor de voorbereiding van de rauwe amandel melk als je nu klikt op de knop “Molen” voor het Slijpen. Het slijpen stelt in het nu en duurt ongeveer 10 seconden. Voor een echt goede melk, ik herhaal het proces ongeveer 4 Keer.

%image_alt%

Stap 5:

Het hoofd van de melk kachel heffen en de amandel melk uitlekken. Dit zal een paar minuten duren, maar het is de moeite waard een beetje meer melk te wachten. 🙂

%image_alt%

Stap 6:

De afgewerkte amandel ziet eruit als melk. U kunt direct voor, bijvoorbeeld, een graansoort, of gebruik in een container te vullen. Ik voeg altijd graag 1-2 THEELEPEL agave siroop voor een lichte zoetstoffen. Yum!

%image_alt% %image_alt% %image_alt%

Hoe lang zal de voorbereiding nemen?

De voorbereiding van een Liter melk kost ongeveer 10 minuten incl. Schoon. Natuurlijk, je nodig hebt om te genieten van de amandelen. Maar het mag ook zonder. Daarom is de tijd van voorbereiding is voor mij helemaal ok.

Hoe is het resultaat?

De rauwe, zelfgemaakte amandelmelk is echt lekker! Het smaakt heel sterk van amandelen, veel meer dan gekocht amandel melk. Echter, ze is erg dun, moest ik eerst wennen. Ondertussen, de self-made melk smaakt me veel beter dan de Provamel, ik heb gekocht anders. Als ik kijk naar Provamel op de ingrediënten lijst, dan ontdek ik heel snel Maltodextrine (een kunstmatig mengsel van koolhydraten te Andickung)…dus het is geen wonder dat de aangekochte melk is een dikke vloeistof.

Is het de investering waard?

De Soyabella kosten trots 149€. Dit is slechts het begin. Zo ver ik bereid alleen amandel melk, maar het biedt ook de mogelijkheid om Soyamilch, haver, melk, enz., en zelfs soepen te bereiden. Als ik kijk naar de productie van amandel melk, dan betaal ik met de Soyabelle voor een liter melk is ongeveer 80 eurocent. In contrast, de Provamel amandelmelk kost me bijna 3 euro! De Soyabella betaald zou hebben voor zichzelf, dus in zuiver wiskundige termen, ongeveer 68 liter. Of, in andere woorden: bereid ik me per week, meestal 2 liter melk. Dit komt overeen met iets meer dan een half jaar gebruik maken van de Soyabella! Dit is niet veel!

Echter, er zijn natuurlijk ook andere Alternatieven om amandelmelk…bijvoorbeeld met een conventionele huishouden blender en een moer melk zak, zijn de kosten in de aankoop van slechts 10 Euro. Dit Alternatief heb ik niet geprobeerd maar. Ik zou de test die u maar wilt, voordat ik besluit voor of tegen de Soyabella. Over de Melk met een vleugje melk tas Nancy MyVeggiePill heeft Onlangs een Post geschreven.

In het Algemeen kan ik zeggen, echter: De Soyabella heeft mij gebracht, ik drink eigenlijk geen conventionele koemelk, maar alleen plantaardige producten in het gebruik. Of zelf gemaakt of gekocht! Dit is een geweldig resultaat, denk ik!

Hartelijk dank aan de firma zaailing, dat ik mag testen van de Soyabella zelfs een beetje! Ik zou er snel voor te bereiden in ieder geval andere soorten Melk met haar.

Geef een reactie