Boter produceren: home-made moer-Nougat-ijs (vegan)

Boter is zeer veelzijdig en is (niet alleen) in het geval van veganisten steeds meer en meer populair. Ik herinner me nog hoe, tijdens de “Vegan Fit”-hype de amandel boter potten in de biologische supermarkten waren uitverkocht in mijn omgeving compleet. En, hoewel de Boter is niet echt goedkoop. Die variant kiest voor de biologische supermarkt, betaalde ongeveer 5 euro voor een 250 g jar! Bij een verbruik van 2 glazen / 500 g per maand kan vrij een beetje er al. Boter zoals Amandel boter kunt u heel gewoon. Een voorwaarde is dat u de juiste tool. Nadat ik een aantal keukenapparatuur gebroken (gebruik geen staafmixer te gebruiken!), het was me duidelijk dat ik een high power blender. Aan de slag, en voor het Testen van de Groene Smoothies en raw food gerechten die een goedkoper stand mixer kan het ook doen, maar wie echt wil profiteren van alle voordelen en mogelijkheden van het natuurlijk dieet, een high-performance blender. Na mijn 200 €-is de Mixer brak, de beslissing voor mij: ik moet een “Ferrari-Mixer”! Nadat ik heb gekeken bij diverse evenementen en beurzen zijn al apparaten zoals de Vitamix en de Bianco, kreeg ik de kans om de test van de Revoblend RB500.

Gesunde Nuss-Nougat-Creme Nutella

De Mixer die ik gebruik voor mijn Groene Smoothies, rauwe chocolade en, natuurlijk, Boter. Een zelfgemaakte moer-Nougat-ijs naast hazelnoten, cacao en een high-performance mixer vooral: geduld. Omdat Boter komt van het slijpen van de noten tot de moer uitlaat eigen vet – en een paar minuten duren. Het recept voor mijn moer-Nougat-ijs is veganistisch – en ik benadruk dit, omdat de varianten opgenomen uit de supermarkt vaak magere-melkpoeder.

Zelfgemaakte moer-Nougat-ijs (vegan) stemmen: 3 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept Optioneel de hazelnoten kan worden geroosterd van tevoren in de oven. Kooktijd-15 minuten kooktijd 15 minuten

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • 400 g hazelnoten kernels
  • 4 EETLEPELS hazelnootolie
  • 4 EETLEPELS rauwe cacao*
  • 1 EETLEPEL kokosbloesem suiker*
  • 1 Msp. begane vanille*

Porties: Ingrediënten

  • 400 g hazelnoten kernels
  • 4 EETLEPELS hazelnootolie
  • 4 EETLEPELS rauwe cacao*
  • 1 EETLEPEL kokosbloesem suiker*
  • 1 Msp. begane vanille*

Porties:

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Instructies

  • De noten rauw in een krachtige blender of keukenmachine met mes gebruiken en sla het op.
  • In tussen, moet noodzakelijkerwijs worden pauzes tussen in – voor mij is de Mixer liep alleen 5-10 seconden. Alleen op deze manier kan kalmeren van de Boter in tussen. De Boter mag niet heet zijn bij het Mengen, want dan is het niet langer aan de ene kant, raw-kwaliteit, en aan de andere kant, de moer niet uit komt dan de Olie van de hazelnoten. De Mus moet worden afgeschraapt van de zijden van de mixer en wordt ingedrukt naar beneden.
  • Sinds hazelnoten zijn zeer strak en de moer uitlaat eigen Olie, voeg ik na de hazelnootolie – de romige consistentie sneller te bereiken.
  • Het dient derhalve te worden gehandhaafd zolang gemengd gemengd totdat de Boter in een romige consistentie.
  • Vervolgens de rauwe cacao, kokosbloesem suiker en de vanille toe, roer.
  • Vervolgens de moer-Nougat room in een glazen pot te vullen, sealen en bewaar in de koelkast.
  • x

    De stappen die je hier ziet:

    Gesunde Nuss-Nougat-Creme1 Gesunde Nuss-Nougat-Creme2 Gesunde Nuss-Nougat-Creme3 Gesunde Nuss-Nougat-Creme4

    Met up-to-38,000 Omwentelingen per Minuut (van 1500 watt) gebruik heeft gemaakt van de Revoblend – inclusive breekt ongeveer 15 minuten, tot mijn room klaar was.

    Ik moet zeggen, mijn zelfgemaakte moer-Nougat-ijs is van een bekende fabrikant is al heel dichtbij. Natuurlijk, het is niet zo zoet niet wat ik wilde bereiken, maar ook. De moer-Nougat-ijs is veelzijdig: of als spread op Brood, pannenkoeken, Pannenkoeken of flensjes, voor het bakken, enz.

    Door de manier: uit alle noten en zaden kunt u verbinding maken met een Boter of Boter. Van amandelen, Cashewnoten, pecannoten, paranoten, hazelnoten, zonnebloempitten, pistachenoten, pinda ‘ s… ook bij het Mengen van de verschillende soorten, zijn er eindeloze mogelijkheden. Pure Boter zoals Amandel boter of Cashewmus is natuurlijk nog meer veelzijdig in het gebruik dan de moer-Nougat-ijs: of als spread op Brood, in een Smoothie, sauzen of Dressings, als Dip voor plantaardige sticks of fruit, muesli, ‘ s Nachts Haver, of Proats, voor Desserts, gebak, of of of… ik ben op zoek naar nieuwe mengsels te proberen. 🙂

    Voor deze post is een samenwerking met voeding. De Mixer werd mij kosteloos.

    Geef een reactie