Mijn pad van yoga – de zoektocht naar de juiste yoga-les

Met mijn yoga Mat onder de Arm ben ik 2 weken geleden voor het eerst naar de gevaren van mijn Vinyasa Power Yoga les. Op 30 graden in de schaduw, ik had meer het gevoel dat ik naar een Hot yoga les, maar toch, ik was blij als een klein kind. Op hetzelfde moment, ik was erg opgewonden, want ik wilde een cursus vinden die bij mij past. De Yoga is niet zo eenvoudig als ik dacht. Omdat Yoga is niet hetzelfde als Yoga. En dit uur was mijn derde yoga stijl die ik heb geprobeerd. Kundalini en Vini Yoga had ik al geprobeerd. Ik was niet overtuigd.

Echter, wat is Yoga eigenlijk? Ik vraag me enige tijd geleden, begon me op te zoeken. Ik wist niet dat er alleen de typische Asana ‘ s, zoals de neerwaartse hond of de krijger, maar dat het vinden van Yoga veel meer. Prachtige werelden zijn verborgen in de open up-to me meer en meer, hoe dieper ik duik in deze wereld. Alleen van de verschillende betekenissen van de Yoga, voel ik me meer aangetrokken tot magisch.

Yogakurs

Een eerste belangrijke bevinding van mijn studie was voor mij, dat we kunnen benadering van Yoga op vele Manieren, of het nu is door de Asana ‘ s, Pranayama, Meditatie… Er is niet één juiste manier om Yoga! De weg zelf is Yoga, want het is zo mooi.

Ik heb persoonlijk het gevoel dat ik wilde aanpak van de fysieke kant. Via mijn pad Schoon te maken het Eten, het Weglaten van de pil en de reguliere Sport, mijn lichaam is niet eindelijk de verdiende aandacht die hij kreeg voor een jaar, maar is lang verdiende. En vooral wanneer het lichaam Yoga benadrukt realiseer ik me hoe goed de Asana ‘ s en de stroom van de ademhaling te doen. Sinds Vinyasa Power Yoga geluid precies goed voor mij: “Vinyasa Power Yoga brengt een unieke hoeveelheid ervaring en wekt een nieuwe en intense body awareness.”

De Vinyasa Power Yoga is een jong, Westers georiënteerde yoga stijl uit de verenigde staten. Hij is zeer dynamisch. De focus ligt op de Asana ‘ s, die verbonden zijn aan het vormen van een vloeiende en dynamische opeenvolging van bewegingen op het ritme van de adem. Tegelijkertijd Power Yoga, maar het bevat ook klassieke elementen van Yoga, zoals meditatie sequenties of ademhalingsoefeningen. Een totaal van Power Yoga is heel open naar keuze. Elke leerkracht maakt het waarschijnlijk een beetje anders.

En ik denk dat mijn nieuw-gevonden yoga leraar Stefanie maakt het vooral geweldig. 🙂 Ze was getraind door Karo Wagner bij de Power Yoga Academie. Uw systeem is zeer flexibel. Het biedt open trainingen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Ik denk dat het geweldig is. Persoonlijk heb ik slechts eenmaal in de loop van 1-2 ingediend. Stefanie aangeboden om me na het uur, maar ook om te gaan in de 3P-cursus. Ik was verbaasd me hoe goed ik ben aangekomen in het eerste uur. Maar voor mij, Power Yoga is niet nieuw. Ik ben al aan het oefenen voor een lange tijd na de prachtige DVD “Power Yoga” Andrea “Qbi” Kubasch. Dat is de reden waarom ik eigenlijk al kende voor, dat is voor mij zoals Vinyasa Power Yoga! 😉 Maar Stefanie ‘ s yoga lessen hebben mijn verwachtingen weer overtroffen. Het is zo leuk om in een kleine groep met een goede docent van de Yoga te beoefenen. Na elk van haar yoga-les voel ik fysiek en mentaal helemaal in balans en kan worden uitgeschakeld. Ik voel een diepe voldoening en vrede. Dit is zo bijzonder en tegelijkertijd zo heerlijk aangenaam! Vinyasa Power Yoga oefening en ontspanning in één. I: De yoga stijl en de docent me passen!

De derde beslissende punt in de keuze van mijn cursus en de sfeer was voor mij. In de fitness-Studio, waar vanaf de volgende kamer, de luide muziek van de Spinnen klasse over, ik voel me niet comfortabel. Sinds de docent kan nog zo goed zijn. In mijn yoga les, ik zoek de vrede en de wil om tot mij te komen. Dit is in de sportschool is niet mogelijk. In Stefanie ‘ s yoga Studio. We oefenen in een helder, duidelijk ontworpen kamer. Op de witte muur, de beelden van Boeddha en van de natuurlijke hellingen. Niets anders leidt het oog. In de Achtergrond, rustige, kalmerende muziek. Negen yoga matten zijn verspreid in de ruimte, elk een meditatie kussen rust voor ons studenten. Alles is voorbereid voor een goede yogales. Onmiddellijk, toen ik in mijn eerste uren in de kamer, wist ik: “Hier, het voelt goed.”

Dus ik heb mijn cursus! En dus heb ik vervuld van een verlangen. Elke week kijk ik uit naar de yoga les op maandag. Een perfect Begin van de week! Ik kan niet wachten, na de kleine zomervakantie op 22 mei. Juli begint.

Voor iedereen die wilt krijgen op je persoonlijke pad van de yoga en leren over Yoga en willen weten waar ik kan “De yoga-boek” door Anna Trökes absoluut aan het hart. Het is een prachtig boek met geïllustreerde uitleg, lees het gewoon leuk. Ik ga regelmatig voor een paar uur en iets nieuws te leren over het pad van yoga.

%image_alt%%image_alt%

Echter, ik wilde meer weten over Yoga en ik kocht het beroemde boek “de Yoga Traditie en ervaring – De praktijk van Yoga volgens het Yoga-Sutra van Patanjali” door T. K. V. Desikachar. Het is heel erg uitgebreid, maar biedt een diep inzicht in het uitgestrekte gebied van de Yoga, als je net zo geïnteresseerd als ik ben.

%image_alt%%image_alt%

Geef een reactie