Ik doe aan sport, omdat ik hou van mijn lichaam. Niet omdat ik hem haat!

“Ik Sport omdat ik hou van mijn lichaam. Niet omdat ik hem haat!” Deze set heeft mij ontroerd in de laatste paar dagen! Reden genoeg voor een nieuwe ETEN TREIN LIEFDE Verhaal, ik zou graag met u delen. Want het maakt niet uit wat voor sport we doelen hebben, en houden, het is zo verdomd belangrijk dat we ons lichaam op deze reis van vriendschap, en te niet maken door middel van onze doelen en trainingen door middel van straf.

De relatie met ons lichaam, velen van ons op een oorlog voet. Te dikke dijen, een slappe maag, zwaaien vlees aan de armen, te kleine of te grote borsten,… Ons vaak onbewust uitgedrukt vonnissen tegen onszelf meestal, meedogenloos. Van deze negatieve houding, velen komen op het idee om een uitgebreid sport-programma in het begin van het jaar om de situatie te corrigeren. En zo snel als mogelijk en effectief! Zo is dan begonnen overijverige een nieuwe sport of het geheel van de duim, ambitieuze schroef voor de Opleiding aangetrokken. “Hoger, sneller, verder, harder” of “Uit het niets, niets!” zijn de veronderstelde winst spreuken.

Is het je opgevallen dat in de eerste maanden van het nieuwe jaar, en niet alleen meer mensen in de sportschool voor een training, maar een onevenredig hoog aantal harde, van de Opleiding gezichten vervormd uitzien? Al is duidelijk dat de eerste twee, drie weken van de opleiding te vallen na een lange “coaching Fase” is moeilijk, want de spieren moeten opnieuw gebouwd worden, en het uithoudingsvermogen moet langzaam worden verhoogd, maar voor de lol lijkt mij vaak! Meer aan de straf! Maar hoe doe je het om te blijven bestaan, ook na een paar weken, nog sportief met vreugde op de Bal? Dat is wat ik heb gefilmd met een korte Video voor je.

Ik denk niet dat het verbazingwekkend is dat al na een paar weken de training rangen zijn dunner of plotseling minder van een Jogger in het Park. De ambitieuze sportieve doelstellingen, op koers te blijven…het is niet omdat de doelstellingen te ambitieus zijn, maar omdat het een intensieve Training heeft voorbereid, niet leuk en het lichaam gekweld werd helemaal door totdat de pijn won uiteindelijk. Dit heeft niets te maken met liefde en waardering van het lichaam. Want als je liefde je lichaam en hou van hem te leren, dan krijg je niet het idee te martelen u met een “verkeerde” sport, of een vermoeiende training plan waarmee u bent voorbereid, niet leuk.

Mijn Credo voor de sportieve februari is “ik hou van om te bewegen!” en net als ik handelen. Ik doe wat ik echt verlangen – elke dag van de Uitdaging! Tijd, het is zacht Yoga, een uitdagende HIIT Training en een 8km run. Met deze instelling kan ik de 29 dagen met dagelijks sport-toestel heel eenvoudig in en na de 4 weken ben ik weer terug bij de activiteit, en leuk geprogrammeerd. Omdat: ik doe aan sport, omdat ik hou van mijn lichaam. PUNT!

Photo credit: Christina Nikolic (facebook.com/cnphotographynikolic)

Geef een reactie