Een Yoga-reis naar India om te Leren in het Land van de Yoga

Steffi en ik ontmoette in de PUMA Fitness Workshop in Frankfurt, en we waren meteen op dezelfde golflengte. Niet alleen vanwege onze gemeenschappelijke liefde voor Yoga, we hebben ontdekt onafhankelijk. In het gesprek bleek dat we beiden hebben een Vinyasa Power Yoga opleiding of zelfs in het midden van het. Tegelijkertijd Steffi vertelde mij van uw grote plannen: voor minimaal een half jaar naar India te reizen en te ervaren verdere opleiding in het land van de Yoga. Sinds Maart Steffi is er nu, en schrijft regelmatig als gast auteur op Jezelf Verplaatsen hartverwarmend verslagen van hun ervaringen in India. Ik wilde wat meer weten over hun grote Yoga-reis, en daarom vroeg ik om een klein Interview.

Yoga-Reise Steffi

Kristin: Je hebt precies hoe ik voltooide een Vinyasa Power Yoga opleiding. Waar heb je je eerste Yoga-opleiding? Ook in India? En hoe vond je het?

Steffi: In November 2012 volgde ik de tip van een Bekende en voor een maand in Zuid-India, Goa, vliegen. Daar, ik heb het gedaan bij Soul & Yoga is een 200-uur TTC in Vinyasa flow (ook bekend als Power Yoga). Ik wilde gewoon iets doen voor mij en ik was niet zeker of ik het ooit wilde leren ooit. In de loop van deze geweldige training, het tij heeft zich zeer snel en ik te popelen om te delen wat ik zou kunnen leren. Tijdens deze vier weken, ik ben gekomen om te begrijpen wat Yoga veroorzaakt in ons. De realisatie heeft mijn leven veranderd fundamenteel. Dit is van mij, maar alleen in de volgende maanden, als ik terug in de “normale” dagelijkse leven.

Kristin: Wow, dat klinkt hemels! Voor uw eerste yoga docenten opleiding, zodat je in Goa. Waar wil je reizen voor uw Ashtanga Yoga teacher training?

Voor mijn tweede leraar opleiding, ga ik naar het Noorden van het land, naar Rishikesh, op ongeveer 250 km van Delhi. Nadat ik had de tijd doorgebracht in Goa, het was me duidelijk dat ik naar India. Het land oefent een enorme aantrekkingskracht op mij en doet me denken aan weer een pot die op de rand van Overlopen – tot de rand gevuld met verschillende kleuren, geluiden, emoties, trillingen, en geuren. Alles wat er is intens. Dit kan soms erg vermoeiend, maar ik ben hier om te leren het gevoel van Yoga vanuit de oorsprong, kunt u zich volledig uit te schakelen en volledig te concentreren op wat voor me. In oktober 2013, heb ik mijn jaarlijkse vakantie en ben ik voor drie weken naar Rishikesh gevlogen. Mijn yoga leraar in Goa had me aangeraden deze “supermarkt” voor Yoga. Hier zijn echt aangeboden op elke hoek van de TTCs, Retraites, Workshops en Drop-In de Klassen. Iedereen is er yoga leraar en ik moest minstens een week, totdat ik had “mijn” leraar – geblazen me weg, maar dan ook volledig. Op een Ochtend, toen ik landde op Tattvaa Yoga, wist ik dat ik hier en daar, verdere opleiding zou willen maken. Kamal, waartoe de school behoort, is bekend voor zijn grote Aanpassingen en als ik me niet voorstellen dat ik het kan gebruiken in mijn uur in Duitsland, ik ben zo blij als een snow king. 🙂

Kristin: U leert uw eigen Yoga Lessen. Wat voor ervaring heeft u in uw openingstijden? En wat hoop je te krijgen uit de tweede training is voor uw lespraktijk?

Direct na mijn eerste training begon ik te leren. Mijn eerste uur was een voorstelling van een uur in de Fitness First en ik zat in de voorkant van ongeveer 40 mensen – ik was nooit in mijn leven zo opgewonden geweest en zouden de weg te lopen favoriet. Ik bleef echter, en had aan het eind van de twee klassen in de week. Zondag van Fitness First, en woensdag avond Vliegen yogi Hamburg Altona – ik was in staat om te dragen naast mijn Baan helaas. Wanneer ik terug kom, ik zal informeren over elk geval, weer, hoop ik, meer dan twee Keer per week.

Ik zou graag willen begrijpen van de Asana ‘ s beter en op een gerichte manier te leren gebruiken. Ik zou graag uitbreiden mijn vermogen om te leiden de deelnemers mondeling en met specifieke Aanpassingen door de Asana ‘ s en mijn uren, om te weten wat de holistische werking van Yoga op lichaam en geest.

Kristin: bent U het nemen van deze Yoga reis van het leven, een pauze van uw normale baan. Wat wenst u voor uw reis?

Met mijn initiële opleiding heb ik opende de deur naar een wereld die er is om te ontdekken een hel van een veel. Dus veel leer ik in het verleden was, zo veel als ik weet dat ik niets weet. Ik zou graag gebruik maken van 2014 om te voldoen aan deze dorst naar kennis.

En afgezien van dat, ik hoop dat ik ontmoet geweldige mensen en geweldige ervaringen. Ik zou graag eindelijk eens te leren mediteren voor langer dan vijf minuten, wat valt op mij over als een nogal onrustig persoon verdomd moeilijk. Ik zou graag willen weten van het land en de mensen beter. Inzicht in de Leer van de Ayurveda is om te winnen, misschien een Reiki-do training en, natuurlijk, mij beter te leren kennen. Een beetje van zelf-ontdekking is een onderdeel van het natuurlijk. 🙂

Kristin: En een laatste vraag, kon niet meer passend. Wat doet Yoga voor u persoonlijk betekenen? 🙂

Als u kiest voor Yoga, dan kies je voor een manier van leven. Het maakt niet uit hoe hoog, hoe diep, hoe ver of hoe lang je nog te gaan in een Asana of je kunt, maar opnieuw is er een verbinding met je lichaam en je geest. Gewoon zodat je weet wat je gevoel je echt nodig hebt. Yoga is holistisch en gaat diep – niet alleen uw spieren maar ook uw ziel en uw geest en helpt u bij het organiseren van uw Innerlijk. Deze aanvaarding is, bewust leven en neem een diepe adem, zelfs als deze in beweging is met 250 km/h door het leven. Dit werkt natuurlijk niet altijd alles, maar ik ben er mee bezig. 😉

Steffi-Yoga-Ausbildung

Ik wens u veel mooie ervaringen in India, liefde Steffi, en ik ben ervan overtuigd dat u terug met een schat aan nieuwe Kennis, nieuwe vrienden, een nieuw gevoel, om u zelf dezelfde straling als in de foto terug naar Duitsland. Dank u voor uw absoluut inspirerende woorden! 🙂

Geef een reactie