Kleurrijke platen voor St. Nicolaas en Kerstmis + recept date-moer truffels met rozenwater

Ook bent u met de maat van de kleurrijke borden, Nicolaas en Kerstmis, opgegroeid? Zelfs vandaag de dag, ik ben echt op zoek naar deze – meestal een plaat van zoet. Voor meerdere jaren, ik ben het krijgen van een gezonder gerecht van mijn moeder (dit is immers nooit te oud! ;-)). Omdat Nicolaas is al weer voor de deur, en ik weet dat de kleurrijke platen worden in veel gezinnen, zeer zoet en ongezond, ik zat te denken over wat zou kunnen komen op een kleurrijke plaat in overeenstemming met de Clean Eating principe. Misschien is de één of de ander leest Ja, de noodzaak om zelf monteren van een plaat (of boot), of zelfs een vreugde in het seizoen van de Advent zou willen maken 🙂 Dus mijn kleurrijke plaat:

Bunter Teller Nikolaus Weihnachten

Ideeën voor Schone Eten – Nicolaas of Kerst plaat:

  • Mandarijnen en sinaasappels
  • Noten, zoals walnoten
  • Gedroogde vruchten zoals gedroogde Appels of abrikozen
  • Bittere chocolade
  • Maag brood (met een beetje suiker)
  • Datum Moer Chocolade

In het boek “Vegan chocolade en snoepgoed” door Sandra Engler, vond ik een geweldige, feestelijke recept voor datum-moer truffels met rozenwater, die heb ik enigszins aangepast:

%image_alt% Datum-moer truffels met een roos water stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept-date-moer truffels met een roos water stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties bereiding bereidingstijd 10 5 min 5 min porties voorbereiding 10 5 minuten, bereidingstijd 5 minuten

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 150 g dadels, gedroogde, ontpitte
  • 100 g hazelnoten
  • 20 g rauwe cacao*
  • 1 EETLEPEL rozenwater
  • 1 Msp. begane vanille*
  • 2 Capsules Van Kardemom
  • 1 Snufje Kaneel

Porties: Ingrediënten

  • 150 g dadels, gedroogde, ontpitte
  • 100 g hazelnoten
  • 20 g rauwe cacao*
  • 1 EETLEPEL rozenwater
  • 1 Msp. begane vanille*
  • 2 Capsules Van Kardemom
  • 1 Snufje Kaneel

Porties:

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Instructies

  • De data, indien nodig, verwijder de zaden en de kardemom met een scherp mes van de capsules. Alle ingrediënten in een krachtige blender of een keukenmachine met het gebruik van het mes, en meng tot een homogene massa is gevormd.
  • De massa dan met je handen tot balletjes die iets kleiner is dan een ping-pong ballen.
  • Ik hou van de boeken van de pala-Verlag, waar het boek “Vegan chocolade en suikerwerk” verscheen, over het algemeen zeer tevreden en hebben al veel geprobeerd gerechten uit verschillende boeken, die waren erg lekker. Het enige nadeel is dat er geen foto ‘ s, alleen afbeeldingen van de gerechten. Als je kan leven met het, kan ik u in de vegetarische en veganistische kookboeken, maar alleen naar het hart.

    De datum-moer snoepgoed ik heb gezien veel gedaan en het is zeer goed ontvangen. Voor kinderen is het niet noodzakelijk geschikt, maar er zijn een verscheidenheid van manieren, met de gezonde datum en moer chocolade.

    Mij en de andere lezers het leuk vond om te schrijven en meer ideeën voor kleurrijk Schoon Eten schotel in de comments! 🙂

    Geef een reactie